RaspiL Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Witam , właśnie otworzyłem paczkę z moją nową zabaweczką sam model tak jak myślałem bardzo fajny i robi pozytywne wrażenie . Zakupiłem do niego wcześniej lipole turnigy 1s i tu już moja uwaga sprzedawcy podają że pasuje on do tego modelu, jednak nie tak do końca pasuje bo przednia część jest wyższa o jakiś 1-1,5 mm i do ładowarki w podstawce już nie wejdzie a do samego samolotu też trzeba odginać ogranicznik Zdziwiło mnie również (zaznaczam że od niedawna interesuje się modelarstwem) że śmigło skierowane jest do dołu ? za to patrząc od przodu lub góry nie widać odchylenia w lewo czy prawą stronę dlatego mam pytanie może ktoś ma doświadczenie z takim bądź podobnym modelem , i wie czy tak powinno być czy jest coś uszkodzone ? (osobiście kombinuję że może jest to związane z tym że skrzydła nie są płasko a V kształtne ) z góry dziękuję za wyjaśnienie mi tej kwestii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaspiL Opublikowano 24 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 ok moje niedopatrzenie na filmikach na YT te modele również mają śmigło do dołu tylko dlaczego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 jest to skłon i wykłon silnika. Niezbędna rzecz do prawidłowego lotu modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pancin Opublikowano 26 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Mirku tak powinno byc skon w dół i wykłon w prawo ma przeciwdziałać momentowi od smigiełka . A co do filmiku to troszke spokojniej tymi dragami , i tak jakby ciutke zadzieral nosa do góry znaczy sie trzeba doważyć przód . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 26 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Podziwiam Cię, że wydałeś tyle pieniędzy na takie maleństwo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 26 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 A skrzydelka maja wynios(jak ty to nazwałes V) tak zeby model byl samostateczny. Przy modelach bez lotek stosuje sie wynios od 3do9 * na strone. Przy modelach z lotkami stosuje sie wynios do 3*. Fajny model. Kiedys widzialem cos takiego na targach. Fajne ale jak na mój gust troche za drogie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gjery Opublikowano 26 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Na Twoim obrazku widać że ten skłon silnika ma może ze 30st. lub więcej. Poczytaj na forum jak to ma poprawnie być poustawiane w takim lub podobnym modelu. Bo nie wydaję mi się aby model wymagał aż tak wielkiego wychylenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 26 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Wszystko jest w porządku ze skłonem i wykonem latałem tym modelem tak ma być. Trzeba uważać na ściany bo wał jest dość delikatny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaspiL Opublikowano 26 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 hehe no do najtańszych to może ten model nie należy w stosunku do cena wielkość ale frajdy z niego jest sporo zależało mi na tym żeby był naprawdę mały zawsze się zmieści z tyłu w samochodzie ale teraz sesja będzie sporo wolnego czasu więc może uda się zorganizować trochę większą cessnę/wilgę ( jakiegoś trenerka ) z EPP . Prawda kolego Marcinie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limak Opublikowano 26 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Witam Te maluchy są świetne! Od miesięcy mam ultramicro Mustanga od Parkzone i to był strzał w 10!(jedyna wada to podatność na wiatr,muszą być na prawdę bardzo spokojne warunki,ale coś za coś ) Zawsze w bagażniku gotów do lotu gdy wracam z pracy itp Udanych lotów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi