michcio88 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zaczolem budowe kolejnego modelu z planow zrobionych przez Skazoo ( sa swietne ) troche walki z depronem i powstalo takie cos :] mialem delikane sproblemy z sklejeniem dziobu i wyslo troszeczke nei estetycznie ale mam zamiar okleic etn model papierem pakowym i pomalowac ( wiec eni bdzie widac ) A tutaj w obecnosci Aeronci : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Chce okleic ten model papierem pakowym lub czyms podobnym i pozniej pomalowac. Co najlepeij nada sie do wykonania takiego pokrycia ? Czy papier pakowy nie jest za ciezki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Jest za ciężki ,w zupełności wystarczy ten biały śniadaniowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Aha bo chyba okleje tylko kadlub i skrzydla a stateczniki pomaluje bezposrednio jeszcze zobacze :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 jest jaks roznia miedzy tymi zestawami ? http://rcsklep.pl/index.php?cPath=50 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 W każdym z nich jest inny silnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 a ktry by sie najlepeij nadawal do modelu z tematu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Jaka rozpiętość i masa do lotu? Wydaje mi się, że któryś z silników o mniejszym kv. Ale może niech wypowie się ktoś, kto lata rwd5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Ja bym wziął 2408-21! Latałem na tym silniku ze smigłem 8x4 i model smigał aż miło! Z aparatem ważył około 800 gr i też silnik ładnie się spisywał! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 kolejne fotki : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Witam, ja tez buduje a raczej juz prawie skończyłem tego RWD z ty fotki u mnie masa ok. 700g napęd 400 z przekdładnią 4:1 smigło 10x6 pakiet 8x kan 1050 jedyne co zauważyłem to mały problem z wyważeniem pakiet wchodzi strasznie w dziób. pozdrawiam Meloow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 sliczny modelik !!!!! Czym go pomalowales ?? ten pakiet wazy 173 g chyba ?? a reszta wyposarzenia ?? Ja chyba zrobie na silnik bezszczotkowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 no ładny jeszcze nie był oblatany ale przyjdzie pora i na niego .... co do wyposażenia to serwo wys. (no name) ale prawie jak TP 90 serwa ker. TP 90 lotki 2xTP 90 odbiornik dynam 6ch reg. JETI JES 20 paiety albo ten 8xkan1050 albo 11.1V 1300mAh 16C wkażdym bądz razie cią jest spory ! a co do malowania to opatantowałem fajny i tani sposób malowania ... puszka biełej farby akrylowej 9zł i do tego pigmenty po 4 zł tak malowałem juz 4 modele i jest super. tu masz jeszcze jeden przykład używania takich farb. pozdro meloow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chomiq Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Czyżby S.A.U 34? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 o ciekawe :] bardzo przyjazny sposob :] . A co do mojego RWD mam problem z dopasowaniem owiewki kabiny i oslony silnika :/ musze kombinowac ;/ nie wiem czy wrega w 9 ( czyli ta nastepna po silnikowej ) jest dobrze wklejona :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Tak to 34mk2 z S.A.U .. super modelik. Do malowania używam areografu a nawet dwóch tu pędzel i wałek odpada depron to śliska powierzchnia i zamiast malować slizga się. Najważeniejsze o odpowiednie pomieszanie białego i koloru oraz rożcieńczenie farby. Ja mieszam farby w kieliszku 30ml i na 3/4 farby ok 10-20 kropel wody. Co do górnej pokrywy silnika to tez sie z nia boksowałem ale wziąłem kawałek rury oraz szuszarke rozgrzałem depron i na rure i w taki sposób wyprofilowałem tek element jeszcze gorzej jest w przednią "szybą" chyba ze godzine dopasowywałem ale udało sie. Tą wręgą "tablicą przyrządów" nie ma co sie martwić ważne aby pokrywa silnika i szyba były dopasowane. pozdro meloow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chomiq Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Możesz mi powiedzieć ile waży takie malowanie w modelu S.A.U.? To dość lekki model, a widzę że malowałeś wszystkie powierzchnie.. Jakiego aerografu i kompersorka używasz? Szykuję się na zakup takiego sprzętu ale jestem jeszcze w malowaniu zielony.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Witam, malowanie jest niezauważanle ok 1-2g na cały model co do kompresorka do domowej roboty koszt budowy ok 100zł opis na mojej stronie www.model.sck.pl co do areografu mam dwa jeden humbrola d dyszą 0,3 mm do duzych powieszchni drugi z dyszą 0,2 link do areografu pozdro, meloow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Co do wyposarzenia silnik Towe Pro , serwa 3 x dynam , i walsnie problem z odbiornikeim bo wystarczy mi 3 kanalowy ale nie moge takeigo znalesc ? moze ktos moglby mi co polecic ( ostatecznie Jeti Rex 5 ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Nie kupuj odbiornika 3 kanalowego, tylko zainwestuj np. rexa , bo pozniej przelozysz sobie go do nastepnego modelu i nie bedziesz sie musial martwic o kanaly. Poza tym jesli masz: lotki wysokosc kierunek gaz to potrzeba Ci odbiornika nie 3 kanalowego lecz 4. Chyba ze nie masz kierunku i lotki na 2 serwach - to laczysz Y-kablem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.