RobertWave Opublikowano 21 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Witam jak w temacie chciałbym zbudować model ESA tylko nie wiem jak i od czego zacząć. Interesuje mnie ESA FW190. Myślę że ktoś znajdzie się do pomocy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZagraJ Opublikowano 21 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Witam Może tu coś znajdziesz do pomocy http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=35591 W zestawie od pana Marka Rokowskiego znajdziesz instrukcje budowy modelu jest tam wszystko bardzo dobrze opisan jak trzeba zrobić . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal888 Opublikowano 22 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 FW190 to bardzo dobry wybor na poczatek,stabilny w locie,duzy zakres predkosci,no i oczywiscie realistyczny charakter lotu, ten wznios to jest piekne..., niestety zwrotnosc ponizej oczekiwań Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertWave Opublikowano 23 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 a gdzie znajdę jakieś darmowe plany tej ESY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 23 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 Weź sobie pierwszy lepszy rzut , maszynkę do EPP. Przeskaluj rzut i tnij. Ale nie polecam, lepiej weź jakąś sprawdzoną konstrukcję od Marka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TooM Opublikowano 23 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 5 lat temu nikt nie myślał o zestawach a modele latały i każdy miał inny . Nie bój się samemu wycinać .Wystarczy pamiętać że najprościej wszystko, tzn silnik skrzydła statecznik ustawić na zero + przednie wyważenie i model musi latać. Teraz ludzie kombinują wykłony,śmigła ,mocne silniki ,akrobacyjne wyważenia a 7 cięć w locie zrobił .... :? na zerowych ustawieniach , zwykłym dzwonku i śmigle GWS 8x4 Poczytaj starsze posty.Ja zrobiłem kiedyś np. model ze śmieci wyrzuconych przez "Rzeźnika". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_t Opublikowano 23 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 wszystko, tzn silnik skrzydła statecznik ustawić na zero + przednie wyważenie i model musi latać.Marian - a nie boisz się, że spece od praw fizyki nawtykają Ci od heretyków? :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelikan1500 Opublikowano 26 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 Eee , Marian się takich nie boi . :mrgreen: . jak już sam sobie wytniesz model ESA to zabierz sie do samodzielnej budowy silniczka elektrycznego a potem to już tylko troszkę prostej elektroniki kończąc na aparaturze i EMERYTURA tuż,tuż :mrgreen: . Dobra a teraz POWAŻNIE :evil: . Kup zestaw modelu który Ci się najbardziej podoba najpopularniejszy silnik ( są może ze 3-4 rodzaje bez odkrywania ponownie Ameryki) jak i resztę potrzebnego wyposażenia i zacznij sklejać model jak natrafisz na jakieś problemy lub będziesz miał pytania to ten DZIAŁ jest od tego aby Ci pomóc :wink: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepes1 Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Jak chcesz coś sam popróbować, to masz tu trochę całkiem fajnych planów http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1012551. Sam zbudowałem z nich dwa latadła i naprawdę całkiem nieźle się spisywały. Stosowałem depron 6 mm (taniocha, za KILKA złotych i dwa-trzy wieczory masz model) , a i tak konstrukcja była dosyć wytrzymała- ale to materiał raczej do zabawy i treningu. Bo jak będziesz chciał powalczyć, to jednak EPP będzie niezastąpione - bo depron po pierwszej kolizji w powietrzu rozsypie się tak że nie będzie co naprawiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertWave Opublikowano 1 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Witam plany mam zmieszane skrzydła od innego i kadłub od innego i kombata nie będzie będzie coś podobne.I teraz z czego zrobić skrzydła i czym wyciąć równo styropian o grubości 3 cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Witam plany mam zmieszane skrzydła od innego i kadłub od innego i kombata nie będzie będzie coś podobne.Sorki, ale nie pojmuję o co ci chodziło, o to, że masz inne skrzydło niż kadłub ???I teraz z czego zrobić skrzydła i czym wyciąć równo styropian o grubości 3 cmNajlepiej ramką do wycinania rdzeni. Ale broń Boże nie rób ich ze styropianu, bo jedna kraksa i będzie śnieg padał . Najlepiej to załatw sobie EPP i z tego tnij. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertWave Opublikowano 7 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Po długim czasie następuje cięcie modelu. Model ze styropianu i obudowany balsą 2mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Czyli robisz klasycznego kombata 1:12 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertWave Opublikowano 7 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 No można tak powiedzieć o ile coś z tego wyjdzie to wstawię fotki bo pierwszy raz słucham kolegi i robię ze styropianu i oklejam balsą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 No to powodzenia w budowie :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viader Opublikowano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 To się zapowiada jednorazowy kombat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi