GEX999 Opublikowano 1 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 Przedstawiam model samolotu Antonow AN-2. Model wykonany jest z EPP i brązowego depronu. Kadłub przestrzenny. W większości model ma proporcje takie jak oryginał. W locie jest spokojny i wolny, dlatego uważam, że "Antki" to jedne z najlepszych modeli dla początkujących. Poza tym mają ogromną siłę nośną i wielki udźwig. Model posiada ruchome 4 powierzchnie lotek, na całej długości skrzydeł. Model najlepiej wykonuje zakręty po zmiksowaniu lotek ze sterem kierunku. Rozpiętość- 94 cm Waga- 208g Serwa- 2x5g, 1x9g Silnik-E Max GT 2203 (310g ciągu) Aku.- 2S 500mAh filmy: http-~~-//www.youtube.com/watch?v=xtZUs4hq06s http-~~-//www.youtube.com/watch?v=pgrKK8Ykp48 foto: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobUK Opublikowano 1 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 Witaj, Fajnie lata, faktycznie powoli, wydaje mi się nawet że na granicy minimalnej prędkości. Odniosłem wrażenie, że gdyby nie slinik zawisł by w powietrzu. Sympatycznie. Masz jakiś rysunek/schemat zrobiłbym sobie coś takiego. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 1 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 A do czego przymocowałes silnik tymi srubami/wkrętami?? Odnosze wrażenie ze model nie do konca jest dobrze wyważony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobUK Opublikowano 1 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 Masz na myśli, że gdyby nie ciąg silnika to spadł by w tył ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 1 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 ale masz coś skopane z SC bo dupa mu wisi jakby to był model do 3D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 1 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 Gdzież tam Lata dokładnie jak oryginał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 1 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 hahaha ANTEK-3D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobUK Opublikowano 1 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 No faktycznie, wygląda jakby mu się "slow motion" załączyło. Tak leeeeniiiiiiwieeeeee sie porusza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 2 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 Co do samego filmiku: Myślałem, że nikt nie uwiecznił na wieczną rzeczy pamiątkę tej sławnej pętli wykonanej na Antku, a tu masz! Jest udokumentowana! Nadzór lotniczy po wylądowaniu natychmiast chciał pilotowi zabrać licencję, jednakże usilna prośba p. Radwana poskutkowała i pilot wrócił swoją maszynką do domu. Ale też fakt: crazy pilot! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 2 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 Silnik-E Max GT 2203 (310g ciągu)Jak to w praktyce u ciebie z tym ciągiem? Model ważący 200gram powinien robić spokojnie na takim silniku akrobacje 3D, u mnie w halowym trójpłacie nawet nie chce zawisu zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 2 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 Bo jak mówi stare, lotnicze przysłowie": Silnik to nie wszystko... Przyjrzyj się dobrze śmigłu jakie masz założone. Może warto je wymienić na śmigło innego rodzaju lub od innego producenta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 2 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 Mam GWS 8x4,3, się zastanawiam nad kupnem APC do niego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 2 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 ale masz coś skopane z SC bo dupa mu wisi jakby to był model do 3DŚrodek ciężkości jest co najwyżej minimalnie do tyłu (ogólnie dobrze). Model sprawia takie wrażenie, bo był źle wytrymowany ster wysokości (tak się rwał do góry, że musiałem go cały czas ściągać na dół) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 31 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 Jednak środek ciężkości faktycznie był trochę nie tak, ale już to poprawiłem. Nowy film z lotów: http://www.youtube.com/watch?v=rTCeBUiWuI8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turel Opublikowano 31 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 Witaj daj jakieś namiary na plany do tego modelu lub linki gdzie je pobrać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 31 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 Nie wiem czy to ten sam, ale zobacz ten http://forum.rcdesign.ru/f81/thread183535.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenin Opublikowano 31 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 niestety nie Plany tego antka Bartek robił "od ręki" można rzec jeśli ktoś by chciał plany tego cudeńka trzeba by było je zrobić co tezuczynił bym z chcia bo tez chce taki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 1 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 Plany podane przez Robertusa to faktycznie inne plany. Model robiłem wzorując się na proporcjach prawdziwego AN-2. Jeśli ktoś jest chętny to mogę zrobić plany 1:1 pdf. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turel Opublikowano 1 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 Witaj to poproszę plany AN 2 1:1 w pdf bo bym takiego zrobił z depronu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 1 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 Plany, ale jednak nie w pdf tylko jpg: http://imageshack.us/g/829/59931740x.jpg/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi