mieczotronix Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 Korespondowałem dzisiaj z panami z Artexu w innej sprawie. Bardzo miły i rzeczowy kontakt, potwierdzam tym samym opinie innych forumowiczów. Firma naprawdę na wysokim poziomie! W odpowiedzi na moje pytanie dostałem zajawkę z kolejnym modelem firmy. Skoro się mi pochwalili, to chyba nie tajemnica (zapomniałem zapytać), więc zarzucam fotkę, którą dostałem. Katana.Rozpiętość 125cm. Waga kpl. kitu około 550-600g.Powinien ukazać się za 2-3 tygodnie. W stosunku do Extrima poza rozpiętością i wagą ze zdjęcia widzę takie różnice - profilowane lotki - kesony na skrzydłach - podwozie duralu - skrzydło chyba na bagnet I co wy na to? dodam tylko, że nic więcej nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 7 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 Ladna. Ciekawe jaka cena modelu będzie. Jak KIT będzie zbyt drogi, to ludzie wybiorą inne modele, już ARF''y (Katana od E-Flite na przykład) I mam nadzieję, że tutaj juz obowiązkowo mocowanie spalinowego silnika zostanie uwzględnione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 7 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 Mocowanie pod spaline jest w zestawie . Podwozie to nie dural ,ale jeszcze inny patent, zresztą bardzo fajny. Skrzydła faktycznie składane na "rurach". W tej chwili trwają ostatnie prace nad modelem i pewnie nie długo rozpocznie sie produkcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extream Opublikowano 7 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 Pozostaje czekać i składać przez zimę Nareszcie mamy piękne modele polskiej produkcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot Opublikowano 7 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 Model bardzo przypomina Katanę S30 od Silvestri, którą miałem okazję latać. Jednak zdecydowanie wolę sam złożyć i okleić model - jakoś nie ufam chińczykom po doświadczeniach z modelami od nich Wyrazy uznania dla producenta, że zdobył się na produkcję tych zestawów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 7 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 Gratuluje wprawnego oka Krzysiek(Pilot) :shock: Akurat dziś wybieram sie do Artex-u ,więc pewnie dowiem się więcej o modelu , cenie itd. A przy okazji porobię zdjęcia . Ja też jakoś nie mam przekonania do Chińskich wyrobów. Miałem 2 (1 jeszcze nadal mam) i poza nazwą "cegłolot" nic mi do głowy więcej nie przychodzi. Jeśli waga 550-600g podawana przez Artex jest prawdziwa to gotowy model (1,25m rozpiętości) zamknie się w 1-1,1kg (elektryk) :shock: :crazy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot Opublikowano 7 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 Gratuluje wprawnego oka Krzysiek(Pilot) Dzięki ...Jeśli waga 550-600g podawana przez Artex jest prawdziwa to gotowy model (1,25m rozpiętości) zamknie się w 1-1,1kg (elektryk) To chyba nie jest możliwe :shock: Moja do lotu wyszła ok. 2,3kg !!! EDIT: Kurde coś mi się pokręciły wagi :oops: Katana ważyła ok. 1,3kg a inny model (Kabriolin) 2,3kg. Przepraszam za małe zamieszanie. Jak wyjdzie 1,1 kg to i tak będzie lekko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 7 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 Widac, ze bedzie delikatne jak diabli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 7 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 Jednego mozemy sie spodziewac na pewno bedzie znacznie tansza od tej z Sebartu a jakosciowo nie bedzie odbiegac delikatna na 100% ale co zrobic zeby była lekka musi byc delikatna. Moze firma Artex pomysli tez nad wiekszymi modelami chetnie bym kupił taki kit na 1.8m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 7 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 Pilot już wiem ,że na pewno ma być ekstremalnie lekka i pod takie wyposażenie jest przygotowana, więc cegłolota 1,3 raczej sie nie da z niej zrobić ! Radek. Nie wszystko na raz, ale plany maja naprawdę szeroki , nawet do 2,5m. I nie tylko akrobaty ,ale też makiety. (Z wypraskami o dużej ilości detali). edit: Miało być: cegłolota 2,3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geralt Opublikowano 7 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 Nie wszystko na raz, ale plany maja naprawdę szeroki , nawet do 2,5m. I nie tylko akrobaty ,ale też makiety. (Z wypraskami o dużej ilości detali). Godne pochwały. Już nie mogę się doczekać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 7 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 CA mi sie gotuje Cena, cenaaaaa ( świeta idą ;P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 8 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2007 Witam . Katana od Silvestriego w wersji V1 czyli składana we Włoszech anie w Chinach w wersji do lotu waży 1300 g . Jesli Artexu gotowy model , bez wyposazenia wyjdzie 700 gram to będzie to bajka a nie model . Leszek B. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.