darek_op Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zainspirowany TYM wątkiem postanowiłem zbudowac coś innego niz dotychczas. Tak naprawde to budowa zajeła kilka wieczorów, plany sa przygotowane perfekcyjnie, wszystko idealnie do siebie pasuje. Zobaczymy jak to bedzie latało. Gotowy do lotu wazy dokładnie 300g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Nie nudzi Ci się Darku troszkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek_op Opublikowano 12 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Dlaczego tak twierdzisz? ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Jakbyś schował serwa od środka to ładniej by wyglądało. Mniej by wystawały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Cieszę się, że komuś się moje wypociny przydały. Powodzenia w lotach. I czekamy na filmy. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek_op Opublikowano 13 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Dzisiaj próbowałem ciągu na zamontowanym juz silniku i wygląda to cieniutko. :x Silniczek ma tylko 1200kV i przy takim śmigle 6x4 nie ma rewelacji. Mam jeszcze inny silnik z kV 1400 i spróbuje z nim powinno być chyba lepiej , albo spróbuje kupić śmigiełko 6x5 , albo może trzyłopatowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 14 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 W planach jest zalecany Emax 2805 2800kv z zasilaniem 3S. W czasie prób korzystałem też z Emaxa 2812 1500kv z zasilaniem 3S. Śmigło 6x5,5. Ten drugi silnik dawał ciąg ok 1:1. Model ważył jednak ok 280g. E2805 wykazywał lepsze przyśpieszenie, ale z powodu kłopotów z odbiornikiem, model się rozbił, nim zdążyłem zrobić poważniejsze testy wznoszenia pionowego. Do tego modelu i śmigła jest potrzebny silniczek o ciągu co najmniej 350g i kv > 2000 przy zasilaniu 3S. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 29 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Witam mógłbym poprosić o plany tego modelu?? Wydaje się być prosty w budowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 29 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 http://www.parkjets.com/tomhe-mig-29/ pod tym adresem znajdziesz plany do ściągnięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 30 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi