lisso11 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Witam kolegów modelarzy , zacząłem ten nowy post ponieważ nigdzie nie mogłem znaleźć odpowiedzi , a mianowicie mam mały dylemat jak zamienić śmigła dwułopatowe na trzyłopatowe, co ująć a co dodać jeśli chodzi o rozmiary za pomoc z góry dziękuję . pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Witam kolegów modelarzy , zacząłem ten nowy post ponieważ nigdzie nie mogłem znaleźć odpowiedzi , a mianowicie mam mały dylemat jak zamienić śmigła dwułopatowe na trzyłopatowe, co ująć a co dodać jeśli chodzi o rozmiary za pomoc z góry dziękuję . pozdrawiam Przy zmianie na 3 lopaty zmienia sie srednice i skok smigla.Srednice w 3-lopatach zmniejsza sie o 1",a skok zwieksza sie o 1". Przyklad: Silnik 10ccm 2-lopaty:11x7" (28x19cm) 3-lopaty:10x8" (25x20cm) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 a czy tak samo jest w silnikach benzynowych? i czy są różnice w zaleznosci od modelu trenerek, akrobat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 a czy tak samo jest w silnikach benzynowych? i czy są różnice w zaleznosci od modelu trenerek, akrobat? Na tej stronie :http://www.airworld.online.de sa np. silniki Moki ,przy kazdym podaja wymiary smigiel. Nie bardzo rozumiem drugiej czesci pytania?Smigla dobiera sie do silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Tak są różnice. Do medeli "akrobatek" stosuje sie śmigła o mniejszym skoku aby szybciej się wkręcały na obroty. Do trenerka dobiera się w zależności od upodobań jak lepiej się lata. Oczywiście w granicach jakie silnik lubi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 dzięki za linka i podpowiedź. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esceta Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Do akrobatek o mniejszym skoku ? W modelach F3A i F3M stosuje się skoki 12 - 14, a to przecież akrobatki. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Ale w modelach 3Dklasy .40 to raczej nie założysz śmigła 11x10? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esceta Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 No tak nie założę. Do fun fly to nawet skok 4 nie dziwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swift Opublikowano 13 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 (edytowane) Na stronie MH jest nieco teorii na temat zamiany śmigieł. Zakładka "Propellers", rozdział "Equivqlent Multiblade Propellers" http://www.mh-aeroto...foils/index.htm Edytowane 13 Maja 2012 przez Swift Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi