zielinskijanek Opublikowano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 Dla mnie chyba za daleko.. ale przydało by się wiedzieć GDZIE podzielam i czekam na adres/link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam49 Opublikowano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 Jestem zainteresowany takim lotniskiem. Wolę pojechać kilka kilometrów dalej i nie stresować się że ktoś mnie wyprosi jak to miało miejsce dwa tygodnie temu za torami na Lublinku kiedy to przyjechała policja i musiałem się zwijać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esceta Opublikowano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 Podawanie Wam namiarów nie ma najmniejszego sensu.Jest to teren prywatny co między innymi oznacza,że wstęp tylko dla członków."adam49" podaj telefon to oddzwonię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wito Opublikowano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 esceta podaj może szczegóły zainteresowanym na priv. Podawanie nr. telefonu na forum publicznym to nie jest dobry pomysł. Ja także proszę o szczegóły. Pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 No my nie prosimy o współrzędne GPS tylko o określenie okolicy bo za granica Łodzi na wschodzie to mogą być brzeziny albo rawa mazowiecka ;] Niemniej jak to taka tajemnica to ja już wole na północ albo na zachód pojechać ;] miejsca w bród a bliżej ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esceta Opublikowano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Nie jest to tajemnica ani mała ani duża.Jak znajdziesz kawałek przestrzeni w promieniu 10 km od Łodzi gdzie można zrobić lotnisko to daj znać. Chętnie dołączę z kolegami,gdyż nasze jest oddalone o 19 km od granic Łodzi w kierunku Rokicin. "Wito" wiadomość poszła. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielinskijanek Opublikowano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 szkoda ze nie ma tego typu miejsc blizej Łodzi, w Łodzi, w Zgierzu... tylko trzeba az 19km poza granice Łodzi jechac ... juzsobie wyobrazam jak to daleko.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgd4-2 Opublikowano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 szkoda ze nie ma tego typu miejsc blizej Łodzi, w Łodzi, w Zgierzu... Raczej trudno się spodziewać aby tego typu miejsca mogły znajdować się w mieście, chodzi przecież o kilkadziesiąt tysięcy metrów kwadratowych pustego terenu. Ale mam wrażenie, że tuż obok Zgierza to coś dałoby się znaleźć. Na przykład tam gdzie kończy się ulica Szczawińska (Dąbrówka-Malice) po lewej stronie jadąc od strony Zgierza, na zdjęciach satelitarnych widać coś co wygląda jak łąka o rozmiarach około 300mx300m. Może da się wykorzystac do polatania modelem? Przy wyjeżdzie ze Zgierza na północ trasą nr 1 też jest kawał łąki (lekko licząc 600mx600m) tuż za granicą miasta. Ode mnie to trochę daleko, ale kiedyś się pewnie wybiorę sprawdzić jak by się tam latało. Na razie moje modele startują z ręki, więc nie potrzebuję równego pasa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Ta laka przy 1 jest dosc mocno podmokla. za to dabrowka malice to juz wspominalem wczesniej... duzo pol. Troche takich miejsc jest.. dopuki noe przyjdzie ktos i nie wugoni, dlatego prywatny teren zawsze lepszy.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wito Opublikowano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Swego czasu natrafiłem na stronę kolegi z Łodzi latającego helikami. Niestety pozycjonowanie tej strony jest kiepskie i nie mogę jej teraz znaleźć, być może natrafiłem na nią z jakiegoś forum. W każdym razie pamiętam, że opublikował on mapę lotnisk RC w Łodzi i oprócz Brusa i Lublinka było jeszcze to miejsce Latał ktoś z Was tam kiedyś? P.S. strona kolegów latających na Lublinku http://rcpolelodz.pl.tl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielinskijanek Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Na przykład tam gdzie kończy się ulica Szczawińska (Dąbrówka-Malice) po lewej stronie jadąc od strony Zgierza, na zdjęciach satelitarnych widać coś co wygląda jak łąka o rozmiarach około 300mx300m. Może da się wykorzystac do polatania modelem? Z tego co pamietam i jesli chodzi nam o to samo miejsce... jest duzo miejsca, ale zasiane zboze lub cus w tym stylu... Jesli chodzi o mape... to znam ale mape lotnisk w calej Polsce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralphi Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 opublikował on mapę lotnisk RC w Łodzi i oprócz Brusa i Lublinka było jeszcze to miejsce Latał ktoś z Was tam kiedyś? Kiedyś przypadkeim trafilem ta tamto lotnisko i szczerze mówiąc mam mieszane uczucia jeśli chodzi o kolegów modelarzy tam latających (oczywiscie nie spotkałem tam wszystkich, a zaledwie 2) niemniej jednak ich podejście do mojej osoby było dziwne i poczułem sie troche jak intruz na ich terenie. A szkoda bo mam tam bardzo blisko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esceta Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 6 km dalej jest lotnisko Aeroklubowe.Info na stronie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czopek Opublikowano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Ja jeszcze podrzucę link do lotniska w Aleksandrowie Łódzkim http://mapy.google.pl/maps?q=51.808595,19.282503&num=1&t=h&z=18 W weekendy można spotkać całkiem sporo ludzi. Lata wszystko, od szybowców do helików. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esceta Opublikowano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Spalinowymi też latacie ? A działkowicze nie interweniują tak jak dawniej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czopek Opublikowano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Spalinki też są aczkolwiek coraz mniej, powoli na elektryki wszyscy przechodzą. A działkowicze jak byli tak są nic się nie zmieniło, czasami coś przymarudzą ale tragedii nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielinskijanek Opublikowano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Czy mozna lotnisko oznaczyc na mapie lotnisk w Polsce?? (jesli p. nie ma konta) chyba ze sam p. to zrobi? https://maps.google.pl/maps?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi