robertus Opublikowano 19 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 Kupiłem dwa silniczki emax2822 i jeden 2812. Podobny wygląd. W jednym emax2822 między magnesami jest dziwna niebieska twarda masa. W pozostałych tego nie ma. Albo to wyważenie wirnika, albo jakiś badziew. Czy mam to zeskrobać. Dodam, że nie przeszkadza w obrocie silnika. http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=7380 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 19 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 Wydłub całą tą niebieską masę , odklej magnesy i przyklej je na CA. Pamiętaj że magnesy są poukłądane N ,S ,N ,S ,N, S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 19 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 Cimek, ale wymyśliłeś Jak silnik nie bije to zostaw to i się nie przejmuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 19 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 Meteor ,miałem od groma tych Emaxów 2822, 2812, 2805 (dwie wersje 1600Kv, druga 2900~ kv) I powiem Ci na 100% silników może z 10% fajnie pracowało i od początku nie trzeba było nic po producencie poprawiać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 19 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 Niebieska masa nie jest po całym obwodzie, tylko po tej stronie co na zdjęciu. Stąd mój domysł, ze to wyważenie. Cimek skoro od groma miałeś takich silniczków, spotkałeś się z jakimiś takimi masami między magnesami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomnow95 Opublikowano 19 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 Tak, najprawdopodobniej to wyważenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 19 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 Owszem , tylko nie koloru niebieskiego, bialy, zielony... Wyważenie poprzeczne silnika? Wątpię... Po prostu magnesy bez "tego czegoś" lubią same od siebie odchodzić ,nawet silnik nie jest ciepły, a magnesy sobie tak "o" odchodzą, dlatego ta masa przytrzymuję owe magnesy... Najlepiej wy...... te niebieskie dziadostwo i normalnie jak człowiek przykleić na coś "fajnego" Tylko nie przyklejać na gumę do żucia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 20 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 Niebieska masa nie jest po całym obwodzie ...ciężarki na obręczy koła samochodowego tez nie sa na całym obwodzie a spełniają swoje zadanie. Nie dotykaj tego, to jest wywazenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobak Opublikowano 20 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 Zgadzam się w 99,9% z Dj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi