Adam P. Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Dziś udało mi się go pokonać Wczoraj wieczorem kręciłem, kręciłem, kręciłem... Z każdą godziną było lepiej, dziś rano kręcił już po 2-3 obroty na machnięcie, a raz popracował kilka sekund. Teraz jak jest zimny, to potrafi zapalić za pierwszym machnięciem i pracuje tak długo, aż go zgaszę :jupi: Zdążyłem wydoić trzy zestawy akumulatorów, ale było warto. Mam teraz problemy z ustawieniem składu mieszanki do docierania (albo się grzeje, albo powoli się zalewa) ale chyba już dam radę. PS. Ile orientacyjnie potrzeba do wstępnego dotarcia? Różne instrukcje podają różne dane(15-30min lub 300-500ml ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Os 15? 2-3 zbiorniki i w górę. Szkoda więcej wypalać. Tylko bogato ustawić. Wymień świecę do latania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 No i teraz poważny problem... Dwa pytania: 1. czy ubytki chromu na tulei po litrze paliwa to normalne? 2. gdzie można dostać zestaw tuleja-tłok i ile to kosztuje? Chyba odechce mi się silników spalinowych do końca życia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 2. gdzie można dostać zestaw tuleja-tłok i ile to kosztuje? Tego szukasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 1. czy ubytki chromu na tulei po litrze paliwa to normalne? To nie jest normalne, ale w przypadku OSa niestety zdarza sie za czesto.2. gdzie można dostać zestaw tuleja-tłok i ile to kosztuje? Skoro silnik jest nowy, to zwroc go w ramach gwarancji. To nie Twoja wina, ze zlazł byle jak położony nikiel. Nie daj sobie wmówić, ze nieumiejętnie docierałeś silnik! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Tego szukasz? Bóg zapłać dobry człowieku Skoro silnik jest nowy, to zwroc go w ramach gwarancji. Byłem trochę zmieszany i nie wpadłem na taki oczywisty pomysł. Nie wiem tylko, czy go przyjmą, bo przez swoje idiotyczne skąpstwo(żałowałem 40zł na klucz do świec) trochę go zdemolowałem- wykrzywione żeberko obok świecy i trochę zdartego lakieru(ciekawe co za geniusz wpadł na pomysł lakierowania aluminium...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 to powiedz że chodzi o tuleje i to ją chcesz mieć dobrą a nie głowicę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.