instruktor Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Wtorek ok. 18 Tomek (Chiboogie) wchodzi do modelarni . Wytrzymuję do momentu jak młodzi wychodzą z modelarni, z "sali balowniczej"( na półpiętrze) najpierw wchodzi wielkie pudło a za nim Tomek,i juz po chwili w jego rekach http://img64.imageshack.us/img64/7014/tomkazabawka2te7.jpg Obaj oglądamy dokładnie kadłub,trzeba przyznać że jest naprawdę dobrze zrobiony laminat. Oglądamy zresztą dokładnie pozostałe elementy i po pewnym czasie model "postykany" ląduję na podstawce dołączonej do zestawu Muszę przyznać że model zrobił na mnie wrażenie ,szczególnie w zestawie z chowanym podwoziem. Już czuje jak Tomek będzie "pieścił" ten model dozując sobie powoli przyjemnośc montażu Muszę przyznać że wyszliśmy po 22-ej z modelarni i nie bardzo wiemy kiedy ten czas minął. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Zazdroszcze tego modelu... Oglądałem filmik jak to cudo śmiga może kiedyś sobie zbuduje coś takiego ale elektryka i z balsy... Piękny model, gratuluje wyboru czegam na realcję z budowy Pozdraiwam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Ładny, te kształty. Mniam. Pytanie - czy kabina jest całkowicie demontowalna czy też otwierana do góry jak w oryginale? Jaki silnik zastosujecie itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 5 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Silnik to Saito 120 .A kabinka na razie jest całkowicie demontowalna ale zima długa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Ech ... śliczniutki . Masz we mnie murowanego kibica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 No modelik piękny :mrgreen: :mrgreen: a jaka będzie jego rozpiętość ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chiboogi Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Witam Na wstepie wnosze male poprawki. Model zwie sie SEAWIND firmy Great Planes, Silnik to Saito FA-125a opisany tutaj : link . Dodam ze silniczek jest najpiekniejszy jaki mialem do tej pory, i to pod kazdym wzgledem.... zreszta niech pan Instruktor powie W modelu bedzie podwozie firmy ROBART (pneumatyczne sterowane powietrzem) moze to nie fachowo okreslone ale co tam Podwozie czeka na osadzenie w modeliku.... na poczatek 1 dzien w domciu pana MORZA-WIATRA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 7 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 Fragment "handlowy" został przeniesiony tutaj: http://pfmrc.pl/viewtopic.php?p=43292#43292 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chiboogi Opublikowano 10 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 A tak wyglada podwozie (oraz akcesoria potrzebne do jego dzialania) firmy ROBART ktore jest robione specjalnie do tego modelika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 10 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 mmmmmmmmm cud,miud :Pjaki jest ciezar takiego podwozia??(cały osprzet) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chiboogi Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 Witam nastapila zmiana co do napedu seawind-a. Mial byc saito fa-125a ale postanowilem pozostawic go w U CAN DO. Tak wiec przedstawiam nowe dziecko SAITO fa-100 GK Specyfikacja: Typ: silnik żarowy czterosuwowy, jednocylindrowy, Pojemność skokowa: 17.10cm3 (1.10 inch3), Średnica cylindra: 29.0 mm, Skok tłoka: 26.00 mm, Powierzchnia wewnętrzna cylindra: chromowana, Waga silnika bez tłumika: 552.00g Waga z tłumikiem: 599.00g Gwint na wale: M8 x 1.25mm Śmigło pomiarowe: 14x8 APC @ 9,100 Zakres śmigieł: 13x9 - 14x10 Zakres obrotów użytecznych: 2,000 - 11,000 RPM, Paliwo: 10%-30% nitrometanu, olej syntetyczny, Wymiary montażowe: 115 x 60 x 128 mm Moc maksymalna: 1.8HP Typ cylindra: AAC Typ gaźnika:: Barrel, 2 Needle valve Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Depesz Opublikowano 21 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Witam. Przepraszam, że tutaj piszę, ale to z obawy, że do giełdy nie każdy zagląda. Czy ktoś z kolegów posiada Seawinda na sprzedaż. Bardzo mi zależy, piszę w imieniu kolegi, któremu taki właśnie dziś poległ w falach jeziorka;-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mietekkr Opublikowano 22 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 Cześć wszystkim to właśnie mi poległ w jeziorku taki sam modelik, a że przepięknie latał chciałbym wrócić do niego od nowa stąd pytanie mojego kolegi Przemka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 22 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 w sklepie mają: http://www.modele.sklep.pl/pl/Katalog/SAMOLOTY/Samoloty-spalinowe-ARF/GREAT-PLANES-SEAWIND-60-90.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Depesz Opublikowano 22 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 w sklepie mają: http://www.modele.sk...WIND-60-90.html Zakładam, że to żart. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 22 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 a co w tym żartobliwego? chcesz kupić to Ci podałem link gdzie taki model możesz odstać od zaraz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 22 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 Zakładam, że to żart. Moja oferta jest atrakcyjniejsza http://www.modeleswiata.pl/catalog/products/760 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Depesz Opublikowano 22 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 a co w tym żartobliwego? chcesz kupić to Ci podałem link gdzie taki model możesz odstać od zaraz. Czyli zakładasz, że nie znam tego sklepu i nie wiem co to Google? Mi chodziło o kolegów, którzy może chcą sprzedać to i owo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 23 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 Niezłego kotleta odgrzales. Nie ma sie co unosić bo nigdzie nie sprecyzowane pytanie ze kupisz używanego. A od pytania kto sprzeda to jest giełda i literką [K]. Przez te 5 lat na pewno w giełdzie bys cos upolowal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Depesz Opublikowano 26 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Ale kolega go ubil przed tygodniem a nie przed pięcioma laty, i nie ma się co unosić, wystarczy przeczytać mój pierwszy post. A to ze chcemy go kupić taniej niż za 2500 zł to chyba jasne? Nie pokazujące sklepów, które jakiś czas temu skopiowaly ofertę z Wrocławia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.