Kicior Opublikowano 4 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 Super! Dzięki! Buduję swoją wersję i chciałbym wiedzieć, czy będzie podobna wagowo. W tym momencie cały oklejony model oraz podwozie, ale bez kabiny, owiewki, kołpaka, popychaczy, serw, silnika i ESC waży 418g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 5 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Waga tego co w pudełku: kadłub, skrzydła, usterzenie (ster kierunku, statecznik poziomy), maska silnika + części jeszcze nie wyjęte w woreczków foliowych - czyli: galanteria (ale bez stalowego klucza płaskiego 8), owiewki na koła, koła, domek silnika, bagnet skrzydła (rurka węglowa), węglowe golenie podwozia - całość 430g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicior Opublikowano 5 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 No to przekroczę tę wagę Ale OGROMNE dzięki za sprawdzenie. Bedę już wiedział do czego dążyć. Bedę czekał jesli powstaną jakieś filmy z oblotu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 6 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 Jeśli startujesz z nierównego trawiastego podłoża sugeruję aby owiewek na koła nie zakładać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 6 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 Zakupiłem też polecany napęd i śmigła VOX i nie omieszkam spróbować śmigła 11x3,8SF. Serwa zamówiłem HS-65MG (wg. Macieja) posiadam również wymienione w artykule w FMT serwa Blue Bird ale skłaniam się ku HS. Oblot dopiero na wiosnę. Mając wstępnie złożony model w rękach, zaskakuje niska waga tej ,,całości,, . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 6 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 A czemu dopiero na wiosnę Jesień potrafi być jeszcze całkiem fajna do latania. Jeszcze jedna uwaga, popychacze zrób tak jak sugerują w instrukcji, czyli druciki przymocowane do pręta węglowego na nitkę i CA i zabezpieczone koszulką termokurczliwą. Jest z tym trochę zabawy, ale od czasu jak spróbowałem tego sposobu, stosuję we wszystkich modelach. Daje to lekką i sztywną konstrukcję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicior Opublikowano 24 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Zważyłem finalnie swój model - wszystko ale bez owiewki silnika, której nie zrobiłem - 450 g. Nie jest źle. Ale chyba również oblotu przed zimną nie zrobię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi