DARIUS1 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Witam modelik prawie gotowy do lotu z podkreśleniem na prawie zapomniałem zamówić przewód paliwowy :oops: Z wyważeniem nie było większego kłopotu obie baterie powędrowały na sam przód jak dojdzie kołpak to jedna powędruje do tyłu odbyło się też oficjalne ważenie synowie nadzorowali waga pokazała 4960gram bez przewodów paliwowych i bez kołpaka z ośmioma serwami na pokładzie tak więc 5kg rozmieni. Co do wyposażenia bateria na zapłon pakiet nimh 1300mAh z włącznikiem PROFI do zasilania serw pakiet LG Li-Ion2800mAh bezpośrednio do odbiornika podłączony w kanał gear i gniazdo batt ,odbiornik AR600 na razie tymczasowy docelowo będzie AR9200 dlatego nie montuję żadnego włącznika. Cała galanteria z zestawu oprócz zawiasów do reszty nie miałem zastrzeżeń . Teraz czekam na przewód paliwowy na majówkę jadę do kraju i mam cały tydzień wolne więc odbędzie się oblot oczywiście jak pogoda pozwoli Tu mała porcja fotek: A tu przyszli piloci Na razie ćwiczą na symulatorze Nie mogłem się powstrzymać i wrzuciłem jeszcze jedną fotkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARIUS1 Opublikowano 18 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Witam Jak na razie model jeszcze nie poleciał ,teraz mam dwa tygodnie urlopu więc jak pogoda pozwoli to może się uda Chcę jeszcze zamontować kill switcha ale brakuje Mi kanałów w radiu wszystkie zajęte, jedyna opcja to serwa wysokości na jednym kanale teraz mam na dwóch osobnych wygodniej wyregulować . Mam pytanie odnośnie programowania serw jak przeprogramuję rewers i end pointy czy zdarza się że serwo się samo rozprogramuje ? Dochodzę do wniosku że trzeba będzie zainwestować w nowe radio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 18 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Mam T10C i nigdy mi się nic nie rozprogramowało. Dość często mam rewers na serwach. W Minimoa 3,4m mam chyba 3 szt. na rewersach i lata od pół roku bez problemów. Serwa to Savoxy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARIUS1 Opublikowano 19 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Zamówiłem programator i kill switcha także pobawię się trochę z serwami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 19 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Modelik cudo, pozazdrościć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 19 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 No no, ładna bestyjka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARIUS1 Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Witam Zamontowane linki Końcowe wyważanie i tu się bardzo zdziwiłem kiedyś sprawdzałem i miało być bez doważania przodu musiałem coś pomylić jak kiedyś sprawdzałem wyważenie 252 gramy to sporo. Waga do lotu z ołowiem wyszła 5320gram wczoraj odbył się oblot udany oczywiście Tuż przed startem Muszę z tuningować gaźnik na ziemi silnik chodzi ładnie ale w powietrzu bardzo nie równo film z oblotu jest ale bardzo kiepskiej jakości żona nie ustawiła ostrości w aparacie generalnie jestem bardzo zadowolony model bardzo stabilny lądowanie bez problemowe wykonałem tylko dwa loty po 5 minut pogoda nie pozwoliła na więcej ledwo zdążyłem model spakować przed ulewą. Tak na przyszłość gdyby ktoś składał taki sam model to na wysokości jedno serwo i z wyważeniem nie będzie problemu u Siebie przerobię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej1977 Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Piękny - Gratuluje udanego oblotu :) dawaj ten film a co tam ostrość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARIUS1 Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Jutro postaram się wrzucić teraz muszę iść spać jutro do roboty po dwutygodniowym urlopie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej1977 Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 heh ja też jutro do pracy po 2 tyg urlopu , odrazu mi lepiej że nie jestem sam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Gratuluje oblotu. Koniecznie daj filmik. Model musi sie pięknie prezentować na niebie. Co do wyważenia i Twojego pomysłu żeby dać jedno serwo to jestem odrobinę zdziwiony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARIUS1 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Witam Coś tam skleiłem nie wiele widać ale zawsze coś ,nagrywane było nowym aparatem full-hd i nie ustawiłem ostrości na automatyczny tryb dlatego taki efekt przy zumie wszystko się rozjechało trza było przestudiować instrukcję ale po fakcie . Zaraz po przyjeździe podłączyłem pod telewizor aby obejrzeć i prawie mnie krew zalała następne będą ostre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikon Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Silnik na filmie nawet na ziemi wydaje się wyraźnie przelany, czy robiłeś modyfikację z wyprowadzeniem kompensacji ciśnienia do wnętrza kadłuba? Tak przy okazji, jesteś z Gniewina pod Wejherowem? M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARIUS1 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 modyfikacji jeszcze nie robiłem , dokładnie tak jak piszesz odrazu po założeniu maski chodził nie równo z maską odpaliłem go na lotnisku nie miałem czasu go regulować bo pogoda mnie goniła ,na lotnisko mam 30km więc to był ostatni moment na start Tak z tego Gniewina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Przy tej trampolinie do skakania to wygląda jak bys tego Pittsa na F2B przygotował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARIUS1 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Witam Zastanawiam się czy lepszym rozwiązaniem nie byłoby przesuniecie silnika do przodu gdzieś o 10mm teraz wygląda to tak : W sam raz dla oka tylko.... generalnie przyjrzyj sie wszystkim (prawdziwym, nie modelm) samolotom akrobacyjnym z okragla maska- ze wzgledu na sprawnosc smiglo umiejscowione jest dosc daleko od maski. Jak kolega Boogie zauważył tak byłoby nawet lepiej może nie wizualnie ale technicznie nie uśmiecha Mi się wożenie zbędnego balastu a serwa na wysokości jednak wolałbym mieć dwa, zawsze bezpieczniej jak jedno padnie. Zastanawiam się ile balastu zgubię po takim zabiegu na razie nie mogę sprawdzić gdyż w domu będę dopiero za miesiąc ,ach te delegacje . Myślę że jak przesunę o te 10 mm 1100gram to może pozbędę się całkiem ołowiu ?Co sądzicie o takim rozwiązaniu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Myślę, że to dobry pomysł. Wizualnie nie pogorszy ładnego wyglądu a wywalenie ołowiu zawsze dobrze robi modelowi. Z dwóch serw na ogonie bym nie rezygnował, to jest już ciężki model i może zrobić niezłego bałaganu. Oby nie. Myślę, że to przesunięcie o te 10mm zrekompensuje spokojnie wagę obu serw na ogonie. W Pittsie dołożyłem na przód domka skleję o grubości 4mm. Chciałem go wzmocnić bo był lichy. Jakie było moje zdziwienie jak SC przesunął mi się o ponad 1,5cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 W takich modelach, gdzie opór czołowy jest duży (Pitts,Yak,Sukhoi) im dalej wysunięty jest silnik a raczej śmigło, tym lepiej Przyjrzyj się, jak to wygląda w prawdziwych samolotach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drack Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Darku gdzie znajduje się te lotnisko ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nielot Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Darek modelik fajny ale...nie ryzykuj tak. Odpalasz na ziemi a model nie umocowany. Nie chcę pouczać ale na własnej skórze doświadczyłem czym to grozi. 26 calowa bambula pękła na moim ramieniu po bardzo podobnej akcji z odpaleniem takiej jaka jest na Twoim filmie.Taka 30 też może narozrabiać. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi