krzychu-rc Opublikowano 4 Grudnia 2011 Opublikowano 4 Grudnia 2011 Tak dzisiaj przypadkiem mi się trafiło, koparka na ziemi :shock: http://www.youtube.com/watch?v=LZn65LA2w90&feature=related
RomanJ4 Opublikowano 4 Grudnia 2011 Opublikowano 4 Grudnia 2011 Nasi już dawno pokazują co potrafią. Nie tak dawno na jakimś prestiżowym międzynarodowym festiwalu dostali główną nagrodę za film "Katedra"..
madrian Opublikowano 4 Grudnia 2011 Opublikowano 4 Grudnia 2011 A - "Katedra" to bardzo już zamierzchłe dzieje. Od jej czasu Bagiński wyprodukował już kilka innych filmów. polecam "Sztukę Spadania" i "Historię Polski". B - to tylko zwiastun "Path of Hell". Pełna wersja jest dużo lepsza i dłuższa. Niestety o oryginalny film jest trudno (choć nie tak dawno był na forum, ale link szybko wygasł), bo autorzy wadzą się z wydawcą o prawa autorskie i jest on skrupulatnie usuwany.
sebamor Opublikowano 5 Grudnia 2011 Opublikowano 5 Grudnia 2011 Jest jeszcze tutaj: http://www.liveleak.com/view?i=920_1318434769
awiator Opublikowano 5 Grudnia 2011 Opublikowano 5 Grudnia 2011 ŚWIETNY film,SUPER dzwięk.Przeczuwałem,że tak się skończy ta historia,choć nieoglądałem go wcześniej.Każdy pilot ma broń osobistą.Walczyli do końca,prawdziwi RYCERZE PRZESTWORZY.
madrian Opublikowano 6 Grudnia 2011 Opublikowano 6 Grudnia 2011 ŚWIETNY film,SUPER dzwięk.Przeczuwałem,że tak się skończy ta historia,choć nieoglądałem go wcześniej.Każdy pilot ma broń osobistą.Walczyli do końca,prawdziwi RYCERZE PRZESTWORZY. Tu raczej chodzi o to, że ich wzajemna nienawiść, mimo bardzo bliskich podobieństw (a te są ogromne), doprowadziła ich do samozagłady. Film opowiada o tym, jak nienawiść wyzwala coraz większą agresję i w końcu niszczy obie strony. Obaj byli pilotami i walczyli za swój kraj. Każdy posiadał coś bliskiego jego sercu. Walczyli do końca. Ale wtedy zamiast jak równi sobie rycerze, powrócić z nie rozstrzygniętej walki, uwolnili z siebie demony, które doprowadziły ich do niepotrzebnej śmierci.
awiator Opublikowano 7 Grudnia 2011 Opublikowano 7 Grudnia 2011 Obaj byli pilotami i walczyli za swój kraj. Każdy posiadał coś bliskiego jego sercu. Walczyli do końca. Ale wtedy zamiast jak równi sobie rycerze, powrócić z nie rozstrzygniętej walki, uwolnili z siebie demony, które doprowadziły ich do niepotrzebnej śmierci. Wtedy podczas walki zginąć za własny kraj,to był honor tym bardziej że piloci byli świadomi, że z kolejnego lotu niepowrócił kolejny kumpel,a oni szli na kielicha i dalej robili swoje, bo uwarzali to za swój obowiązek,ale masz racje każdy konflikt wyciąga z człowieka to co w nim najgorsze,walczyć by przeżyć.
robertus Opublikowano 11 Grudnia 2011 Opublikowano 11 Grudnia 2011 I to jest piekło wojny. Żadne tam "rycerze przestworzy"
awiator Opublikowano 4 Stycznia 2012 Opublikowano 4 Stycznia 2012 robertus pewnie kojarzysz historie Asa Stasia Skalskiego,jak we wrześniu po walce i lądowaniu na polu wzioł niemiecka załoge do niewoli.To był rycerz przesywrzy.
Grzegorz Opublikowano 9 Stycznia 2012 Opublikowano 9 Stycznia 2012 A gdy zabrakło amunicji... A gdy zabrakło amunicji, znów najlepszą pociechą były słowa piosenki. Koleżeńskiej, żołnierskiej, prostej... Tak mi się jakoś skojarzyło
Rekomendowane odpowiedzi