Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To ogólnie poroniony pomysł według mnie, już w latach 70. powstawały ciekawsze konstrukcje - poszukajcie na YouTube pod hasłem "WASP" (a także X-Jet i Flying Pulpit).

Opublikowano

To ogólnie poroniony pomysł według mnie

Lataliście kiedyś prawdziwym śmigłowcem? Za kazdym razem kiedy wsiadałem na pokład "wiatraka" zastanawiałem sie co by było kiedy... W sumie wiele jest złych pomysłów opartych na ogromnym ryzyku, ale chęć przezycia czegoś dziwacznego pcha ludzi do różnych kroków i nieprzemyślanych posunięć...

Opublikowano

można by to opisać - i śmieszno i straszno zarazem

Krzysiek boisz sie latać?

Dj., Oj. To nie było moje stwierdzenie. Mi się podoba, a przyszłość i tak będzie należała do silników elektrycznych.

To prawda, to nie Twoje stwierdzenie - przepraszam. Silniki elektryczne w przyszłości napewno bedą doskonalsze.

Opublikowano

Krzysiek boisz sie latać?

a co toto za aeroplan skoro temu aeroplanu się skrzydła nad głową kręcą :) nic pewnego nie masz w zyciu i w takiej konstrukcji ... :wink:

Uwielbiam szybowce ale niestety jako balast .

Gdy mogłem porobić sobie wszelakie uprawnienia (i to za free !!)to odkładałem w czasie

:crazy:

Opublikowano

Uwielbiam szybowce ale niestety jako balast .

Gdy mogłem porobić sobie wszelakie uprawnienia (i to za free !!)to odkładałem w czasie

:crazy:

Ja też uwielbiam szybowce...na szczęście czasami robię nie tylko za balast. Chociaż jak zostałem instruktorem coraz częściej mi się to zdarza. :wink:

A co do eksperymentu to oni tworzą historię :). Jak się popatrzy na lot pierwszego samolotu w 1903 roku to większość miała podobne odczucia jak teraz w stosunku do tego elektrycznego wynalazku. Jakoś stojący przed copterem lub śmigłowcem w zawiesie modelarze nie martwią się o urwanie łopat... a tak samo powinni. :wink:

Opublikowano

Pozwolę sobie wtrącić swoje trzy grosze a właściwie cytat z pewnego filmu "no panie nikt mi nie powie, że to normalne żeby maszyna latała w powietrzu "

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.