Alianora Opublikowano 7 Października 2007 Opublikowano 7 Października 2007 to dostaniesz :* panowie, nie przy swiadkach :shock: Toc to niepoprawne politycznie
Irek M Opublikowano 7 Października 2007 Autor Opublikowano 7 Października 2007 Wychodzi na to, że wariometr ale nie chciałem używać tak fachowej nazwy :devil: No niestety modelarski to on nie jest ale ze wzgl. na wymiary da się zamocować do każdego modelu prawie. Waga - 80g, długosc - 10,5cm, w najszerszym miejscu 6cm, więc wielkie i ciężkie to nie jest.
mammuth Opublikowano 7 Października 2007 Opublikowano 7 Października 2007 edit W protescie przeciw durnemu zachowaniu Marcina133
TEQ Opublikowano 7 Października 2007 Opublikowano 7 Października 2007 80g.... Ja na tym ustrojstwie widzę tylko zbędną masę... Obudowa ,przyciski... Tego da się pozbyć :mrgreen: I mnie też ciekawi cena tego... czegoś :rotfl: Niestety ale znalazłem to coś na allegro... Dlaczego niestety ? DLATEGO : http://allegro.pl/item252185524_wysokosciomierz_barometr_termometr_kalendarz_.html
Irek M Opublikowano 7 Października 2007 Autor Opublikowano 7 Października 2007 Sorki - nie doczytałem ceny. Kosztowało to to na Alle... :rotfl: 177zł.
motyl Opublikowano 8 Października 2007 Opublikowano 8 Października 2007 MareX, no masz racje nie ma co Wariometr nie mierzy wysokości tylko pokazuje kierunek wznoszenie-opadanie zasugerowałem się wario modelarskim który to krzyczy mi wszystko do ucha łącznie z temperaturą, napięciem akku i brakiem ramek PPM
Way Opublikowano 8 Października 2007 Opublikowano 8 Października 2007 Czyli tak naprawdę nie wiadomo na jaką wysokość wzleciał fokker
Alianora Opublikowano 8 Października 2007 Opublikowano 8 Października 2007 Wiadomo... dyskusja byla o nomenklaturze
Irek M Opublikowano 8 Października 2007 Autor Opublikowano 8 Października 2007 Dla mnie nie ma znaczenia zasada pomiaru, ważne by wskazywało w miarę dokładnie obojetnie czy w metrach czy w stopach. Nawet różnica paru metrów przy np 300 czy 600 wskazywanych jest do zazkceptowania przeze mnie.
TEQ Opublikowano 8 Października 2007 Opublikowano 8 Października 2007 No więc następnym razem jak Pana odwiedzę to zegarek trafi do modelu :wink: :lol2:
Rob Mc Fly Opublikowano 8 Października 2007 Opublikowano 8 Października 2007 No więc następnym razem jak Pana odwiedzę to zegarek trafi do modelu :wink: :lol2: Tylko po drodze wykup ubezpieczenie :devil: .
TEQ Opublikowano 8 Października 2007 Opublikowano 8 Października 2007 Lepiej będzie jak wezmę kasę na nowy :lol2:
marcin133 Opublikowano 8 Października 2007 Opublikowano 8 Października 2007 Oczywiście nie dotyczy to kolegów, którzy obserwowali loty na lotnisku. ... hahha... ale zadałeś mi to samo pytanie na lotnisku i strzeliłem bardzo blisko :mrgreen: Jak holujemy szybowce zauważyłem że nie problem jest z tym że modelu w ogóle nie widać tylko o wiele wcześniej trudno już orientować się czy model się wznosi, opada czy na jaką stronę aktualnie się przechyla - jednym słowem bardzo trudno utrzymać kierunek lotu. Przy locie solo na pewno też same te niedoskonałości w prowadzeniu modelu są mniej widoczne ale w momencie kiedy na holu znajduje się drugi model - widać wyraźnie jak jeden względem drugiego zaczyna tańcować aż do momentu kiedy trzeba się już wyczepiać bo robi się gorąco
chiboogi Opublikowano 8 Października 2007 Opublikowano 8 Października 2007 Witam... Panowie czy wiecie i wogole czy mozna kupic takie ustrojstwo zeby pokazywalo mi dana wysokosc ???? ( w modelu sprzet z nadajnikiem a w reku trzymam odbiornik z czytnikiem wysokosci)
motyl Opublikowano 8 Października 2007 Opublikowano 8 Października 2007 chiboogi, wariometr jest ogólno dostępny www.pitlab.pl
Irek M Opublikowano 14 Października 2007 Autor Opublikowano 14 Października 2007 Dziś odbyła się kolejna próba, rezultat to... 1183m :!: Raczej nie będę jej pobijał.
olo Opublikowano 14 Października 2007 Opublikowano 14 Października 2007 Z pomocnikiem i lornetką czy dałeś radę sam ?
Irek M Opublikowano 14 Października 2007 Autor Opublikowano 14 Października 2007 Lornetka była przygotowana ale zapomniałem zabrać. Tak więc tylko pilot-obserwator :devil:
olo Opublikowano 14 Października 2007 Opublikowano 14 Października 2007 No to gratulacje bo przecież to nie jest duży model. Wytrymowałeś go na wznoszenie po kręgu i tylko obserwowałeś co się dzieje czy przez cały czas lotu mu ,,pomagałeś "
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.