idfx Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 kto dziś przedpłaca ??!! czy na prawdę szkoda te +10 czy 15 zł by poszło za pobraniem = bez ryzyka .... ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek B-B Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Uczciwy człowiek nie dopuszcza myśli o złodziejstwie innych. Dużo kupuję w necie i jest to pierwszy przypadek oszusta na jaki trafiłem. Zresztą, miałem zamiar kupić za pobraniem, lecz w mailu zwrotnym od A. Gawlika była policzona normalna przesyłka, co przyjąłem za mój błąd, lub jego niedopatrzenie. Wydaje mi się, że nie poszkodowani powini się tłumaczyć... Złodziej zawsze znajdzie sposób by coś ukraść! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacek.matuszak Opublikowano 12 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Pragnę poinformować iż po napisaniu kilku niepochlebnych opini o tym Sklepie i jego właścicielu,( przyznaję może trochę zbyt ostrych ale naprawdę nerwy mnie poniosły bo pierwszy raz miałem kłopoty w sklepie internetowym) Pan Gawlik się odezwał wreszcie do mnie. Po wymianie paru niezbyt uprzejmych maili nagle po 3 miesiącach otrzymałem zamówiony model.O dziwo naprawdę niezła rzecz za tą cenę. Wycofałem zgłoszenie na Policji i mam nadzieję że Wy również otrzymacie Wasz towar..Być może się " nawrócił " lub miał pomroczność jasną. Pozdrawiam kolegów modelarzy . Wacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 13 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Miał pomroczność lub się nawalił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juracz Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Specjalnie zarejestrowałem się na tym forum aby przestrzec o tym sklepie internetowym w/w. Sam jestem ofiarą tego sprzedawcy. Dzwoniłem do faceta to nie odebrał tylko odpisał SMS-em że "nie może rozmwiać gdyż prowadzi samochód ale o co mi chodzi?". Później mi napisał że go boli gardło :-) i nie może rozmawiać. Jak mu napisałem o co mi chodzi to facet już się nie odezwał. Wię nadal sklep istnieje i naciąga ludzi na kasę. Pierwszy raz coś mi się takiego przydażyło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacek.matuszak Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Skontaktuj się ze mną na pw wskażę inne drogi . Włodek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juracz Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Nie mogę odnaleść znaczka pw aby się z tobą skontaktować ale podam mój email juraczy@op.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacek.matuszak Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Jurek wysłałem wszystkie możliwości jakich użyłem na Twój adres e-mailowy- nie dodałem tylko że można wygrać jego aukcje na aledrogo z opcją za pobraniem i jak nie dostaniesz zamówienia -a nie dostaniesz -bo twój adres internetowy zna to, aledrogo umywa ręce - tą drogę też sprawdziłem,I co z tego że wystawisz negatywa - później on jakoś znika ? Włodek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Pan logował się na All nawet dziś o 18.35. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senior Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Miałem również bardzo złe doświadczenie z tym "handlowcem" (kontakt z tym gościem był zerowy). Zgłosiłem wniosek na policję o ściganie za próbę wyłudzenia (zakup elementów i niestety zapłaciłem, a przesyłki nie otrzymałem). Po ponad dwóch miesiącach (może więcej, w tym trzy wizyty w komendzie policji) "handlowiec" wykonał do mnie telefon że "...chory byłem..." i dodatkowo mnie opieprzył za donos na policję - arogant zupełny. Dochodzenie pod nadzorem prokuratury dało pozytywny efekt - odzyskałem zakupione elementy oraz zwrot za towar uszkodzony podczas przesyłki. Warto zgłosić się na policję i dochodzić swego. Krośnieńska policja dysponuje szczegółami tej sprawy. Z powyższych informacji wynika, że zarówno policja jak i prokuratura są wobec tego "handlowca" bezsilne. A to Polska właśnie ... za batonik do więźnia ... a ten "handlowiec" naciąga ludzi bezkarnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 ... Dochodzenie pod nadzorem prokuratury dało pozytywny efekt... Z powyższych informacji wynika, że zarówno policja jak i prokuratura są wobec tego "handlowca" bezsilne. No to jak jest w końcu? ...A to Polska właśnie ... za batonik do więźnia ... a ten "handlowiec" naciąga ludzi bezkarnie... Naciąga, bo nie ma zdecydowanej reakcji naciąganych. Pan zareagował i efekt był. Proste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senior Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Bartek - efekt pozytywny był taki, że odzyskałem zakupiony towar i resztę należności. A brak efektu - to sprawa prokuratury, która mając wiele dowodów od policji (wiem, że prześwietlono całą działalność tego "handlowca") nie podjęła żadnych działań w stosunku do niego (stwierdzono - umarzamy postępowanie), a gość dalej kombinuje. Jedyny sposób to rozprzestrzenić wiadomość wśród nas modelarzy - "DO TEGO SKLEPU WSTĘP WZBRONONY". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Po wymianie paru niezbyt uprzejmych maili nagle po 3 miesiącach otrzymałem zamówiony model.O dziwo naprawdę niezła rzecz za tą cenę. Wycofałem zgłoszenie na Policji i mam nadzieję że ... Ktoś cię do tego zmusił? Pytam z ciekawości, bo też miałęm sprawę z oszustwem, lub próbą oszustwa, a po okazaniu się że racja jest moja, musiałem wycofać zgłoszenie, po to, żeby ten kto mnie chciał oszukać nie miał dalszych konsekwencji. Z racji zmęczenia wisytami na komendzie, starconym czasie, udowadnianu że nie jestem wielbłądem itp. odwołałem zeznania, ale potem na trzeźwo już myśląc doszedłem do wniosku że źle zrobiłem. Na dłuższą metę, w takim przypadku jak Twój, sprawca przekrętów nie ponosi żadnej odpowiedzialności, bo albo klient se odpuści, a ten co nie odpuści, potem odwoła zeznania o oszustwie. Interes kwitnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Może zrobić zbiorowe doniesienie do Prokuratury? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Słuszna koncepcja. Zupełnie inny wydźwięk, niż skargi indywidualne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacek.matuszak Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Rafał być może popełniłem błąd ,ale nie znam się na policyjnych procedurach-nikt mnie nie zmuszał do wycofania zawiadomienia.Mea culpa.Pietuh jestem za ,mogę zeznawac bo nic na sumieniu nie mam. Włodek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senior Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Co do pozwu zbiorowego - pytałem policjanta prowadzącego postępowanie - powiedział, że nie ma takiej możliwości. Ścigać można jedynie z powództwa indywidualnego, ale po złożeniu wniosku o ściganie za próbę wyłudzenia (jeżeli kwota została wpłacona na wskazane konto bankowe). Policjant który prowadził to postępowanie specjalizuje się w ściganiu oszustw w internecie (nowe komórki powstałe przy komendach policji). Stwierdził, że wielką szkodą dla sprawy jest niechęć do zgłaszania się na policję przez poszkodowanych. Panowie - do dzieła. Przecież płacimy na tego typu działalność organów ścigania w podatkach. A teraz antymarketing bezpośredni: sklep funkcjonuje pod nazwą: ABC model hobby w Bytomiu Odrzańskim (na ...otwarte.24 jest umieszczony). Jeszcze raz ostrzegam przed tym "handlowcem". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 25 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 Jak wygląda sytuacja? Udało się zrealizować zamówienia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senior Opublikowano 25 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 Tak - po wielkich bojach i pod nadzorem policji zrealizowano zamówienie, ale nie wszystko. Za resztę "handlowiec" zwrócił pieniądze. Nigdy więcej nie będę klientem w tym "sklepie". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 25 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 A zadośćuczynienie dla Ciebie, jakaś kara dla niego? Nic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi