false Opublikowano 14 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 Jak szalec to szalec.. PZL M15Ejj to był mój tajny pomysł! chciałem się tym zająć po skończeniu Iskry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luqas Opublikowano 14 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 heh widać podszedłem do tematu z nie tej strony tajny temat zacząłem od konsultacji na forum ;] Bielik, hmm jest nad czym myśleć do cri-cri to chyba trzeba by w napędzie myśleć nad jakimiś silniczkami jak pod mały edf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 14 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 Nie rozdrabniaj się... Rób od razu pod dwie spaliny... :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 14 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 Madrian jest na dwie spalinki,lata już dwa lata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 14 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 EM 11C Orka, czego chcieć więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 14 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 Jest parę Wilg... Ale nie ma Flaminga. bo on brzydki jest :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 14 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 Rafał ma racje. Orki jeszcze nikt chyba nie robił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luqas Opublikowano 14 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 ja wiem że jeszcze nikt nie robił ale widziałem zainteresowanie nią w dziale planów i już co po niektórzy pewnie pozaczynali to nie chciałem podkradać pomysłu :wink: ładna jest to wiadomo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 14 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 Ale oni tam planują zrobić sylwetkowce. Poza tym mało kto bez programu 3d zrobi taki model w większej skali i to jeszcze latający. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psiwak Opublikowano 14 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 Założenia pierwotne były bardzo dobre. Miał to być .... sposob na wyciagniecie sporej kasy i nic wiecej. To taki typowy projekt z masa kolorowych obrazkow i ladnymi modelami i sponsorowanymi artykulami. Dobrze ze to skonczylo sie tak wczesnie. Nie oszukujmy sie juz wtedy nie mial kto go zaprojektowac a o wykonaniu nie wspomne. ....Zepniemy siły razem i zrobimy coś fajnego. Ja nie mam możliwości zrobienia zaawansowanych brył 3D a konkretnie z moim softem nie dam rady z modelowaniem skomplikowanych powierzchni. Samą konstrukcję biorę na siebie. Gdybys potrzebowal pomocy w 3D to daj znac, postaram sie pomoc jako ze nie mam aktualnie duzo "pracy" i sa wolne moce przerobowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luqas Opublikowano 14 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 hmm orka to by było to, napęd pchający, ładna sylwetka, usterzenie T, nawet bajer chowane podwozie i w dodatku polska konstrukcja. powiedzmy że to jest na razie nr 1 ale może coś ktoś jeszcze ciekawego podrzuci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 14 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 Powiedział bym że polacy teżmieli swoje Cri-Cri ...DK-3 Kasia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldi1973 Opublikowano 14 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 Powiedział bym że polacy teżmieli swoje Cri-Cri ...DK-3 Kasia ..i przebłyski geniuszu o znamionach szaleństwa: Ogólnie można zajrzeć tu: http://www.rcgroups.com/forums/attachment.php?attachmentid=62474 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 14 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 ..i przebłyski geniuszu o znamionach szaleństwa: zaleciało "pingwinami z Madagaskaru" -az się uśmiechnąłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldi1973 Opublikowano 14 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 Jedyny na świecie dwupłat o silniku odrzutowym... tylko my mogliśmy to wymyślić. :ble: No nie jedyny kolego.. Poczytaj: http://www.samoloty.pl/index.php/encyklopedia-lotnicza/encyklopedia-samolotobby-309/polskie-hobby-260/inne-hobby-298/il-lala-1-hobby-1561 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luqas Opublikowano 14 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 ta nasza Kasia ładniejsza od cri-cri no może ogon mógł by być ciekawszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 15 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 Również polecam Ci naszą polską konstrukcję EM-11 Orka. Bardzo ładna jest.Myślę, że mogła by być fajnym samolotem do trenowania i relaksacyjnego latania. A jak coś ze spidem to Bielika. PS>Czytając rcgroups dochodzę do wniosku, że było by fajnie zrobić coś Polskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luqas Opublikowano 16 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 też tak myślę że będzie to raczej orka skoro nikt nie robi konstrukcyjnej to może będę pierwszy. Dobrze by było na wiosnę oblot zrobić coś z materiałów już mam, gdzieś kiedyś przy okazji znalezione, trochę jeszcze zdjęć się nazbiera. Jak ktoś ma coś na temat orki to będę bardzo wdzięczny za informacje (tego pdf od madrian - Adriana mam) Z góry dziękuję. myślę że będę się starał odwzorować ją jak najdokładniej chyba że macie jakieś uwagi co warto by zmienić albo się nad czymś szczególnie pochylić przy wersji rc planowana rozpiętość na ten moment to coś koło 1,5m może nie będzie jakaś mocno ciężka jak by się udała do lotu w wadze do 1,5kg to chyba było by całkiem spoko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 Mam plany Cessny 182 i 206 i tą drugą machnę w CAD pewnie w rozmiarze 2-2,2m. Ale to temat na zimę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter216 Opublikowano 16 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 sławek a plany cessny 182 w jakim rozmiarze masz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi