SiSon Opublikowano 17 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 A co tam. Nie latana jeszcze FPV, czeka akutalnie na pogode [dzis juz bylo ladne, wiec mam nadzieje ze utro sie uda] Kamerka WL-2255 540 LINII Sony 2.8mm OSD REMZIBI Aurora + Optima 9 1.2ghz 800mw , anteny oryginalne Wstępnie laptop, ale na zime musze cos innego wymyslic bo mi go szkoda, a pozatym straszne bydle. Mam nadzieje ze w zimie to nie zamarznie ^^ Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 17 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 Dwie rady. Wywal to pomarańczowe coś, koło silnika i wsadź tam ASP z serii E, o tych samych parametrach. Nadajnik przenieś na sam koniec Belki ogonowej. Jak najdalej od reszty wyposażenia. I wygrałeś bonusową radę, bo jako 425 przysłałeś SMS-a za 84zł - OSD schowaj do środka, a regulator wystaw na zewnątrz. Sugerowałbym jeszcze albo wzmocnić dziobek cienką warstwą szkła z żywicą, albo lekko cofnąć PT z kamerą. Jak Beta wali dziobem w glebę, do daje buzi do samego końca kabinki... :wink: Z czasem warto pomyśleć o nowych antenkach. Widzę, że wyłamałeś się z klubu miłośników FOX-a. To Lawmate? Jak realizujesz nagranie obrazu? Planujesz dodać serwo do podstawy kamerki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiSon Opublikowano 17 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 Smiglo to docietne gws hd 9x7,5 -sprawuje sie niezwykle dobrze. Szczerze, to nie wiem co to za firma, ale planuje kupic wlasnie Lawmate + antene kierunkowa jak postawie swoje "pierwsze kroki". To samo tyczy sie juz wysluzonej bety, bedzie zmieniana na cos innego- dlatego nie planuje instalowac serva do kamery. Obraz wyswietlam na laptopie, ale raczej kupie videogoogle [akurat prezent na gwiazdke ] Opcjonalnie filmy bede nagrywal JVC HD, która to kamerka na początku siedziała w becie. Co do wzmocnienia wydaje mi sie niepotrzebne, od srodka caly dziob jest wzmocniony klejem na gorąco. Co sie tyczy OSD, nadajnika i relgulatora -zastosuje się, także dziekuje za rady. EDIT 18.11.2011 9.53 Wystapily problemy z wtyczka z nadajnika video [brak styku], wiec przylutowalem kabelki na stale do pinow. Regulatora znajdujacego sie pod silnikiem postanowilem nie wyciagac. Co prawda lubi sie nagrzac, ale teraz zimno to nic mu nie bedzie. Wyglada to niezbyt pieknie, ale byle sie sprawdzilo: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 18 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 Jutro panie wiesz gdzie Cię widzę! Ja ma ursusa do oblotu fpv. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiSon Opublikowano 18 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 Bardzo chetnie, ale Panie niestety jutro zajecia mam ;< Za tydzien mam wolne. Roksana koniecznie karze Cie pozdrwic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 18 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 No to dupcia Szkoda, szkoda... No ,ale podjadę tam do Ciebie w ciągu tygodnia, pogadamy, pogadamy Dziękuje również za pozdrowienia Pozdrów ją też tam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiSon Opublikowano 23 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 Oblot już za mną. Zasięg wideo do ~200m- na rożnych kanałach, dobrze podpięte, w róznych miejscach sprawdzone i z dobrze ustawionymi antenami. Zamówiłem właśnie TX/RX lawmate 1w 1.2 oraz autopilota FY-21AP Zaraz po tym zamówieniu telefon z azji, spodziewalem sie po sobie wyzszego poziomy angielskiego, jednak przekierowalem rozmowe na droge pisemna. Chodzilo o pytanie, na jaka wartosc zadeklarowac wysylke [urzad celny]. Wielki plus dla skelpu - http://www.dronesvision.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byczek Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Oblot już za mną. Zasięg wideo do ~200m- na rożnych kanałach, dobrze podpięte, w róznych miejscach sprawdzone i z dobrze ustawionymi antenami. Zamówiłem właśnie TX/RX lawmate 1w 1.2 oraz autopilota FY-21AP Zaraz po tym zamówieniu telefon z azji, spodziewalem sie po sobie wyzszego poziomy angielskiego, jednak przekierowalem rozmowe na droge pisemna. Chodzilo o pytanie, na jaka wartosc zadeklarowac wysylke [urzad celny]. Wielki plus dla skelpu - http://www.dronesvision.com Moja Beta na podobnym wyposażeniu zrobiła mały rekordzik 1,5 km. lawmate mam, antene inverted vee, a osd remzibi radze czymś zabezpieczyć przed niespodziewanym kretem bo była w naprawie już przy poważnym przyziemieniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Tutaj masz filmik kolegi ze śląska Frsky + dopałka, na pokładzie również OSD remzibii , anteny biquid na video , pakiet 5000 3s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiSon Opublikowano 24 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Przecież wczoraj mi pokazywałeś ten filmik ;d Imo. kto robił te anteny co mówiłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi