HANS Opublikowano 11 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 a ja bym juz nie wrocił do knebulcowatego designu z lat 80 i wyglądu radiomagnetofonu CONDOR może tworzywo w 8 nie jest gornych lotów(takie samo zresztą jak w 12FG) ale za to radio super leży w rekach jest lekkie a zasięg palców jest wiekszy przez to że jest kompaktowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 HANS, nie przesadzaj, T10 ma sympatyczny design, T8FG to chłopaki z Futaby zaprojektowali chyba na firmowej imprezie zakrapianej baaardzo dużą ilością sake bo najwyraźniej nie wiedzieli co robią. Brzydszy jest tylko graupner MC32- tego to nic nie przebije. A tak na marginesie to jakie według Ciebie jest tworzywo górnych lotów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 11 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 Dla mnie szczytem braku gustu jest Spektrum DX 10. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 No fakt, zapomniałem o tej porażce, jest jeszcze nowe jeti-pulpit Rzeźnia normalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 12 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 A co powiesz o tym? http://cgi.ebay.pl/Graupner-33116-Mx-16-Fernlenkset-HoTT-2-4GHz-Mx16-Telemetrie-neuestes-Modell-/290608874907?pt=RC_Modellbau&hash=item43a9a3859b Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 12 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 mr.jaro, dziękuje za wyczerpującą wypowiedź. Chyba jednak pozostanę przy 8FG, do tego ze 2-3 odbiorniki Orange i jeden 14CH Tylko, na jakiej zasadzie działa S-BUS w nowszym wydaniu 8FG (tam podobno w komplecie już jest SB a nie HS) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 Mam 6108SB . Ma Serial Bus czyli szynę szeregową do urządzeń podłączanych do takowej. Ponadto odbiornik ma górny zakres napięć zasilania 7,4V. SB może oznaczać Serial Bus a HS HighSpeed (tryb serw 270Hz) Tak ja bym to zrozumiał. Na temat SerialBus poczytaj na stronie rcskorpion w poszczególnych urządzeniach futaby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 13 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 Maciej zalecam kontakt z Jarkiem S w sprawie nadajnika .podobno był uczestnikiem testów nadajników (których nie wiem ) ale najlepsza okazała się Futaba ,modelu oczywiście nie znam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 13 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 Kto to Jarek S?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 13 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 Mozesz jeszcze rozwazyc nowego 16 kanalowca na bazie duplexa: http://shop.baltic-seagull.de/index.php?page=product&info=83 Calkowicie programowany przez komputer Wyglad niestety troche odrzuca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Depesz Opublikowano 30 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 Witam. Jestem użytkownikiem 11X i twierdzę, że to całkiem niezły sprzęt i nie zauważyłem żadnych problemów z jego oprogramowaniem, mam ostatnią wersję z DSMX. Przepraszam, ale mam nieodparte uczucie,że temat ten powstał po to by było wiele odpowiedzi i odwiedzin. Ale to tylko moje prywatne odczucie. A co powiedzielibyście na temat "poszukuję aparatury od 7 do 20 tyś", to by się działo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 30 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 Witam. Jestem użytkownikiem 11X i twierdzę, że to całkiem niezły sprzęt i nie zauważyłem żadnych problemów z jego oprogramowaniem, mam ostatnią wersję z DSMX. Przepraszam, ale mam nieodparte uczucie,że temat ten powstał po to by było wiele odpowiedzi i odwiedzin. Ale to tylko moje prywatne odczucie. A co powiedzielibyście na temat "poszukuję aparatury od 7 do 20 tyś", to by się działo. Nie masz racji. Nadajnik zamówiłem, czekam tylko aż ojro trochę spadnie. Zdecydowałem się na 8FG. Temat powstał wcześniej ponieważ lubie zakup przemyśleć i poczytać opinie różnych osób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti61 Opublikowano 2 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 Zamówiłeś sobie sprzęt przeznaczony dla ludzi zaawansowanych w budowaniu modeli, i tak naprawdę będziesz z niego korzystał w znikomym stopniu. A wręcz będzie Ci przeszkadzał. To, że stać Ciebie na taki sprzęt to jedno, a umiejętność budowania modeli to zupełnie co innego. Martwi mnie, że większość starszych kolegów poleca Tobie drogi sprzęt, a nikt nie podejmuje tematu dotyczącego doświadczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 2 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 Arti nie masz racji, Maćkowi naprawdę potrzebny jest nowy niezawodny sprzęt. Maciej dobrze lata a i potrafi już "co nieco "budowac modele Niedawno jeden z zawodników pożyczył mu Katanę 3 m i odniosłem wrazenie że Maciej już od dawna nią lata. A czy go stać na taki nadajnik? to zapytaj jego Tatę. A poza tym co wspólnego ma nadajnik do umiejętności budowy modeli ????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 2 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 Nadajnik zamówiłem, czekam tylko aż ojro trochę spadnie. jedno kłóci sie z drugim. Zamawiasz to placisz... Odnosnie radia to odnosze wrazenie ze niektorzy potrzebuja je dla szpanu, lub wieza ze nagle ich umiejetnosci wzrosna Latam/ latalem modelami od malych depronow, przez roznej wielkosci benzyniaki, az po prawie 4 metrowe modele udzwigowcow z klapami krokodylowymi, air breakami... i to wszystko na starej Futabie 8u do nabycia za ok 400zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi