Skocz do zawartości

Znowu ! Jaki nadajnik do 2.5-3tyś.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ceny 12FG zaczynają sie od 3200 za sam nadajnik. Myślałem o tym radiu ale w porę sie opanowałem. Nie będzie mi potrzebne jego zaawansowane oprogramowanie. Lepiej kup T8FG i do tego ze dwa odbiorniki Futaby albo parę Orange FASST po 150zł. Będziesz pan zadowolony :D. Chyba że weźmiesz pod uwagę nadajniki innych firm.

Nie codziennie puszcza się drążki. Pamiętaj że radio jest dość lekkie. Dziś zamiast kilkudziesięciu elementów np w module w.cz jest jeden scalak. To wszystko powoduje że elektronika zajmuje niewiele miejsca w nadajniku a przez to obudowa robi się akustyczna niczym w gitarce-pudle. Zawsze mozesz wyłozyć watą lub zalać pianką poliuretanową :rotfl:

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

FX30 jest dokladnie tym samym co 12FG w innej obudowie- po prostu pytanie brzmi czy pulpit chcesz czy kompakt- jak latasz.

FX20 to praktycznie to samo co FX30 jesli chodzi o obudowe-praktycznie niczym sie nie roznia. Dla mnie niewygodne bylyby trymery- zamiast klasycznych przyciskanych jest rolka. Ale to zapewne kwestia przyzwyczajenia (jak np. "durne" trymery w Royal Evo).

Opublikowano

Uzywa ktos z was nadajnika Futaba fx-30?

Tak ja i jeszcze tysiace w Polsce i na swiecie.

Albo ma jakies zdanie o nim?

Niezadowolonych z Fx-30 nie znam.
Opublikowano

Zostan przy Futabie i nie sluchaj zwolennikow 11X i 12X. Akurat 11tka ma wiele problemow przy oprogramowaniu czego na pewno nie ma 12FG Futaby.

Powiedz nam jak trzymasz nadajnik- czy trzymasz drazki za pomoca tylko kciuka czy trzymasz kciukiem i wskazujacym? 11X ciezko sterowac inaczej niz na kciukach.

Opublikowano

Kciuk plus wskazujacy.

O 11x nawet nie mysle, jest przeokropiczny, wyglada jak by mozna bylo go jednym przyciskiem przeksztalcic w tyranozaura cokolwiek to znaczy.

Opublikowano

Wiem sam, ze ciezko podjac decyzje dotyczaca nadajnika, ale bierz 8FG i koncz te dywagacje. Chociaz ja rok temu jadac do Chin myslalem o 10CG, a wrocilem z 12FG za 200 euro wiecej :) Ale nie zaluje, chociaz jeszcze nie skorzystalem z funkcji ktore ma 12FG, a nie ma 10tka.... do jakich modeli chcesz swoja nowa aparature zastosowac?

Opublikowano

Ciekawe dlaczego ta 8fg jest tak tania ale chyba ja wezme.

Odnosnie modeli... Chce 2.4 a fasst nie bardzo oplaca mi sie brac do starszego nadajnika wiec wole dolozyc i kupic nowy nadajnik a zastanawiam sie bo wiem, ze tak szybko nadajnika nie zmienie a w odleglych planach na pewno duze modele choc i tam nie potrzeba tylu kanalow.

Opublikowano

Ciekawe dlaczego ta 8fg jest tak tania ale chyba ja wezme..

To kup w stanach z przesyłką do Polski i będziesz miał drożej :D

Opublikowano

Futaba zyskała by bardzo pakując możliwości T8 FG w budę T10CG. To byłby bardzo dobry krok z ich strony. Gdyby tak zrobili w 3 sekundy sprzedałbym ósemkę i kupił taką właśnie dziesiątkę.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.