waldi1973 Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 Witajcie. Siedząc w pracy naszło mnie na podliczenie z ciekawości - jaki to kapitał na dzień dzisiejszy mam ulokowany w sprzęcie, modelach i rzeczach związanych z tym hobby.. Nawet nie sądziłem, że jestem tak bogaty ;D I co ważne - żona o tym nie wie.. He,he.. Na dzień dzisiejszy mój cały sprzęt (po cenach zakupu) jest wart 8300zł (z małym hakiem). A jak sprawa wygląda u was..? P.S. Może niepotrzebnie poruszyłem ten temat, bo każdy się boi policzyć ile wydaje na swoje hobby, ale bądźmy odważni Panowie.. ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 Bolesny temat. Na początku nawrotu choroby modelarskiej notowałem dokładnie każdy zakup i sumowałem każdy miesiąc. Od VII-2004 do XI-2005 wyszło 17506 i zdecydowałem przestać.... oczywiście przestać notować :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 za duże ryzyko ze "niewłasciwa " osoba przypadkiem to zobaczy ... więc jak zawsze ...stówkę bo wyprzedaż była :rotfl: i tej wersji będę sie trzymał faktura? - nie wiem kochanie chyba nie dali ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldi1973 Opublikowano 28 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 ... oczywiście przestać notować :rotfl: ..stówkę bo wyprzedaż była Dobre metody ;D A ja przeważnie zamawiam dla kolegów.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 Nieźle Bartek utopiłeś kasy, a to troche dziwne, bo zdecydowana większość :wink: modelarzy kupuje okazyjnie /modele, silniki, radia/ po niskich cenach a odsprzedaje z duużym zyskiem; i to chyba niemodelarzom, bo bo zdecydowana większość :wink: modelarzy kupuje okazyj......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vertigooo Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 Mi wyszło niecałe 3 tyś nie licząc samych modeli bez wyposażenia. Ale wszystko zbierałem prawie że 4 lata więc nie wychodzi tak strasznie drogo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K(ae)M Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 to , to hobby coś kosztuje ? :shock: :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polch Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 za duże ryzyko ze "niewłasciwa " osoba przypadkiem to zobaczy ... więc jak zawsze ...stówkę bo wyprzedaż była :rotfl: i tej wersji będę sie trzymał faktura? - nie wiem kochanie chyba nie dali ... Zgadzam się w całej rozciągłości, ba więcej powiem stówkę razem z przesyłką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 A w rozbitych modelach też się liczy? :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 Aktualne modele i radio, które posiadam to 4850zł Pakietów i całej galanterii w walizce nie liczę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 Ja aż się boję pomyśleć o jakimkolwiek liczeniu :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 Ja chyba wolę nie liczyć i nie wiedzieć ale do szkoły rowerem już bym nie jeździł na pewno Zresztą lepiej pchać w samoloty niż w co innego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 Ja przez rok utopiłem coś koło 1900zł, a na następny rok nie będę liczył, zwłaszcza, że buduję RWD i jeszcze mam kilka modeli do wyposażenia, także lepiej nie. Ja nie muszę stosować żadnych wykrętów, moi rodzice wiedzą o wszystkich kosztach modeli. Tylko znajomi jak się pytają ile na to wydaję to wychodzą im gały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 ja w tym siedze 6 lat na sam poczatke poszlo 2000zl na aparature silnik i dodatki... potem budowy modeli , heliki itp serwa, siliki, elektro , spliny, 2 worki pakietow i wychodzi okolo 8 tys Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 Nie wolno takich rzeczy porownywac. U mnie sprzet w ciagu ostatnich kilkunastu miesiecy nie zmiescilby sie w 4-cyfrowej kwocie, wiec powiedzmy ze lacznie jest wart kolo stu zlotych- tak przynajmniej mi mowi matematyka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 A ja przeważnie zamawiam dla kolegówJa,tej metody trzymam się od dawna :devil: [ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomnow95 Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 Od 7 roku życia pasjonuję się modelarstwem. Przestałem liczyć z chwilą zakupienia T-Rexa 600 NITRO Flybarless i jednoczesnym przekroczeniem 30 000zł... Sporo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrula Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 U mnie też jak policzyć wszystkie lata to 5 i 4 zera to za mało, na dzień dzisiejszy to z 10-15patoli. Jeszcze zależy czy liczyć ceny polskie czy tam gdzie zanabyto. 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomnow95 Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 Haha święta racja. Licząc "po polskiemu" to by wyszło znacznie więcej:D Ja jeszcze powinienem wliczyć stajnie do FPV ale wole tego nie robić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 A w rozbitych modelach też się liczy? :twisted: Liczy, się liczy... Amortyzacja. Typowa pierdółka księgowa... :devil: Kiedyś słyszałem, że jeden z naszych kolegów (palcem nie pokażę ), stracił model w wypadku samochodowym, za co dostał odszkodowanie... Dziś się chwali nową modelarnią... :rotfl: Bynajmniej nie twierdzę, że jedno z drugim ma coś wspólnego... Ja sądząc po wydatkach, rozdałem dobrym ludziom ze sklepów, tak z 7 złotych... kilo. Opieram się na pomiarze okresu zajmowania się hobby modelarstwa RC, przez średnią co miesięcznych wydatków... Choć muszę przyznać, że były miesiące wybitnie ponad średnią... I co gorsza... Mam dziwne przeczucie, że wkrótce przyjdą następne. Widziałem w jednym ze sklepów fajne OSD... Na szczęście dla mego budżetu... nie było go na stanie... :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi