baczek Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 cześć oglądałem jakieś dziwne rzeczy na stery i znalazłem ten "helikokopter" przymierzam się do zrobienia ale jeszcze sie zastanawiam i chciałem was zapytać o zdanie http://modelarz.com/artykuly.php?id_art=20&w=d&ta=1 co o tym myślicie????????? ja nie wiem co robić jak sie zdecydujecie na zrobienie tego to piszcie może i ja się skusze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Widziałem w "akcji" podobny konstrukcyjnie wytwór, tyle, że z gotowego zestawu za ok. 100 zł. Po prostu porażka. "Latanie" nim polegało na kilkusekundowych skokach, połączonych z obracaniem się modelu wokół osi pionowej. Moim zdaniem brak sterowania z żyroskopem dyskwalifikuje tę konstrukcję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 A to dziwne bo mój mały lata nim pomiędzy nogami stołu i jest super stabilny ( o ile ktoś wie co to trymowanie ogona). Po dodaniu pinezki fajnie lata do przodu. Naprawdę świetna zabawa . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Tomku, czy napewno myślimy o tym samym modelu? Sądzę, że ten, którym lata Twój syn to jest coś takiego @baczek natomiast chce sam budować helikopter. Osobiście pomysł taki potraktowałbym co najwyżej jako wprawkę modelarską i ciekawostkę. A może to właśnie ja czegoś nie zrozumiałem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Masz racje ,syn lata dokładnie taka maszyną jak podałeś i jest to rewelacja. Zaś budowanie samemu tak małego helika ,to trochę ........ nie tego :crazy: (Nie licząc pasjonatów skali micro) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 baczek to pewnie pasjonat. W jego wieku też byłem pasjonat, potem zmądrzałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczek Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 ale to nie moja wina że ja lubię kombinować jeszcze nigdy nie latałem helikopterem ale bardzo mnie to interesowało chciałem zrobić coś co mogę rozwalić i mi nie będzie szkoda a na większy mnie narazie niestarć jak myślicie opłaca się go robić ?????????????????? :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zaś budowanie samemu tak małego helika ,to trochę ........ nie tego :crazy: Dokładnie tak samo pomyślałem gdy oglądałem to cudo z bliska Lecz ten egzemplarz lata i to całkiem przyzwoicie - generalnie kopara opada Nie sądzę jednak iż wykonanie takiego heli leży w możliwościach przeciętnego modelarza i na pewno nie jest to tanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczek Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 no też mi się tak wydaje ale jak byście mogli wypisać co jest do takiego potrzebne ponieważ nigdy nie robiłem heli i nie wiem co tam ma być z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 By takie heli zbudować to potrzebujesz baczek przedewszystkim kilka...lat doświadczenia. Nie sądzę, iż jako uczeń po V kl podstawówki masz jakiekolwiek obycie modelarskie. Jest to już kolejny twój post, w ktorym piszesz, że chcesz wykonać ten model ;( Wilga, combat Spitfire, dwusilnikówka). Może gdybyś podał jakim sprzętem dysponujesz, jakie modele już wykonałeś(??) i zdecydował się na coś konkretnego i łatwego to łatwiej było by doradzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.