Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 42
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano (edytowane)

Mam jeszcze jedno pytanie. Jak to jest z tymi sterami? Ostatnio zrobiłem system połączenia serwa z lotką, a drugi popychacz od lotki do statecznika. Jednak statecznik wyginał się, kiedy naciskałem go ręką. Teraz zrobiłem połączenie od serwa do statecznika jednym prętem+drut wystający do lotki. Jest znacznie lepiej, ale nadal czuje, że wychylając go w locie np. na 45 st., uzyskam ok. 30 st. Czy jest możliwe jakieś bezstratne połączenie i czy coś takiego jak u mnie może pozostać (nie mam żadnych luzów w orczykach)? Dodam jeszcze, że model będzie latał dosyć szybko, bo przewidywana waga to ok. 345g, a ciąg silnika to ok. 700g, śmigło 7x6.

Edytowane przez GEX999
Opublikowano

Problem albo w giętkości popychacza lub steru.

Użyj grubszego drutu na popychacze lub gdzieś pomiędzy serwem a sterem zrób oczko prowadzące.

Wklej pręt węglowy w powierzchnię sterową tak aby był pod dźwigienką na sterze i szedł do spływu..

Opublikowano (edytowane)

Witam.Jako że buduję swój pierwszy depronowy model ( taki jak temacie-mig29) to poproszę o pomoc.Mianowicie czy silnik http://abc-rc.pl/p/1...lektryczne.html będzie dobry ? Posiadam kilka wolnych elementów jak pakiety 11,1 1800mAh 30-40c i regulator 30A więc próbuje coś do tego wszystkiego dobrać.Aha , jeszcze jakie śmigło? Sugerować się tym ,co niżej na stronie podane?

pozdrawiam.

Edytowane przez Arturo
Opublikowano

Osobiście wziąłbym nieco większy silnik, bo model z Twoim pakietem lekki nie będzie. Co do śmigieł, to podawane przez producentów z reguły są odpowiednie.

Opublikowano

davidprg1 (1 post) używa cięższego(mój waży 168g) i założył silnik , który chyba jest słabszy...Poproszę o jakieś propozycję tego silnika,zielonkawy jestem trochę w tej kwestii ;)

Pozdrawiam.

p.s.Pomoglem sobie sam, także nieaktualne.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Modelik bardzo fajny, dlatego też zbudowałem takiego razem z bratem :)

W swoim modelu nie wycinałem lotek na skrzydle, ale i tak lata super...

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Opublikowano

W swoim modelu nie wycinałem lotek na skrzydle, ale i tak lata super...

Myślę, że warto, jeśli lubisz akrobacje, chociaż w tym migu powierzchnie SW i tak są potężne. Z ciekawości spytam jak daleko masz środek ciężkości?

Twój mig jest bardzo ładny. On jest może pokryty papierem samoprzylepnym?

Opublikowano

Środek ciężkości znajduje się w takim samym miejscu jak w planach czyli: http://designedbytomhe.wdfiles.com/local--files/mig-29/cg2.jpg

Modelu nie oklejałem folią tylko malowałem białą farbą akrylową z odpowiednio rozrobionym czarnym pigmentem aby uzyskać szary kolor :)

A zielone łaty na modelu malowałem specjalną farbą w sprayu do depronu, ale ta farba jest droga i mało wydajna dlatego też jej nie polecam...

Opublikowano

Mam pytanie jak zmieściliście na jednym kawałku depronu całego miga? arkusz to często 120x50cm? a tu jest mowa o rozmiarach 110 x 80 cm?

Opublikowano

W niektórych sklepach modelarskich, przynajmniej u mnie, można kupić wielki, nie pocięty arkusz depronu. Niestety z tego co wiem, trzeba go odebrać osobiście.

Opublikowano

Mam pytanie jak zmieściliście na jednym kawałku depronu całego miga? arkusz to często 120x50cm? a tu jest mowa o rozmiarach 110 x 80 cm?

Zależy od producenta. Niektóre podkłady pod panele i deprony mają inne rozmiary, niż 120x50mm. Poza tym... możesz zawsze użyć dwóch arkuszy. ;) Te 3zł więcej chyba cię nie zrujnuje?

Opublikowano

Zależy od producenta. Niektóre podkłady pod panele i deprony mają inne rozmiary, niż 120x50mm. Poza tym... możesz zawsze użyć dwóch arkuszy. ;) Te 3zł więcej chyba cię nie zrujnuje?

Chyba mała wpadka -120x50cm a nie mm :) O kase tu nie chodzi tylko o to jak skrzydła zamocować ale już sobie poradziłem.
  • 1 miesiąc temu...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.