majula7 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 W mojej flocie lotnej brakuje modeli spalinowych, więc postanowiłem wystrugać coś na wzór Spacewalkera. Założenia Długość130-140cm Rozpiętość około 180cm Waga ? Napęd 8-10cm3 Kadłub balsoskejka 3mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Cześc czy ręcznie strugasz tradycyjnie czy ploter ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Taki dziesięciopalcowy ploter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Prace nad modelem powoli posuwają się do przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Strugasz z planów czy to taka spontaniczna wycinanka? Dziś ubiłem swojego Speed Air-a 40 i szukam jego zastępcy. a swoją drogą to precyzyjny ten Twój palcoploter:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Sporo się przyglądam na instrukcję montażu seagull spacewalker Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 5 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Kolejna porcja fotek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 po dłuższej chwili nastąpił postęp w budowie Ale maluch dostał też starszego i większego brata specyfikacja: rozpiętość 2100 długość 1600 waga 5,6kg tego co na zdjęciu model dość stary, ale strasznie mi się podobał i wychaczyłem go na allegro dopiero za drugim podejsciem. Poblemy: model pokryty jest chyba koverallem i tu pytanie jak naprawiać dziury w poszyciu. I czy macie jakieś patenty na odgrzybienie wnętrza bo leżał chyba w wilgoci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 26 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 dzisiaj trochę popracowałem przy modelu poszycie zostalo trochę naciągnięte zdemontowałem calą galanterie wraz z silnikiem który trafił do nafty. Macie pomysł jak to napawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 Na dziurę to po prostu nakleić łatkę, myślę że nawet mógłbyś użyć taśmy pakowej, jeżeli trafisz na odpowiedni kolor. A końcówki skrzydeł wyglądają jak by były tylko przesunięte, może spróbować to odkleić/odciąć/oderwać delikatnie i przykleić na nowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Eeee taśma pakowa, czekam na inne propozycje, model jest kryty prawdopodobnie koveralem, Michał mówi żeby to kleić grubą japonką, ja myślę o litespanie na lakier nitro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 2 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 W majster klepce dostałem próbkę folii oratex i dzięki niej udało się połatać poszycie A, że pogoda nielotna to podłubałem trochę przy maluchu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Większy zapoznaje się już z lotniskiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 3 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 W piątym locie wielka kraksa, całe szczęście straty do naprawienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek.riese Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Jak na moje to klasyczne przeciągnięcie i zwinął się w korek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 4 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 Zgasł silnik i chciałem ustawić się pod wiatr do lądowania, ale się zwalił, bład pilota trzeba było go sadzać z bocznym wiatrem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 4 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 Szkoda. A powiedz mi jak Ci wyszedł z wagą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 4 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 Waga coś około 6kg z paliwem, za tydzień będzie jak nówka nieśmigana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 4 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 Większy zapoznaje się już z lotniskiem Patryk, po tych zmianach w przepisach latacie tam gdzie zawsze (boisko w Świdniku) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 4 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 Tak, ale trzeba się zameldować na wieży kontrolnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi