turel Opublikowano 2 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Super wygląda podobają mi się te czarne kontury i kratownica . Są pomalowane farbą czy czymś innym te czarne .Ja teraz też dostałem trochę bejcy brązowej i chcę kratownicę pomalować to nada mu kontrastu tak jak u ciebie . Napisz czym zrobiłeś te kontury czarne są naprawdę super . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzydlaty smok Opublikowano 3 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Wiec drewno bejca a kontury markerem,nie wiem czemu ale mam taka manie podkreslania koncowek czarnym kolorem.Obecnie zakupuje farby akrylowe i aerograf,bede staral sie malowac precyzyjniej,dzieki wielkie za uznanie,modelu,choc ja sam uwazam ze jak jeszcze nie lata ,to nie samolot, tylko rekwizyt. ale pomalutku,bedzie smigal. I jeszcze koleczka,wykonane wlasnorecznie. :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matijus Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 witam mógł by ktoś mi wysłać plany tego modelu? Bardzo mi się spodobał i w przyszłosci nie omieszkał bym zrobić sobie takiego Mój email matijus@op.pl z góry dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Zdaje się że jeden z panów je produkuje, stąd wątpię żeby chciał własną pracę za darmo rozdawać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obsydian1000 Opublikowano 18 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Witam. Samolot można kupić na allegro. Na zachętę mogę dorzucić poszycie kadłuba Niedługo zresztą będzie ono częścią zestawu. W nowej wersji samolotu będzie również kilka innych zmian. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek-666 Opublikowano 23 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 witam ponownie po dłuuugiej przerwie dzieciaki męczą mnie o jakieś latadło i po przegrzebaniu allegro znów trafiłem na forum i mam kilka pytań nt. REPa kwestia zaawansowania "pilota" - czy totalnie zielony da sobie z nim rade ??? - w sensie czy 7-mio i 10-cio latki opanują go ??? - jak wygląda latanie nim bez lotek ??? bo mam porównanie latania modelem bez i z lotkami i nawet na moje mikre doświadczenie różnica jest kolosalna , ale może ta konstrukcja jest przewidziana do braku lotek ?? zalecane/polecane wyposażenie - żeby kupić od razu to co trzeba bez wpadek i kombinowania kwestia ogólna latania "styropianem" w zimie - jak to się zachowuje a temperaturach w okolicy zera ??? i pytanie do konstruktora - jaki będę miał rabat przy dwóch sztukach - bo z jedną to nie mam co sie w domu pokazywać zbudujemy dwa a latać będziemy jednym - w razie poważniejszej wpadki będzie drugi na otarcie łez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obsydian1000 Opublikowano 25 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Mogę oczywiście zgodzić się na rabat . W razie ewentualnych uszkodzeń samolotu, mogę wysłać nowe jego części. Co do pilotażu itd. niech wypowiedzą się użytkownicy samolotu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek-666 Opublikowano 25 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Co do pilotażu itd. niech wypowiedzą się użytkownicy samolotu . zatem niecierpliwie czekam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obsydian1000 Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Witam. Tak mniej więcej będzie wyglądał montaż poszycia wcześniej przygotowanego tj. szpachlowanego lekką szpachlą SEM-LIGHT. (bardzo przyjemna i łatwa czynność) Niezbyt skomplikowana rzecz, a efekt końcowy to sztywne, gładkie po przeszlifowaniu, niepomarszczone, lekkie bo 15g poszycie . W nowej Konstrukcji widać miejsce na akumulator . Mocowanie podwozia również jest zmienione oraz materiał z którego jest wykonane. Na zdjęciach oczywiście widać fragment poszycia natomiast całe poszycie składać się będzie z 13 elementów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 29 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Sterowanie modelu bajecznie proste. Model na bezwietrzna pogode! W moim nie robilem lotek, na kierunku swietnie skręca. Kazdy początkujący sobie z nim poradzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obsydian1000 Opublikowano 29 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Zakupiłem ten model i szukam materiałów - zdjęć oryginału, najlepiej w kolorze :lol2: . Jakoś te białe mi nie pasują. Znalazłem zdjęcia REP na francuskiej stronie. Wersja z takim kształtem steru kierunku oznaczona jest jako K 80 a nie N ... chyba że się mylęWitam.Tak mniej więcej kolorystycznie wyglądał REP. Postanowiłem wprowadzić kilka zmian do projektu . Nowa wersja REP-a będzie w końcu mogła wyglądać jak na zdjęciach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obsydian1000 Opublikowano 16 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Witam Niżej kilka zdjęć nowej Konstrukcji samolotu. Zrobię jeszcze skrzydła konstrukcyjne wtedy będę mógł się odczepić od tego samolotu i kontynuować pracę nad innymi projektami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tequilla Opublikowano 18 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 *o* Ślicznie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obsydian1000 Opublikowano 18 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 dziękuję Tequilla Niżej kilka zdjęć z nowymi elementami poszycia Poszycie po szpachlowaniu jest gładkie i nadal lekkie. Do białej szpachli dodałem trochę czarnej farby. Cały kadłub łącznie z sterem wysokości kierunku oraz pozostałą częścią poszycia waży 81g. W tym tygodniu spróbuję wyprodukować fajne skrzydła konstrukcyjne do kompletu. Myślę że ten kadłub zasługuje na takie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obsydian1000 Opublikowano 29 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Witam Makietowe skrzydła gotowe . Obydwa skrzydła zaszpachlowane i wygładzone ważą 50g Oczywiście dojdzie jeszcze parę linek, stery na ogonie, koła, farba . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzydlaty smok Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 O widze nowe foty sa,ladnie wyglada.Ja jestem szczesliwym posiadaczem I wersji,i w koncu,kupilem dzis pakiet,na ktorym(mam nadzieje)poleci?Tyle lat.i w koncu.Mam pytanie.czy mozna jakos wszystko podlaczyc tz.(na sucho)nie montujac w samolocie,bo chyba spalony mam odbiornik,zreszta w miare szybko postaram sie o zalaczenie zdjec. pakiek ktory kupilem [attac.hment=20643:DSC_0228.jpg]jego waga waga samolotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzydlaty smok Opublikowano 8 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 ktos mi odp.czy dobrze podlaczylem?serwa ani silniczek nie dzialaja,tylko z silniczka dochodzi taki co 3 -4 sek.sygnal pib-pib. kable przy silniczku zmienialem na rozne sposoby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 8 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 A podpiąłeś kable od silnika i serw w odpowiednie gniazda z odpowiednią polaryzacją? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzydlaty smok Opublikowano 8 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 No chyba nie.To jest wogle pierwszy moj raz kiedy to podlaczam wszystko,wyzej dalem foto -radia i odbiornika,ma on szesc wejsc+id set.moze spalony odbiornik??? Elektryka,nigdy nie byla moja silna strona,moze ktos zapoda,jakies fotki mniej-wiecej to polapac?samolot , jest ozdoba sciany, ponad dwa lata,czas poleciec,albo choc kreta strzelic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 8 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 Nie wiem jak na twoim sprzęcie, na kturym kanale jest gaz. Sprawdź 1i3 kanał. Polaryzacje będziesz mial zaznaczona na odbiorniku +,-, sygnał. Dla przypomnienia czerwony to +, czarny -, pozostałe sygnał(środkowy przewód) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi