Karol93 Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 Nóż do drewna Excel No7 Żywica Epidian 53 100g Tkanina szklana 33g/m 2m2 Balsa 1,5 mm 3x3x1000 mm Bowden wzmocniony 1 m Balsa 5 mm Balsa 2 mm Ostrza Excel 20005 - 5 szt. i dwa arkusze zielonego depronu karbowanego z jednej strony 5,5mm Jeszcze musze kupić klej, wiertełka i wkręty Mam jeszcze papier ścierny chyba 600 ale wodny - będzie sie nadawać ? Planuje budować Zefirka, czy czegoś mi brakuje, ale czy coś zle kupilem ? Problem jeszcze jest taki, że to jest mój PIERWSZY model i nie mam nic do modelowania prócz tych rzeczy (stanowiska też nie mam). Może jakieś porady pod tym względem ? 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczek Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 jest rada zamotaj się na modelarnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol93 Opublikowano 6 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 Cieżko z tym będzie Bo mamy modelarnie, ale taką do modeli plastikowych i papierowych, także to troche inna zabawa. Do modeli RC chyba nigdzie nie ma... może w Katowicach, ale mam do tych Katowic 40km i jakoś nie uśmiecha mi sie tam dojeżdzać ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 Przydała by ci sie jeszcze jakaś aparaturka do sterownia. Powodzenia w budowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol93 Opublikowano 6 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 Spoko, wiem o tym Dogadałem sie z bratem, że jak złoże model i będe potrzebować aparature to mi kupi, ale najpierw musze mieć gotowy model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczek Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 to jakoś musisz sobie poradzić zamotaj sobie jakiś kąt weź tam stół i kup se super glu a jak niewiesz co robić to popytaj się tam czy ktoś robi taie coś może ci pomoże, ja tak zrbłem ale to taki pan mnie znalazł 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 musisz wybrac jedna z wersji wzmocnienia dziobu: Żywica Epidian 53 100gTkanina szklana 33g/m 2m2 lub 3x3x1000 mm to drugie domyslam sie ze to sosna. w moich zefirach wybralem sosne-1m starcza na styk do zrobienia ramek i bocznych zwmocnien. Ptrzeba przynajmniej poltora metra. i nie wiem jeszcze po co Balsa 2 mmiBalsa 1,5 mm u mnie nic takiego nie ma, no chybaze robimy dwa inne zefiry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol93 Opublikowano 6 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 Ja robie tak samo, jak robił Pan Piotr kieruje sie jego planami i nie stosuje nic swojego Jak dobrze kojarze, to tą tkaniną szklaną i żywicą usztywnia sie jeden element, a sosną inny kawałek (z tego co wyczytałem na planach:P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 Mozesz dac linka do tych planow? Ja budowalem z tego opisu >>>klik<<< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 Kup jeszcze klej vikol, papier -120 , 240 , 360. Warto zrobić kostke z drewna - sosna np 2cm na 10cm na 5cm. oklej sobie ją papierem. Świetnie się nią szlifuje i gdy raz spróbujesz będziesz miał kostkę juz na zawsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol93 Opublikowano 6 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 Mozesz dac linka do tych planow? Ja budowalem z tego opisu >>>klik<<< Ja korzystam z tych samych Nie wiem, może coś źle zrozumiałem ale 64gr kosztowała mnie ta listewka, także żaden majątek. Za to tkanina szklana i żywica chyba z 30zł mnie kosztowały :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol93 Opublikowano 6 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 Kup jeszcze klej vikol, papier -120 , 240 , 360. Warto zrobić kostke z drewna - sosna np 2cm na 10cm na 5cm. oklej sobie ją papierem. Świetnie się nią szlifuje i gdy raz spróbujesz będziesz miał kostkę juz na zawsze. A może być z czegokolwiek ta kostka? jakiejś zwykłej deski ? Bo takich mam w domu pełno i mógłbym bez problemu sobie taką kostke wyciąć, a szkoda mi kasy wydawać na taki klocuszek, skoro wiem, że moge to zrobić z domowych pierdółek... A co do kleju, tam Pan Piotr radził "Polimer firmy Dorex" albo Poxipol, a Ty radzisz wikol, to który mam wybrać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 7 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 Ja do klejenia deproniaków używam zwykłego kleju polimerowego żadna firmówka a bardzo dobrze spaja dpron. Radził bym jakiś klej typowy do styropianu/depronu wikol i temu podobne słabo łapią(przynajmniej w moim przypadku) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 7 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 Ja radzę się przejść (jeśli jest u was) do firmowego sklepu DECORY. Tam mają 0.5l butelki kleju polimerowego za kilka zł. Bez porównania do tubek kleju dragona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol93 Opublikowano 7 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 Dzisiaj przyszły mi te rzeczy, które zamówiłem... Brak noża - zamawiane na mdele.sklep.pl Jeśli sie nie wyjaśni, to będe 15zł w plecy i będe musial kupic w jakims innym miejscu i znow za przesylke bulić ;| Na dodatek w desce jest dziura, ale dobrze że w miare z brzegu, także nie ma jakiejś tragedii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 7 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 A nie lepiej(i taniej) jest kupic nozyk malarski ten z wyłamywanymi ostrzami:?: Osobiście kilka modeli takowym nożykiem zbudowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol93 Opublikowano 8 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2007 No to pierwsze koty za płoty Powycinałem, oszlifowałem ale sklejanie nie wyszlo (źle pozakładałem na siebie czesc) i musze na nowo wycinać No ale już wiem co i jak i teraz kadłub będzie cud miód Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 8 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2007 cud miód powiadasz :?: Ocenimy na końcu Postaraj sie o kilka fotek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol93 Opublikowano 8 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2007 Jutro, jak poskładam kadłub zrobie fotki, wczesniej szkoda forum zasmiecać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol93 Opublikowano 10 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 Edit: Pewnie autor to chciał pokazać ,tylko ,że tu na forum zapomniał ,że umieszczamy zdjęcia 640x480 Tomek Spoko, już poprawiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.