Karol.M Opublikowano 7 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Mała aktualizacja planów. W pewnym sensie zrobiłem krok w tył, stwierdziłem, że wolę jednak powrócić do wyglądu bliższego pierwowzorowi. Końcówki skrzydeł i statecznik poziomy mają teraz obrys taki jak w pierwszej wersji modelu. W zasadzie chyba już wszystko narysowałem co trzeba i można uznać to za finalny wygląd. Profile są tylko przerysowane niemal odręcznie, więc przy budowie modelu będę drukował z programu profili. Zachęcam do obejrzenia w dużej rozdzielczości i czekam na ewentualne uwagi Duża rozdzielczość - http://imageshack.co...9/1296/p754.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magilla Opublikowano 11 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Do tego kształtu szybowca ten statecznik pionowy delikatnie nie pasuje. Wcześniejsza wersja była bardziej elegancka. Reszta bomba.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol.M Opublikowano 11 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Wygląd statecznika pionowego zmieniłem ze względu na to, że w ta wersja będzie miała ster kierunku, a reszta to kwestia gustu . Zobaczymy jak będzie to wyglądało na gotowym modelu, ale do tego jeszcze długa droga, najpierw muszę skończyć akrobata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koma22 Opublikowano 16 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Karol, mechanizm napędu lotki przeniósłbym o dwa "pola" dalej na zewnątrz, bliżej środka lotki. No i jeśli pytasz to Ci powiem że muszę się zgodzić z Mateuszem, proporcje w rzucie kadłuba z boku wydają mi się zakłócone. Statecznik pionowy wygląda na za duży do reszty kadłuba, z tym że ja powiększyłbym kadłub przez wprowadzenie krzywizny w przedniej części od dołu w obrębie kabiny i końcem za skrzydłem. I jeszcze coś w rodzaju płozy w końcu kadłuba przed sterem kierunku dla ochrony przed wyrywaniem go przy lądowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi