piant Opublikowano 31 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 Witam Po powrocie w sobotę zacząłem budowę RWD5 z białego depronu ;D Jest to mój pierwszy model. I tu popełniłem kilka błędów. Nie myśląc zamówiłem za mały kawałek i nie wystarczy mi na skrzydła. Więc jutro wybiorę się do sklepu i zakupię ten zielony depron ;/ Na początek poszedłem do ''reklam'' Tam wydrukowali mi tak duży ładny plan. Wróciłem do domu i zacząłem od kadłuba. Później naniosłem linie ,ale i tak potem mało przydatne. Przykleiłem listewki których zamówiłem za mało.. Dzisiaj z kleiłem dwie części do kupy. Zamierzam do niego włożyć: Serva-HXT900 9g Regiel-Hobbyking SS Series 25-30A ESC Pakiecik-Turnigy 2200mAh 3S 20C Lipo Pack Silnik-Emax BL2215-2X Aparaturę-Turnigy 9X Tylko nie wiem jak z ładowarką do pakietów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej. Opublikowano 31 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 Bierz Turnigy accuel 6 wystarczy ci na dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piant Opublikowano 31 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 A taka jakaś żeby na Hk zamówić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 31 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 http://www.hobbyking.com/hobbycity/store/uh_viewitem.asp?idproduct=7028 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artu Opublikowano 31 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 Ja używam od ponad roku IMAX B6 Charger/Discharger 1-6 Cells i jak do tej pory mnie nie zawiodła. W domu z zasilaczem ZASILACZ 12V 16.5A a "na polu" z akumulatora w samochodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piant Opublikowano 31 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 Nie wiem jaki silnik zamówić ponieważ postanowiłem wszystko na HK zamówić ale tam nie ma emaxa doradzicie jaki silnik jeżeli model będzie ważył gdzieś tak 500-900 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinG Opublikowano 31 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 Teraz w HK mają niewiele dostępnych silników, ale zobacz np. LINK1 lub LINK2 Mocy mają więcej niż trzeba do tego modelu, ale ciężko coś dobrać z dostępnych silników.(chyba,że coś przeoczyłem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toretto1995 Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 To jest Emax Cf2822..wiem bo kupiłem ten silnik. http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=5354 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piant Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zamówiłem HobbyKing 2824 1300KV zobaczymy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piant Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Skrzydła 50% Dziś rano pojechałem do sklepu po depron 3mm jednak okazało się że można kupić tylko po 10 sztuk... więc kupiłem ,a do tego spłuczkę :mrgreen: Czekam na serva s HK będą pewnie dopiero za jakieś 4 tygodnie ponieważ nie ma Turnigy x9 A tak to wygląda:Pozaznaczałem wszystko moim niesamowitym pisakiem. Później wycinałem i szlifowałem żeberka.Mamie nie zbyt się to spodobało :evil: Zajęło mi to z 2 godziny. Zacząłem... A tu obydwa ożeberkowane Więc jak mówiłem oblot planuję na koniec wakacji. Ponieważ paczka z HK może dojść nawet za miesiąc. EDIT: przepraszam za miniatury i nieminiatury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej. Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Masz rowki w depronie w złym kierunku będziesz miał kłopoty ze zginaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal888 Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 suszara do wlosow i tasma na natarcie i darade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 wrzuć tam jeszcze jakis dzwigar np. sosna! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piant Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Rowki w depronie są w tą stronę ponieważ były ułożone w wzdłuż a skrzydło w poprzek mi się nie mieściło. Ale próbowałem z samą suszarką na testowym skrzydle i bez taśmy da rade. Dźwigar hmmm. A bez co się stanie? Nie zrobię ponieważ mam mało listewek. A tak apropo gdzie dać? na tych dźwigarach?? Spiłować i wkleić? PS:Jeszcze oznajmię że robię wersję lotkowoą. I okleję go folią. Opłaca się gruntować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hantom Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Ja też wczoraj kupiłem depron 3mm na skrzydła ale rowki miał w złym kierunku (za 19zł 10 arkuszy) i chyba dlatego, ale bez suszarki mogę zgiąć o 160 stopni spokojnie. Ja swojego oklejałem bez gruntowania i się trzyma dobrze, tylko jeżeli oracoverem będziesz oklejał to dobrze ustaw temp. do depronu bo ja w jednym miejscu trochę przegiąłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal888 Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 jesli chcesz lotki to juz bym nad tym pomyslal tzn . przed zamknieciem plata - gniazda na serwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piant Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Ja kupiłem depron 3mm 10 sztuk za 13 zł :mrgreen: A 5mm 5 sztuk też 13zł. Tylko jeszcze nawet po magazynie szukałem nie było innego i dlatego rowki są w złą stronę. Ale spokojnie bez żadnych suszarek i taśm mogę go zagiąć. Pisałem że muszę zaczekać na serva. Narazie prace wstrzymane ;/ A gniazda na serva zrobię jak je dostanie ponieważ nie znam wymiarów. PS:Dałem Michałowi punkt dlatego że pomógł mi bardzo poza tematem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piant Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Przed chwilą dostałem paczkę z ''modelarni'' pancernie oklejoną taśmą... Więc po 15 min zabawy z paczką , moim oczom ukazały się folie:żółta ,czerwona i czarna. I mam pytanie ,jak ustawić żelazko(takie domowe) gdzieś czytałem że mniej więcej na jedwab. Czy jednak może lepiej robić to suszarką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artu Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Musisz zrobić próbę na jakimś kawałku depronu. Suszarka to raczej do "naciągania" folii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piant Opublikowano 2 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 Można wiedzieć ile będę czekał na regiel? Zamówiłem paczkę około 1,5 miesiąca temu. Myślałem że jak części na składzie nie mają to będzie kwestia 7 dni w najgorszym przypadku miesiąc..Przynajmniej tak pisało. Opłaca się anulować tę cześć? Da się ją jakoś wymienić na inną? Czy już poczekać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi