Pawlo_j23 Opublikowano 18 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 Hej, zamierzam zrobić sobie coś na podstawie Easy Glidera Pro. Sylwetka modelu jest świetna, z tego co czytam własności lotne również. Wiem, że model jest stosunkowo niedrogi ale chciałbym zbudować kolejny model od podstaw. Prosiłbym właścicieli modeli o zmierzenie kilku rzeczy. Na rysunku zaznaczyłem literki dla ułatwienia Będę wdzięczny za każdy wymiar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ja Andrzej Opublikowano 18 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 A-2,5 cm B-19 C-23 D-11 E-5,5 F-4,5 L-4 H-25,5 G-3,3 M-24 K-8 I-10 P-29,8 O-40,8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlo_j23 Opublikowano 19 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 Dzięki Ci wielkie dobry człowieku Teraz można dokładnie rozrysować i zabierać się za robotę Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 20 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 Jakbys rysował w jakims programie np.CAD mogłbys wrzucic na serwer, na pewno komus by sie jeszcze przydało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlo_j23 Opublikowano 23 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Niestety wszystko na papierze ołówkiem.. według tych wymiarów można sobie już to fajnie rozrysować Wczoraj troszkę pobawiłem się wycinarką do styropianu i pierwsze elementy już są Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 23 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 fajnie zacząłes! czym tak nadałes kadłubowi ten "jajowaty" kształt?? czyżby papier scierny?? i daj jakies dźwigary na skrzydła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 23 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Bardzo fajnie przedstawiłeś relację z budowy...zapytam jakim klejem operujesz...?Mam podobny jakim dociskasz elementy / pomarańczowy "plasticzny'' pojemnik ten po prawo-"do steropianu"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlo_j23 Opublikowano 23 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Ciesze się, że się podoba Zaokrąglenie kadłuba najpierw z grubsza nożem potem papier grubo i drobnoziarnisty . Oczywiście będą dźwigary węglowe ale najpierw muszę je kupić Środkowa część płata zrobiona póki co w całości, było łatwiej wyciąć. Klej firmy Dragon za kilka zł, schnie długo ale tworzy silną spoinę Wybaczcie brak opisów do zdjęć ale raczej wszystko można po nich wywnioskować. Gdyby były jakieś pytania chętnie odpowiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 19 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 i jak tam model? cos cisza w temacie :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadic Opublikowano 19 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 Ja sie chciałem zapytać tylko jakie zasilanie w tej magicznej maszynce do wycinania Pan stosuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterb1996 Opublikowano 19 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 A ja prosił bym o link do opisu budowy takiej maszynki bo myślę że ułatwiłaby mi ona budowę modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba.l Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Jest ona na stronie motylastego http://www.motylasty.pl/warszt_3.html edit Już działa sorka moja wina że nie sprawdziłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterb1996 Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Jest ona na stronie motylastego http://www.motylasty.pl/warszt_3.html Link nie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Aż się prosi żeby zrobić wersję laminatową Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlo_j23 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Witam, dawno nie zaglądałem do tego tematu a budowa modelu posunęła się do przodu. Wyciąłem już wnętrze kadłuba, skleiłem skrzydło i wyszlifowałem stateczniki. W tylną część kadłuba zamierzam wkleić rurkę węglową z wędki. Przód kadłuba najprawdopodobniej zalaminuję Fotki z prac: Skrzydło. Wycięte wnętrze kadłuba. Wzmocnienie kadłuba oraz łączenie skrzydeł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 pomysl tez nad sztywnośia skrzydeł, i daj jeszcze jeden zdzwigar , oklej tasmą lub laminat bo w obecnym stanie sa za delikatne :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlo_j23 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Tak jak wcześniej pisałem będą oklejane taśmą. Dźwigar na pewno jeszcze wpadnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Ale skrzydła obwisły Ci jak wąsy Piłsudzskiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlo_j23 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Na zdjęciach były bez żadnego dźwigara :] Sam styropian. Kilka fotek z dalszych prac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Jezuuu... wiem że nie jest to końca zrobione, ale teraz tak razi ten tył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi