anakinmar1253 Opublikowano 15 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 (edytowane) Witam, zamierzam zamontować silnik i śmigło składane do mojego szybowca dł.80cm,rozp.140cm statecznik tylni (T) i nie wiem pod jakim kontem zamocować silnik kont.bmp Edytowane 26 Maja 2012 przez qpa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 15 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 wybacz, ale myślę ze jak zadasz poprawnie pytanie ( ortograficznie) to ktoś odpowie ... sam popełniam błędy.. ale to to przegięcie.. masz Firefoxa? P.s. podpowiem ze deczko w dol i deczko w prawo 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 15 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Za ten "montarz" to aż mi dwa zęby wypadły... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-mir Opublikowano 15 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 ... i pewnie leżą gdzieś w "koncie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anakinmar1253 Opublikowano 15 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 (edytowane) Za ten "montarz" to aż mi dwa zęby wypadły... Sorki za ten „montarz” zdarza sie ale późno pisałem ten temat a chciałbym zamontować napęd do mojego „szybka „ Edytowane 15 Maja 2012 przez anakinmar1253 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 15 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Od razu wszyscy z krzykiem. @anakinmar1253 silnik zamocuj pod właściwym kątem. Konto zawsze można zmienić jak będzie źle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anakinmar1253 Opublikowano 15 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 (edytowane) Od razu wszyscy z krzykiem. @anakinmar1253 silnik zamocuj pod właściwym kątem. Konto zawsze można zmienić jak będzie źle no ale jakieś fotki poglądowe lub www. z góry dziekuje Edytowane 15 Maja 2012 przez anakinmar1253 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 16 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Ależ proszę. www.pfmrc.eu Wystarczająco dużo tam informacji na ten i inne tematy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 17 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 Wstępnie daj ze 3 stopnie w dół i 2 stopnie w prawo patrząc na model od tyłu. Nie ma jednej uniwersalnej recepty ! Właściwe ustawienie zależy od wielu czynników. Potraktuj to jako wstępne ustawienia do wklejenia wręgi a resztę doregulujesz podkładkami (ew. demontazem i ponownym wklejeniem wręgi w skrajnym przypadku) po oblocie. Temat był już tu wielokrotnie wałkowany: jak Wojtek - jałówce...... Podejrzewam, że większość Twoje pytanie odbiera jak demonstrację niechęci czytania. Pozdrawiam - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 17 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 (edytowane) Jurku, w przypadku montażu silnika pod odpowiednim kątem, to się zgadza. Ale koledze chodzi o kont montarzu silnika, czyli zupełnie inną rzecz. Nie rób offtopa! Edytowane 17 Maja 2012 przez Czaro 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Princes Opublikowano 18 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 ...przy takim małym modelu z nieco przesuniętym SC do tyłu nie trzeba ustawiać silnika wg.zaleceń kolegów.Wystarczy wyprowadzić go w taki sposób, aby wał silnika znajdował sie w linii prostej bez przesunięć...Poza tym jeszcze jest jedna rzecz ,a mianowicie jaki będzie montowany silnik (moc) oraz jaki dajesz pakiet....Proponuje silnik 450-600 max i pakiet Li-Po 7,4V 2100 mAh.Takie cos miałem i latało fantastiko!!! Pzdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anakinmar1253 Opublikowano 26 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 Dziękuję wszystkim za wypowiedz wręga wklejona czekam na pogodę i fruuu jak cos pójdzie nie tak to korekta itp. Temat zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi