bubu2 Opublikowano 3 Listopada 2011 Opublikowano 3 Listopada 2011 Chyba tu jeszcze tego filmu nie było http://www.hybrid.cz/video-svetovy-unikat-prvni-let-elektricke-multikoptery
GEX999 Opublikowano 3 Listopada 2011 Opublikowano 3 Listopada 2011 Właśnie, że był i to wczoraj: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=46020
madrian Opublikowano 3 Listopada 2011 Opublikowano 3 Listopada 2011 Ja mam tylko pytanie... Co się stanie, jak się naraz urwą wszystkie śmigła i trafią pilota? :twisted:
DarekRG Opublikowano 3 Listopada 2011 Opublikowano 3 Listopada 2011 Poranione dziwactwo bo: 1. niebezpieczne 2. nieekonomiczne 3. niepraktyczne 4. i wszytko inne :twisted:
Malker Opublikowano 3 Listopada 2011 Opublikowano 3 Listopada 2011 To by było bardzo fajne ale siedzenie pilota na miejscu tej piłki na dole. Tak to jest ciut niebezpieczne.
Air Opublikowano 3 Listopada 2011 Opublikowano 3 Listopada 2011 To ogólnie poroniony pomysł według mnie, już w latach 70. powstawały ciekawsze konstrukcje - poszukajcie na YouTube pod hasłem "WASP" (a także X-Jet i Flying Pulpit).
Dj. Opublikowano 4 Listopada 2011 Opublikowano 4 Listopada 2011 To ogólnie poroniony pomysł według mnie Lataliście kiedyś prawdziwym śmigłowcem? Za kazdym razem kiedy wsiadałem na pokład "wiatraka" zastanawiałem sie co by było kiedy... W sumie wiele jest złych pomysłów opartych na ogromnym ryzyku, ale chęć przezycia czegoś dziwacznego pcha ludzi do różnych kroków i nieprzemyślanych posunięć...
utopia Opublikowano 4 Listopada 2011 Opublikowano 4 Listopada 2011 Lataliście kiedyś prawdziwym śmigłowcem? można by to opisać - i śmieszno i straszno zarazem
bubu2 Opublikowano 4 Listopada 2011 Autor Opublikowano 4 Listopada 2011 Dj., Oj. To nie było moje stwierdzenie. Mi się podoba, a przyszłość i tak będzie należała do silników elektrycznych.
Dj. Opublikowano 4 Listopada 2011 Opublikowano 4 Listopada 2011 można by to opisać - i śmieszno i straszno zarazem Krzysiek boisz sie latać? Dj., Oj. To nie było moje stwierdzenie. Mi się podoba, a przyszłość i tak będzie należała do silników elektrycznych. To prawda, to nie Twoje stwierdzenie - przepraszam. Silniki elektryczne w przyszłości napewno bedą doskonalsze.
utopia Opublikowano 4 Listopada 2011 Opublikowano 4 Listopada 2011 Krzysiek boisz sie latać? a co toto za aeroplan skoro temu aeroplanu się skrzydła nad głową kręcą nic pewnego nie masz w zyciu i w takiej konstrukcji ... :wink: Uwielbiam szybowce ale niestety jako balast . Gdy mogłem porobić sobie wszelakie uprawnienia (i to za free !!)to odkładałem w czasie :crazy:
darek.3333 Opublikowano 4 Listopada 2011 Opublikowano 4 Listopada 2011 Uwielbiam szybowce ale niestety jako balast . Gdy mogłem porobić sobie wszelakie uprawnienia (i to za free !!)to odkładałem w czasie :crazy: Ja też uwielbiam szybowce...na szczęście czasami robię nie tylko za balast. Chociaż jak zostałem instruktorem coraz częściej mi się to zdarza. :wink: A co do eksperymentu to oni tworzą historię . Jak się popatrzy na lot pierwszego samolotu w 1903 roku to większość miała podobne odczucia jak teraz w stosunku do tego elektrycznego wynalazku. Jakoś stojący przed copterem lub śmigłowcem w zawiesie modelarze nie martwią się o urwanie łopat... a tak samo powinni. :wink:
elmichal Opublikowano 6 Listopada 2011 Opublikowano 6 Listopada 2011 Elektryki są dla cieniasów :devil:
darek.3333 Opublikowano 7 Listopada 2011 Opublikowano 7 Listopada 2011 A dlaczego nie w locie? Ciekawe co się dzieje jak jeden silnik zaczyna przerywać.
rafał .k Opublikowano 7 Listopada 2011 Opublikowano 7 Listopada 2011 Pozwolę sobie wtrącić swoje trzy grosze a właściwie cytat z pewnego filmu "no panie nikt mi nie powie, że to normalne żeby maszyna latała w powietrzu "
darek.3333 Opublikowano 8 Listopada 2011 Opublikowano 8 Listopada 2011 "no panie nikt mi nie powie, że to normalne żeby maszyna latała w powietrzu " ale nikt mi nie powie , że wszystko musi być "normalne".
Rekomendowane odpowiedzi