Lomis Opublikowano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Witam Kupiłem kamerę brelok . Niestety przerosła moje możliwości, po podłączeniu do komputera po wielkich bojach udaje mi sie ją uruchomic jako czytnik karty oraz jako kamerę intenetową . Nie jestem w stanie zmusić jej do nagrania filmów według wszelkich dostępnych w necie instrukcji. Zachowuje sie tak: po włączeniu przyciskiem (on/off) zapala sie lampka, która po chwili zamryga dwa razy za moment znowu dwa razy i swieci się dalej cały czas, nie reaguje na przycisk "narywania" można ją tylko wyłaczyć przytrzymując przycisk (on/off).Pomocy....! Plik z data utworzyłem na karcie ale chyba go nie czyta , według instrukcji powinna go po przeczytaniu skasować :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy245 Opublikowano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 nie wiem jak w tym breloczku ale w moim musiałem kartę sformatować gdy była włożona i plik z datą tam się sam pojawił dopiero po formacie karty ustawiłem datę i godzinę i działa a jeżeli chodzi o włączenie to w moim jak włączę brelok dioda świeci się cały czas i żebym kamerę uruchomił muszę przytrzymać przycisk włączający kamerę aż dioda zgaśnie wtedy nagrywa (dioda się wtedy nie świeci ) i żeby wyłączyć nagrywanie to tylko na duszam przycisk i dioda się zapala i filmy są na karcie pamięci może i tam tak jest ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Spróbuj zresetować: między wejściem USB, a kartą jest otworek - to własnie tu ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lomis Opublikowano 10 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 Reset nie pomagał ale pomogło formatowanie karty. Dzieki Jarku :jupi: Ale pojawił sie inny problem ...ustawinie daty Robie wszystko (przynajmniej tak mi si ewydaje) zgodnie z instrukcja tz. tworze na karcie plik .txt a w nim [data] 2011/12/12 18:00:00 uruchamiam kamerkę, nagrywam filmik i podłączam do kompa. Plik znika z karty ( to dobry objaw ) ale data sie nie zmienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy245 Opublikowano 10 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 Jacku podaj mi e-mail swój na PW to wyśle ci mój plik to sprawdzisz czy będzie działał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 10 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 http://pfmrc.eu/viewtopic.php?p=321342&highlight=#321342 http://www.chucklohr.com/808/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto6 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Ja też wojowałem z ustawieniem daty dłuższą chwilę. Z tego co pamiętam... a było to już kawałek temu, problemem było to, że tekst pliku "kopiowałem i wklejałem". Myślę, że były tam ukryte znaki typu "TABULATOR" czy coś innego. Spróbuj może w ten sposób a może się uda. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekO Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 A jak nazywasz ten plik *.txt ?? U mnie zadziałało dopiero jak utworzyłem plik tag.txt Jego treść to: [date] 2011/12/04 01:38:00 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Przerzuć się na model 808 #11 HD 720p - tu nie pojawiła mi się w ogóle data co mnie cieszy ;D Natomiast można ją podobno ustawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti05051971 Opublikowano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 U mnie był taki sam problem - pomogło dopiero gdy utworzyłem plik "dokument tekstowy" o nazwie time a nie jak w instrukcji pisało date i w pliku time.txt wpisałem np. 2011-12-15 09:30:00 Po prawidłowej zmianie daty i godz. plik txt zniknie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krankor Opublikowano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 Nie podobno, tylko na pewno można zmienić w #11 Fokker Kupiłem brelok z datą a po wgraniu kawałka firmware dostepnego w necie zmieniła się z brelok bez daty. I w drugą stronę jest to tak samo możliwe. Żaden problem. Zauważyłem u mnie, że po kolejnym otwarciu pliku przez jakis "przypadek" w Wordzie zapisałem plik tag.txt który nie chciał się "wchłonąć". Pliczek musi być utworzony w notatniku. Word dodawał jakieś swoje dodatki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemomokry Opublikowano 13 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Witam Nie bede zakładał nowego tematu i zapytam tu. Pojawia mi sie czasami problem z kamerką brelok. Po właczeniu i naciśnięciu przycisku nagrywania diodka normalnie zamryga i się wyłączy co ozncza ze zaczeło się nagrywanie. Wykonam kilka lotów i nagrań a po powrocie do domu okazuje się że nagrały się np dwa filmiki na pięć wykonanych. tzn jest pięć plików tylko dwa normalne a trzy po 2-5 sekund. Pamięci na karcie sd jest wystarczająco. Wiecie co to może być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIR Opublikowano 13 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 czy 2-5sek. nagrania to są te który wykonane zostały najpóźniej czy czasami jest to nagarnie pierwsze a czasami ostatnie ? bo jeżeli jest to loteria, to stawiam na uszkodzony mikro przełącznik, nie mam tej kamerki ale miałem podobny problem z innym elektronicznym urządzeniem które właśnie sprawiało podobne problemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemomokry Opublikowano 14 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 Z pięciu filmów nagrało mi trzeci i czwarty. To właśnie tak wygląda jakby po włączeniu odrazu się wyłączyło nagrywanie. Teraz dokładnie oglądałem filmiki i mają 1-2sek. czyli to może być jak piszesz ten włącznik. A musze sprawdzić jeszcze bo po skończeniu nagrywania powinna sie zapalić znowu dioda więc jak włącze nagrywanie i poczekam kilka sek. zanim zacznę lot i sie dioda nie zapali to teoretycznie powinna nagrywać. Zobaczymy jak będzie w praktyce po zgraniu plików z dzisiejszych prób. Dzieki za podpowiedź od czego zacząć sprawdzanie. Pozdrawiam EDIT Właśnie sprawdziłem kamerkę. Okazało się, że to właśnie włącznik nagrywania. Po włączeniu zaczekałem chwilke i dopiero zaczynałem lot i wszystkie filmiki sie nagrały, raz zrobiło zdjęcie a chciałem włączyć nagrywanie. Muszę rozebrać i zobaczyć czy da rade to wymienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Witam ! Odświeżę wątek, zamiast zakładać nowy, bo tematyka podobna. Testuję 808#16 (na razie na kocie, który po zostawieniu go samego w domu przewraca wszystko do góry nogami ). Czy to normalne, że kamerka nagrywa tylko dwudziesto minutowe filmy ? Niby zaczyna nagrywać potem kolejne pliki, ale nigdy nie ma tego, gdzie na końcu widać mnie jak podchodzę i ją wyłączam. Czy to kwestia ustawień, wada ? Nie doprowadzam do rozładowania baterii, więc raczej nie to. Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Normalne jest to, że standardowo nagrywa 20 min sekwencje, potem nastepne 20min i tak do zapełnienia karty. Możesz to zmienić w sofcie na krótsze lub dłuższe sekwencje. Raz po skonczonym locie nie wyłączyłem jej i nagrały się dwa bloki po 20min plus następny, który już zauważyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Dzięki, zostawię tak jak jest, nic nie będę przestawiał, docelowo jak będzie w modelu i tak nie będę miał lotów dłuższych niż 20 minut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 20 min nagranie to jakieś 1,2GB - co z tym póżniej robić ??? Latam jakieś 10 min , a i tak potem tnę z tego moim zdaniem najciekawsze fragmenty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi