Skocz do zawartości

Kilka pytań odnośnie aparatury graupner MC-!4

Patryk218

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Mam kilka pytań odnośnie aparatury MC-14.Mam nadzieje że będziecie w stanie na nie odpowiedzieć.

Pytania :

1.W związku z tym że aparatura ma już swoje lata pojawiły się na niej odbarwienia (na plastiku obudowy).Wiecie może jak je zlikwidować (zamaskować)?

2.Aparatura na chwile obecną nie jest rozbudowana o nowe kanały,można je dorobić samodzielnie czy lepiej kupić orginalne włączniki firmy graupner?

3.Aparaturę kupiłem z gniazdem pod symulator z wtykiem mini jack 3.5,wiecie gdzie taki kabelek można kupić? (na allegro nie znalazłem)

I to by było na tyle.

Pozdrawiam,Patryk.

Gość a7498787

Jeżeli mocno rażą Cię odbarwienia, możesz pomalować cały nadajnik farbą do plastiku.

Przełączniki i potencjometry kupisz w sklepie elektronicznym (potencjometr musi mieć odpowiednią rezystancję i klasę- zaraz ktoś Ci napisze szczegóły ja nie pamiętam). W każdym bądź razie szkoda pieniędzy na oryginalne akcesoria.

Kabel pod symulator zrób sobie sam. Rozpiskę pinów powinieneś znaleźć w internecie.

Miałem MC-15 to było super radio.

Powodzenia

Gość a7498787

Z malowaniem aparatury,to raczej daj sobie spokój :) . Ja używam spraju do deski rozdzielczej w samochodzie. MC-15 wygląda do dzisiaj ,super.

... i ja tak uważam, ale dla chcącego nic trudnego.

Tak jak napisałeś można silikonem w sprayu nabłyszczyć.

2.Aparatura na chwile obecną nie jest rozbudowana o nowe kanały,można je dorobić samodzielnie czy lepiej kupić orginalne włączniki firmy graupner?

Można dorobić (ze względu na cenę nawet trzeba), potencjometr 4,7ohma.

3.Aparaturę kupiłem z gniazdem pod symulator z wtykiem mini jack 3.5,wiecie gdzie taki kabelek można kupić? (na allegro nie znalazłem)

http://www.modele.sklep.pl/Katalog/SYMULATORY/Hitec-Kabel-USB-do-symulatora.html

Edytowane przez Deem

AD3. Skoro masz w aparaturze gniazdo jacka, to kup zwykły kabel audio mono i podłącz się do komputera przez gniazdo mikrofonowe. Zainstaluj ppjoy i smartproplus.

A przy okazji tutaj masz schemat gniazdka.

Edytowane przez robertus

Można dorobić (ze względu na cenę nawet trzeba), potencjometr 4,7ohma.

Potencjometr ma być dokładnie 4,7 Kohma z literką A (charakterystyka liniowa).

Edytowane przez otp2

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.