Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ;) Poszukuję silnika o średnicy 35mm długość nie ma znaczenia, nie chcę więcej odcinać noska w modelu dlatego średnica 35mm, silnik o jak największej mocy!!! Dodam jeszcze że waga całego modelu będzie około 3000g ano i chciałbym by szedł pionowo w górę dlatego szukam o jak największej mocy. Jest w ogóle jaki taki??

Pozdrawiam ;)

Opublikowano

jak chodzi o turnigy to nie będzie ten mocniejszy? http://www.hobbyking.com/...nner_Motor.html

Ten, który podajesz zauważ, że rozwija max moc przy zasilaniu 5cel. Ty jednak nie piszesz o tym ani słowa.

Mam dwa silniki, które chwilowo uzyskują ciąg 2kg z haczykiem ale przy znaaaacznie mniejszej mocy; 470W i 490 coś tam drugi. Oba na 3s. Te 3000g modelu to z pakietem? Zdajesz sobie sprawę, że 3s jest znaaacznie lżejszy od 5s ? Jeśli silnik ma mniejszy ciąg niż masa modelu to nie będziesz startował w pionie. Wazne jest też jakiego rodzaju to model.

Opublikowano

Jest to motoszybowiec rozp. 3070mm +- 3000g z pakietem, z całym wyposażeniem. Oczywiście pakiecik 3s, tak tylko przykładowo napisałem masę modelu, może nawet nie dojść do 3000g ale chodzi mi o nadmiar mocy silnika by właśnie startować w pionie :D

Opublikowano

No dobra to już wiem co to ta przekładnia planetarna ;) To teraz jak obliczyć z jaką mocą i obrotami kupić silnik i jaką przekładnię z jakim przełożeniem i do tego jakie śmigło by uzyskać ciąg powiedzmy 3500g albo i większy ???

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.