Skocz do zawartości

Opalenie OS Max 15 LA - niby proste - a jednak...

Slawoj

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś udało mi się go pokonać :) Wczoraj wieczorem kręciłem, kręciłem, kręciłem... Z każdą godziną było lepiej, dziś rano kręcił już po 2-3 obroty na machnięcie, a raz popracował kilka sekund. Teraz jak jest zimny, to potrafi zapalić za pierwszym machnięciem i pracuje tak długo, aż go zgaszę :jupi: Zdążyłem wydoić trzy zestawy akumulatorów, ale było warto. Mam teraz problemy z ustawieniem składu mieszanki do docierania (albo się grzeje, albo powoli się zalewa) ale chyba już dam radę.

PS. Ile orientacyjnie potrzeba do wstępnego dotarcia? Różne instrukcje podają różne dane(15-30min lub 300-500ml )

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

No i teraz poważny problem... Dwa pytania:

1. czy ubytki chromu na tulei po litrze paliwa to normalne?

2. gdzie można dostać zestaw tuleja-tłok i ile to kosztuje?

Chyba odechce mi się silników spalinowych do końca życia...

Opublikowano
1. czy ubytki chromu na tulei po litrze paliwa to normalne?
To nie jest normalne, ale w przypadku OSa niestety zdarza sie za czesto.
2. gdzie można dostać zestaw tuleja-tłok i ile to kosztuje?
Skoro silnik jest nowy, to zwroc go w ramach gwarancji. To nie Twoja wina, ze zlazł byle jak położony nikiel. Nie daj sobie wmówić, ze nieumiejętnie docierałeś silnik!
Opublikowano

Tego szukasz?

Bóg zapłać dobry człowieku :)

Skoro silnik jest nowy, to zwroc go w ramach gwarancji.

Byłem trochę zmieszany i nie wpadłem na taki oczywisty pomysł. Nie wiem tylko, czy go przyjmą, bo przez swoje idiotyczne skąpstwo(żałowałem 40zł na klucz do świec) trochę go zdemolowałem- wykrzywione żeberko obok świecy i trochę zdartego lakieru(ciekawe co za geniusz wpadł na pomysł lakierowania aluminium...)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.