a_skot Opublikowano 18 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 Trudno :| Na przyszłość jednak unikaj takich rozwiązań. Ja w swoich modelach stosuję rozwiązanie prezentowane na zdjęciach poniżej. Mam nadzieję, że "powiedzą" więcej niż moje pisanie :wink: A tak na marginesie - to fragment mojego RWD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 18 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 zobacze co da sie zrobic :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 19 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 troszeczke zmienilem ster chodzi luzno a tu z silnikiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 21 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 i przyszedl czas na elektronike ( troche problemow ) wiec mam taki nadajnik ( z wymiennym kwaqrcem kanal 66 ) odbiornik jeti kanal 66 regiel i silnik :] jedno podstawowe pytanie jak to polzaczyc w calosc ? pod jaki kanal podpiac regulator ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krykiet Opublikowano 21 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 mozesz skrocic oske w silniku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 21 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 ale po co ? jak polaczyc te elektronike prosze o szybkie konkrety :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz Opublikowano 21 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 ale po co ? jak polaczyc te elektronike prosze o szybkie konkrety :] Cześć, Swoją drogą warto też powbijać wykałaczki w stateczniki i powklejać je na polimer Najlepiej zobacz na którym kanale masz gaz. Tam podłącz regulator. No i pamiętaj przy włączaniu żeby drążek gazu był zawsze na min coby mi paluchów nie poodbcinało Akumulator do regulatora podłączasz jak aby zgadzały sie kolory kabli (czerwony do czerwonego, czarny do czarnego). Silnik do regla obojętnie (bylebyś miał 3 połączenia - silnik trójfazowy). Jeśli bedzie kręcił w złą stronę, zmieniasz dwa połączenia miejscami. Powinno być OK i pamiętaj o tym żeby ZAWSZE mieć gaz na min. podczas podpinania akku do modelu (nie wiem jaki regler masz i albo go rozprogramujesz, albo paluszki polecą albo przynajmniej potniesz) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 21 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 o kolega na alexie pisales o budowie aeroncki to moj 2 di model a jak tam twoj ? oblatany ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz Opublikowano 21 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 o kolega na alexie pisales o budowie aeroncki to moj 2 di model a jak tam twoj ? oblatany ? Aeronka już dawno oblatana, skończyła na drzewie po korkociągu (awaria serwa lotek) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 21 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 uuu :/ a ile wazyla ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 21 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 Witam Z tego co wiem to gaz pod nadał nr 3 I mam pytanie : Jaki tam masz kwarc ? oryginalny od sky lady czy rex'a ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz Opublikowano 21 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 uuu :/ a ile wazyla ?? Ojjj nie pamiętam Poza tym chyba pora zakończyć ten OT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 21 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 Jaki tam masz kwarc ? oryginalny od sky lady czy rex'a ? orginalny z firmy jeti Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 21 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 To dobrze bo rex'y na kwarcach od pelikana świrują Lecisz 2 minuty normalnie i nagle nie masz kontroli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 22 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 ale kurcze i tak mam problemy bo podlanczam wszystko regiel i jedno serwo dla testu i nie dizala a od poniedzialku nie bede mogl chodzic na modelarnie ( studia ) wiec cos musze wykonbinowac :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 22 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 a jakie smigielko zastosowac ?? bo mam 10 X 6 i 10 X 8 ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 22 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 Może się u Ciebie dziać to samo co u mnie. Spróbuj trymer gazu dać ok. 5mm do przodu -w moim przypadku to podziałało. Jeśli nie podziała to daj centymetr ,a jak to nie podziała to masz przekichane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 23 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 a co ze smigielkiem ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 24 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 hejjj czy ktos mi pomoze z tm smiglem ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 25 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 czy na tulu doswiadczonych modelarzy i kilku posiadaczy tego modelu nikt nie wie jakie smiglo sie nadaje ? :D :D a waga na ceizszym pakiecie ok 173 g wyszla nieco duzo bo omk 580 g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.