kris13 Opublikowano 28 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 ja drukowałem plany na formacie A4 w programie corel, ładnie dzieli duży format planów na poszczególne cześci. Tylko najlepiej na planach wczesniej przed wydrukiem nalezy dorysować linie proste najlepiej z oznaczonym wymiarem by sie później prosto złożyło poszczególne kartki ze soba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 28 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 A mógłbyś napisać jak to zrobić ?? Corel to dla mnie czarna magia. Będę bardzo wdzięczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 28 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 to co napisalem ( materialy) na 1,2m model to nawet za duzo i zostanie ;p jedna deska balsy 3mm na jeden bok i jedna na spod.. czyli 3... na garb tez jedna.. nawet nie cala.. stateczniki to 4-5 listewek z balsy 6mm ( 6x10) na skrzydlo poszly 2 deski 2mm ( zeberka) 4 deski jedynki i kawalek 6mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 28 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 Malker Wrzuć sobie axi 4030/16 albo emaxa do motocalca i zobacz co ci wyjdzie :wink: Śmigło powinno być dobre więc silnik ma zawyżone KV :roll: Ale oczywiście śmigło dam większe, bo kv mi przecież nie urośnie :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Miałem to samo w swoim silniku wsadz 17x12 będzie dobrze. Nie patrz na kalkulatory, bo to jest szit. Jeżeli silnik ma niskie Kv to osiąga dane obroty w zależności od napięcia i tylko większe śmigło podwyższy ciąg lub dokładka celi więcej żeby przybyło obrotów na śmigle które masz. Jeżeli chcesz żeby model był szybszy musisz zwiększyć obroty silnika czyli podnieść napięcie.Zmiana śmigła na większe poprawi wyjście z zawisu ale opór 17 calowego śmigła nie rozpędzi Ci tego modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Radek nie chodzi o to że model zbyt wolno lata ale o to że wszystkie figury wykonuje wolno Nie wiem na ile pomoże zmiana śmigła, ten model podobno jest mułowaty. Myślę nad zmianą modelu na 1.5m jaczka tapmadl :wink: Jeszcze 2 pytanie - model przy snapie tak jakby wchodzi w płaski korkociąg, oś obrotu zamiast być w środku modelu to jest w pobliżu natarcia. Nie umiem tego dokładniej wyjaśnić ale tak samo zachowywała się 1.2m extra po dołożeniu dużych SFG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Suka sebartu 50E z śmigłem pod F3A jest bardzo agresywna 16x10 6s z dobrym motorkiem i jest gucio niestety model jest bardzo drogi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Radzikus, na 5s 15x8 też dużo potrafi :lol2: Tylko pilot :ass: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 dobra dobra... a moje 2 pytanie? Mułowatość zwalczyć mogę mocą ale co z tym snapem? :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 ale co z tym snapem No wlasnie co z nim? Wypina sie w locie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 No wlasnie co z nim? Wypina sie w locie? :mrgreen: model przy snapie tak jakby wchodzi w płaski korkociąg, oś obrotu zamiast być w środku modelu to jest w pobliżu natarcia. Nie umiem tego dokładniej wyjaśnić ale tak samo zachowywała się 1.2m extra po dołożeniu dużych SFG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 No wlasnie co to jest snap w tym przypadku :roll: :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Dokładnie SNAP ROLL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 No czyli beczka autorotacyjna. Negatywna czy pozytywna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 pozytywna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Ciezko bez zadnego filmu jednoznacznie ustalic- moze dajesz za duzo steru kierunku (tak wynika z Twojego opisu)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 To jest do szybkiego sprawdzenia na lotnisku, może być inna przyczyna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 8 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 Siema. Posiada ktoś może plany bo linki wygasły ?? Z góry dzięki zielony42@gmail.com Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snelek Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Siema. Posiada ktoś może plany bo linki wygasły ?? Z góry dzięki zielony42@gmail.com Pozdrawiam Witam, mam plany i nawet mam zaczęty model na szafie i brak czasu na jego dokończenie. Jeżeli jesteś chętny możemy się dogadać co do tego co na mojej szafie. mój adres snelek@o2.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.