szymon_ Opublikowano 17 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2011 Z filmiku, wyciągnąłęm co można... Po prostu też byłem przerażony jak zobaczyłem materiały z lotu... A wznios nie był wcale taki duży, a samolot był bardzo stabilny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 17 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2011 Zmniejsz wznios do 6 stopni i zobaczysz ze bd lepiej latał teraz go pyrga z 1 strony na 2 :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 17 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2011 Ok, coś wymyślę... Teraz będę 2 tygodnie nad morzem bez modelów ani komputera, więc dopiero po powrocie będę próbował coś zmienieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolomeo Opublikowano 31 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 Troszkę odświeżę temacik. Też popełniłem takie cudo. Zbudowałem go dla syna, ale mi też sprawia dużą frajdę . Wyszedł troszkę ciężki - 200g, ale lata wspaniale. Na silniku emax GT2205/22 z pakietem 2s 500mAh powoli i dostojnie, z 3s 1000mAh ... szybko i idzie pionowo w górę. Nastepny będzie lżejszy, na 5 gramowych serwach i z 3g odbiornikiem, waga powinna spaść o 20g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 31 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 Gratuluję konstruktorowi i pilotowi. Fajnie się oglądało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolomeo Opublikowano 1 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 Dzięki. I jeszcze filmik na zasilaniu 3s i śmigle 8/4. Na takiej konfiguracji silnik ma podobno 590g ciągu i baaardzo ładnie bzyczy . Przepraszam za niestaranne malowanie, ale wykonywał je pilot . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 1 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 Przepraszam za niestaranne malowanie, ale wykonywał je pilot. Malowanie jest takie, jakie właśnie miało na tym modelu być ! :wink: I nie ma tu mowy o niestaranności, a o artyzmie Gratulacje, dla konstruktora, ale przede wszystkim dla pilota ! Fajnie, że takie malce już tak dobrze sobie dają rade ! Aż strach pomyśleć, co będzie wyczyniał za parę lat :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas Opublikowano 2 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 Na filmiku modelik lata bardzo fajnie ,ale jak zobaczyłem pilota ,to nie mogłem uwierzyc Bylem zaskoczony ,że chłopak w tym wieku już sobie tak łądnie lata Ja chciałem nauczyc moją siostrę latac ,co ma 12 lat ,to nie szło jej wogóle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterb1996 Opublikowano 2 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 http://abcrc.pl/p/133/2552/zestaw-wyposazenie-do-modeli-esa-silnik-esc-serwa-3szt-smiglo-2szt-wtyki-od-100w-do-200w-silniki-elektryczne.html czy na takim wyposarzeniu bedzie ten samolot latal dobrze do tego chcialem dac pakiet ok 1000mah i odbiornik normalny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 2 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 nie :roll: do tego modelu nadaje się tylko wyposażenie z "halówki" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterb1996 Opublikowano 3 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Kurcze trochę słabo no ale się zobaczy co i jak będzie, dzięki a mam pytanie trochę nie na temat i za to sorry czy jest jakiś tak prosty w budowie i pilotażu model który będzie dobrze latał na wyposażeniu które podałem jeśli tak to prosił bym o palny tutaj lub na pw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 3 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Toto 0 ,albo zefirek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterb1996 Opublikowano 3 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 ale chodzi mi o bydowe taka zeby byl to wlasnie plaski samolot bo juz kolega zbudowal rwd 5 zajelo mu to kilka miesiecy z przerwami a lot trwal kilka minut i kret po czym samolot poszedl do kosza bo sie go naprawic nie dalo a taki jak ten bylby idealny mysle jeszcze czy nie zrobic takiego numeru zebuy zrobic diablo 3d i poprostu na poczatku nie wlaczas serwa od lotek i latac na samym ogonie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolomeo Opublikowano 4 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Bylem zaskoczony ,że chłopak w tym wieku już sobie tak łądnie lata Ja chciałem nauczyc moją siostrę latac ,co ma 12 lat ,to nie szło jej wogóle Syn dużo lata na symulatorze, posadź siostrę przed kompem . Piterb1996 diablo 3D jest samolotem akrobacyjnym ze skrzydłem o symetrycznym profilu i bez wzniosu, więc lotki muszą być. Kreta zaliczysz szybciej niż latając rwd 5 - niech mnie ktoś poprawi jak się mylę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 4 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Zrób sobie taki http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=43294 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 4 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Nastepny będzie lżejszy, na 5 gramowych serwach i z 3g odbiornikiem, waga powinna spaść o 20g.No i po co? Tylko po to by urwać 20g? Jaki będzie z tego pożytek? Widać wyraźnie, że chłopak ma opanowany pilotaż w stopniu wystarczającym i nie ma sensu robić kolejnego modelu trenerka. Lepiej zrób synowi jakiś prosty modelik akrobacyjny, będzie miał więcej frajdy z latania i większą możliwość doskonalenia techniki pilotażu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 4 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Popieram, coś z EPP. Moim następnym był Su-26 z cyberflay. Na emaxie 2822 i śmigle 10x4,7SF lata dość wolno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolomeo Opublikowano 4 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 No i po co? Tylko po to by urwać 20g? Jaki będzie z tego pożytek? Widać wyraźnie, że chłopak ma opanowany pilotaż w stopniu wystarczającym i nie ma sensu robić kolejnego modelu trenerka. Lepiej zrób synowi jakiś prosty modelik akrobacyjny, będzie miał więcej frajdy z latania i większą możliwość doskonalenia techniki pilotażu. Jest kilka powodów: - stary kadłub był bez wzmocnień i po "lądowaniu" na drzewie zrobiła się z niego harmonijka. - 20g dla tego modelu to baaardzo dużo i lata sporo wolniej, a jak szybuje - jaki pożytek? - zawsze jakaś nauka techniki a jestem początkujący - nie wiem czy po wylatanych w sumie 6 pakietach może przesiąść się na akrobata, wolę synowi dać jeszcze trochę czasu na ćwiczenie ( ma dopiero 6 i pół roku). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robsik Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Poczytałem, popatrzyłem i postanowiłem, że to następny samolot jaki będę budował. Dzięki Marcinie za super pomysł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0101 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Ja na moim STC nauczyłem się latać, jest banalnie prosty do budowy, polecam nowicjuszom. Po roku latania model wygląda jak po wojnie a jednak lata po urwanym podwoziu, wiele wybacza. A oto model po budowie jeszcze przed oblotem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi