krzychu-rc Opublikowano 4 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 Tak dzisiaj przypadkiem mi się trafiło, koparka na ziemi :shock: http://www.youtube.com/watch?v=LZn65LA2w90&feature=related Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 4 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 Nasi już dawno pokazują co potrafią. Nie tak dawno na jakimś prestiżowym międzynarodowym festiwalu dostali główną nagrodę za film "Katedra".. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 4 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 A - "Katedra" to bardzo już zamierzchłe dzieje. Od jej czasu Bagiński wyprodukował już kilka innych filmów. polecam "Sztukę Spadania" i "Historię Polski". B - to tylko zwiastun "Path of Hell". Pełna wersja jest dużo lepsza i dłuższa. Niestety o oryginalny film jest trudno (choć nie tak dawno był na forum, ale link szybko wygasł), bo autorzy wadzą się z wydawcą o prawa autorskie i jest on skrupulatnie usuwany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 5 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 Jest jeszcze tutaj: http://www.liveleak.com/view?i=920_1318434769 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awiator Opublikowano 5 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 ŚWIETNY film,SUPER dzwięk.Przeczuwałem,że tak się skończy ta historia,choć nieoglądałem go wcześniej.Każdy pilot ma broń osobistą.Walczyli do końca,prawdziwi RYCERZE PRZESTWORZY. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 ŚWIETNY film,SUPER dzwięk.Przeczuwałem,że tak się skończy ta historia,choć nieoglądałem go wcześniej.Każdy pilot ma broń osobistą.Walczyli do końca,prawdziwi RYCERZE PRZESTWORZY. Tu raczej chodzi o to, że ich wzajemna nienawiść, mimo bardzo bliskich podobieństw (a te są ogromne), doprowadziła ich do samozagłady. Film opowiada o tym, jak nienawiść wyzwala coraz większą agresję i w końcu niszczy obie strony. Obaj byli pilotami i walczyli za swój kraj. Każdy posiadał coś bliskiego jego sercu. Walczyli do końca. Ale wtedy zamiast jak równi sobie rycerze, powrócić z nie rozstrzygniętej walki, uwolnili z siebie demony, które doprowadziły ich do niepotrzebnej śmierci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Podem89 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 Genialne! :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awiator Opublikowano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Obaj byli pilotami i walczyli za swój kraj. Każdy posiadał coś bliskiego jego sercu. Walczyli do końca. Ale wtedy zamiast jak równi sobie rycerze, powrócić z nie rozstrzygniętej walki, uwolnili z siebie demony, które doprowadziły ich do niepotrzebnej śmierci. Wtedy podczas walki zginąć za własny kraj,to był honor tym bardziej że piloci byli świadomi, że z kolejnego lotu niepowrócił kolejny kumpel,a oni szli na kielicha i dalej robili swoje, bo uwarzali to za swój obowiązek,ale masz racje każdy konflikt wyciąga z człowieka to co w nim najgorsze,walczyć by przeżyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 I to jest piekło wojny. Żadne tam "rycerze przestworzy" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awiator Opublikowano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 robertus pewnie kojarzysz historie Asa Stasia Skalskiego,jak we wrześniu po walce i lądowaniu na polu wzioł niemiecka załoge do niewoli.To był rycerz przesywrzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 A gdy zabrakło amunicji... A gdy zabrakło amunicji, znów najlepszą pociechą były słowa piosenki. Koleżeńskiej, żołnierskiej, prostej... Tak mi się jakoś skojarzyło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi