mieczotronix Opublikowano 6 Września 2007 Opublikowano 6 Września 2007 Korespondowałem dzisiaj z panami z Artexu w innej sprawie. Bardzo miły i rzeczowy kontakt, potwierdzam tym samym opinie innych forumowiczów. Firma naprawdę na wysokim poziomie! W odpowiedzi na moje pytanie dostałem zajawkę z kolejnym modelem firmy. Skoro się mi pochwalili, to chyba nie tajemnica (zapomniałem zapytać), więc zarzucam fotkę, którą dostałem. Katana.Rozpiętość 125cm. Waga kpl. kitu około 550-600g.Powinien ukazać się za 2-3 tygodnie. W stosunku do Extrima poza rozpiętością i wagą ze zdjęcia widzę takie różnice - profilowane lotki - kesony na skrzydłach - podwozie duralu - skrzydło chyba na bagnet I co wy na to? dodam tylko, że nic więcej nie wiem.
Marcin Opublikowano 7 Września 2007 Opublikowano 7 Września 2007 Ladna. Ciekawe jaka cena modelu będzie. Jak KIT będzie zbyt drogi, to ludzie wybiorą inne modele, już ARF''y (Katana od E-Flite na przykład) I mam nadzieję, że tutaj juz obowiązkowo mocowanie spalinowego silnika zostanie uwzględnione.
Tomek Opublikowano 7 Września 2007 Opublikowano 7 Września 2007 Mocowanie pod spaline jest w zestawie . Podwozie to nie dural ,ale jeszcze inny patent, zresztą bardzo fajny. Skrzydła faktycznie składane na "rurach". W tej chwili trwają ostatnie prace nad modelem i pewnie nie długo rozpocznie sie produkcja.
extream Opublikowano 7 Września 2007 Opublikowano 7 Września 2007 Pozostaje czekać i składać przez zimę Nareszcie mamy piękne modele polskiej produkcji
pilot Opublikowano 7 Września 2007 Opublikowano 7 Września 2007 Model bardzo przypomina Katanę S30 od Silvestri, którą miałem okazję latać. Jednak zdecydowanie wolę sam złożyć i okleić model - jakoś nie ufam chińczykom po doświadczeniach z modelami od nich Wyrazy uznania dla producenta, że zdobył się na produkcję tych zestawów.
Tomek Opublikowano 7 Września 2007 Opublikowano 7 Września 2007 Gratuluje wprawnego oka Krzysiek(Pilot) :shock: Akurat dziś wybieram sie do Artex-u ,więc pewnie dowiem się więcej o modelu , cenie itd. A przy okazji porobię zdjęcia . Ja też jakoś nie mam przekonania do Chińskich wyrobów. Miałem 2 (1 jeszcze nadal mam) i poza nazwą "cegłolot" nic mi do głowy więcej nie przychodzi. Jeśli waga 550-600g podawana przez Artex jest prawdziwa to gotowy model (1,25m rozpiętości) zamknie się w 1-1,1kg (elektryk) :shock: :crazy:
pilot Opublikowano 7 Września 2007 Opublikowano 7 Września 2007 Gratuluje wprawnego oka Krzysiek(Pilot) Dzięki ...Jeśli waga 550-600g podawana przez Artex jest prawdziwa to gotowy model (1,25m rozpiętości) zamknie się w 1-1,1kg (elektryk) To chyba nie jest możliwe :shock: Moja do lotu wyszła ok. 2,3kg !!! EDIT: Kurde coś mi się pokręciły wagi :oops: Katana ważyła ok. 1,3kg a inny model (Kabriolin) 2,3kg. Przepraszam za małe zamieszanie. Jak wyjdzie 1,1 kg to i tak będzie lekko.
Marcin Opublikowano 7 Września 2007 Opublikowano 7 Września 2007 Widac, ze bedzie delikatne jak diabli.
radek872 Opublikowano 7 Września 2007 Opublikowano 7 Września 2007 Jednego mozemy sie spodziewac na pewno bedzie znacznie tansza od tej z Sebartu a jakosciowo nie bedzie odbiegac delikatna na 100% ale co zrobic zeby była lekka musi byc delikatna. Moze firma Artex pomysli tez nad wiekszymi modelami chetnie bym kupił taki kit na 1.8m
Tomek Opublikowano 7 Września 2007 Opublikowano 7 Września 2007 Pilot już wiem ,że na pewno ma być ekstremalnie lekka i pod takie wyposażenie jest przygotowana, więc cegłolota 1,3 raczej sie nie da z niej zrobić ! Radek. Nie wszystko na raz, ale plany maja naprawdę szeroki , nawet do 2,5m. I nie tylko akrobaty ,ale też makiety. (Z wypraskami o dużej ilości detali). edit: Miało być: cegłolota 2,3
Geralt Opublikowano 7 Września 2007 Opublikowano 7 Września 2007 Nie wszystko na raz, ale plany maja naprawdę szeroki , nawet do 2,5m. I nie tylko akrobaty ,ale też makiety. (Z wypraskami o dużej ilości detali). Godne pochwały. Już nie mogę się doczekać.
Marcin Opublikowano 7 Września 2007 Opublikowano 7 Września 2007 CA mi sie gotuje Cena, cenaaaaa ( świeta idą ;P)
leszek-bart Opublikowano 8 Września 2007 Opublikowano 8 Września 2007 Witam . Katana od Silvestriego w wersji V1 czyli składana we Włoszech anie w Chinach w wersji do lotu waży 1300 g . Jesli Artexu gotowy model , bez wyposazenia wyjdzie 700 gram to będzie to bajka a nie model . Leszek B.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.