Irek M Opublikowano 29 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 Model nie jest nowym dziełem ale przeróbką wersji elektro. Do zmiany zmusiły mnie pakiety, które raczej dokonały żywota swego :cry: Obecny napęd to czeski silnk 2cm GFS. To ...FS nie ma nic wspolnego z 4suwem :jupi: Dedykowane śmigło to 7x4, na którym silnik powinien wykręcić 15 tys. niestety dał tylko 13 tys z haczykiem co stanowi gorszy wynik niż 11300 na APC 8x4 - ponad 650g ciągu przy masie modelu do lotu ok 980g; A tu krotki filmik z testów obu smigieł; w pierwszej części Kavan 7x4 i APC 8x4 w drugiej; http://video.google.pl/videoplay?docid=-3243758894653316655 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 29 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 No to lepsze niż ten dzwoneczek :twisted: skąd wytargałeś taki silnik? latałeś już na nim? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 29 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 Silnik obsługiwał :jupi: wczesniej motoszybowiec o rozp. 200cm i wadze ok 1,3kg, a kupiony był pod Wicherka 15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 26 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Dziś - nie patrzcie na datę ostatniego wpisu - model został oblatany. Chciałem z ziemi ale raz już kilka miesięcy temu nie udało się dlatego dziś z ręki. Poleciał jak po sznurku - nie przypuszczałem, że będzie tak łatwo. Bałem się płytowego usterzenia ale nie musiałem niczego korygować w locie. Niestety kamerka wyłączyła się po 11sek więc nie ma filmu choć zabrałem ze sobą też kask i gopro... Jutro pewnie kolejny lot, a tak wyglądał po wylądowaniu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 27 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Dziś znowu trochę polatałem: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 28 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 oj chyba do lotu założyłeś kółka od piperka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 28 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Tak, koła celowo piankowe i jak największe by amortyzowały. Ale niestety - charakterystyczne podwozie modelu E zaczęło rozpadać się po 5 lądowaniach. Dlatego oryginalnych retro nie zakładam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.