miksell Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Śmigło jakie mam zamontowane to GWS 80x40. robertus jakieś sugestie :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 19 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Broń Boże . Po prostu nie było w opisie i zastanawiałem się co masz, że możesz latać na 1500mAh ponad 20min. Ja na 1300 latam 8-9 minut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 19 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Śmigło jakie mam zamontowane to GWS 80x40.Matko Boska! Silnik to wytrzymuje? :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miksell Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Broń Boże . Po prostu nie było w opisie i zastanawiałem się co masz, że możesz latać na 1500mAh ponad 20min. Ja na 1300 latam 8-9 minut. W sumie to w perfecthobby doradzili mi cały zestaw: śmigło + silnik jako idealne do ESA. Wcześniej tym zestawem spaliłem już jeden regulator i teraz dałem 30A ;-) 20 minut lotu wychodzi z tego, że nie latam na 100% gazu tylko oszczędnie. Ten modeli nigdy nie walczył ;-) Ale obawiam się, że przy takiej masie w walce wytrzymałby pewnie z jakieś 10 minut ;-) W sumie to przydałby się w tym modelu ster kierunku ;-) Matko Boska! Silnik to wytrzymuje?nie zdażyła się żadna eksplozja więc wygląda na to, że wytrzymuje :twisted: Jeszcze jeden filmik: http-~~-//www.youtube.com/watch?v=gPunbHiaH6o&feature=youtu.be Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 19 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Matko Boska! Silnik to wytrzymuje? dzwonki są różne, niektóre kręcą dużo większymi śmigłami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 20 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 dzwonki są różne, niektóre kręcą dużo większymi śmigłami. Śmigło jakie mam zamontowane to GWS 80x40.Nie wątpię, że są różne. Ale 2-metrowe śmigło? :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 20 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 skoro wytrzymałby w walce 10 min to przyzwoicie, bo regularna walka trwa 5 min . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miksell Opublikowano 20 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 skoro wytrzymałby w walce 10 min to przyzwoicie, bo regularna walka trwa 5 min . Wszystko spoko tylko masa za duża - 450g ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miksell Opublikowano 22 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Miałem ostatnio chwilkę i z dwóch powyższych filmów zmontowałem materiał. Wpadł mi w ręce program Video deluee MX. Ma wiele opcji, jednak mój komputer ledwo wydala. Filmik zmontowany na oko. ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondiz Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 A kiedy będzie ESA + FPV ? bo już nie mogę się doczekać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miksell Opublikowano 22 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Zastanawiałem się nad tym, jednak nie wiem czy model udźwignie nadajnik + kamerę ;-) Z drugiej strony, to mam już model z pełym FPV ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Zastanawiałem się nad tym, jednak nie wiem czy model udźwignie nadajnik + kamerę ;-) Z drugiej strony, to mam już model z pełym FPV ;-) http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?p=20937#20937 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miksell Opublikowano 23 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Stary temat. Brakuje mi filmiku ;-) Poza tym ciągle powstaje pytanie o sens montowania FPV do ESA, jeśli mam już gotowy model pod FPV ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaciomp Opublikowano 24 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 Poza tym ciągle powstaje pytanie o sens montowania FPV do ESA Do robienia ujęć prosto ze sceny walki :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondiz Opublikowano 24 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 Żeby poczuć się jak prawdziwy pilot w WWII !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miksell Opublikowano 24 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 Żeby poczuć się jak prawdziwy pilot w WWII !!! To by miało sens gdyby powstało coś typu ESA FPV. Walka tylko z 1 osoby... 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondiz Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaciomp Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Ostroooo! Jak oni ogarniają swoje modele w tym tłoku? :mrgreen: Na Wilanowie też uskuteczniają walki skrzydełek tylko na troszkę mniejszą skalę. Uważam ze powinniśmy wprowadzić do kombatu inne konkurencje i różne misje tak jak na prawdziwym polu walki. Niszczenie celów naziemnych, walki asów 1-1 i może ochrona bombowców itp. Oczywiście w maksymalnie uproszczonej symbolicznej wersji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Mi by tam wystarczył "full contact combat " z modelami al'a tzagi :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miksell Opublikowano 25 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 może ochrona bombowców itp. Pisałem o takiej konkurencji przy okazji tematów kolegów budujących swoje B-17 z EPP, którego ni jak da się na ten moment wykorzystać do ESA. Generalnie to nie mam pojęcia jak goście odnajdują swoje modele - Tam większość jest biała ;-) Ja bym pomalował model na jakiś jaskrawy żółty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi