Grzesiek Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 23 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 jak podłaczyc moduł FrSKY do turnigy 9xWłożyć DJT w miejsce starego modułu ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xader Opublikowano 23 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 jak podłaczyc moduł FrSKY do turnigy 9xWłożyć DJT w miejsce starego modułu ;-) Jedyny plus z DIY to stockowa FrSky antena w starym miejscu (grubszych nie da sie tak latwo zamocowac). Wszystko inne przemawia za gotowym modulem a w szczegolnosci cenne miejsce w srodku aparatury. A telemetrie mozna bardzo ladnie upchnac na oryginalncyh pinach JR bez potrzeby konwersji TTL<-->RS232. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 23 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Włożyć DJT w miejsce starego modułu ;-) Taa... Zapomniałeś o jednym małym szczególiku Gdy wsadzisz DJT ,to stary moduł będzie wisiał sobie? @do Autora Musisz ze starego modułu, wylutować antenkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 23 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Gdy wsadzisz DJT ,to stary moduł będzie wisiał sobie?Nie, mogę choćby obciąć kabel, a do tego chyba tutoriale nie są potrzebne :-)A jak ktoś nie potrafiłby rozkręcić samodzielnie obudowy i odlutować koncentryka od PCB, to może niech lepiej się nie bierze za przerabianie radia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 1 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Czy moduł FS TM002 jest coś warty czy lepiej go wymienic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 4 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Dziwne pytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 5 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Gdzies wyczytałem ze ma słaby zasieg i pomyslałem ze moze go wymienic chodz nie mam pojęcia jaki mogę użyc bez ingeręcji w radio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 5 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Gdzies wyczytałem ze ma słaby zasieg i pomyslałem ze moze go wymienicTo nawet nie sprawdziłeś zasięgu swojego radia i na podstawie tego co gdzieś wyczytałeś chcesz kombinować? Dziwne podejście do sprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 5 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Słaby zasięg powiadasz. Dla jednego słaby zasięg to 5km, dla drugiego 50m. Dla latania półtortametrowym samolotem w zasięgu wzroku wystarczy z zapasem. Jakaś mania przeróbek "na dzień dobry" ostatnio pojawiła sie na forum, bez sprawdzenia czy stockowy sprzęt spełnia oczekiwania. Najbardziej to widać przy kupnie batapodobnych modeli. Heksodus. Zadaj sobie pytanie czego potrzebujesz od aparatury a później szukaj takowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 5 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Miałem dwa przypadki utraty modelu na kilku set metrach w trudnych warunkach np przy jednostkach wojskowych dla tych którzy maja pojecie nie trzeba tlumaczyć co to znaczy latanie nad poligonem.Darku wiem ile maja zasięgu kilkaset metrów na tym module który mam ,więc to chyba nie dużo.Apke mam 3 rok ,wiec nie chce nic zmieniać,zeby miec lepszą psychike poprostu pomyslałem,ze zasięg kilku kilumetrów będzie pewniejszy nawet jeśli latałbym na 500m.Dzisiaj już wiem ,ze wyboru duzego nie mam ,ale mogę zastosować dużo mocniejszy moduł i o taką podpowiedz mi chodziło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 5 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 W Twoim przypadku to raczej zakłucenia spowodowały kraksy. Większy zasięg nie uchroni Cię od tego. Lepsze może byłoby lepsze kodowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 7 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Ja mam Turnigy 9X z modułem Assana, a ten moduł daje niby 800m pewnego zasięgu. Latam szybowcami na 500m (zmierzone) i jakoś wcale nie przeszkadza mi fakt, że nie mam zapasu z 2.5km :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 7 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 W takich warunkach jak najbardziej tez nie mialem żadnych problemów. ale chodzi o te kilkaset metrów ale blisko ziemi a tu wszystko się juz zmienia jesli dochodzą trudne warunki typu łąćznosc na 2.4 duze metalowe konstrukcje do cwiczen i tam mialem te dwa przypadki.Dlatego pomyslałem o mocniejszym module.Nie zawsze lubie wysokie loty czasami lubię szybko i nisko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla Opublikowano 14 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 Znaczy jak wlecisz w silne zakłócenia całego pasma to nawet najlepszy moduł ci nie pomoże Odbiornik zostaje zagłuszony i łączność się urywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi