Alianora Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 to dostaniesz :* panowie, nie przy swiadkach :shock: Toc to niepoprawne politycznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 7 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 Wychodzi na to, że wariometr ale nie chciałem używać tak fachowej nazwy :devil: No niestety modelarski to on nie jest ale ze wzgl. na wymiary da się zamocować do każdego modelu prawie. Waga - 80g, długosc - 10,5cm, w najszerszym miejscu 6cm, więc wielkie i ciężkie to nie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 edit W protescie przeciw durnemu zachowaniu Marcina133 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 80g.... Ja na tym ustrojstwie widzę tylko zbędną masę... Obudowa ,przyciski... Tego da się pozbyć :mrgreen: I mnie też ciekawi cena tego... czegoś :rotfl: Niestety ale znalazłem to coś na allegro... Dlaczego niestety ? DLATEGO : http://allegro.pl/item252185524_wysokosciomierz_barometr_termometr_kalendarz_.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 7 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 Sorki - nie doczytałem ceny. Kosztowało to to na Alle... :rotfl: 177zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 8 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 MareX, no masz racje nie ma co Wariometr nie mierzy wysokości tylko pokazuje kierunek wznoszenie-opadanie zasugerowałem się wario modelarskim który to krzyczy mi wszystko do ucha łącznie z temperaturą, napięciem akku i brakiem ramek PPM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Way Opublikowano 8 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 Czyli tak naprawdę nie wiadomo na jaką wysokość wzleciał fokker Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alianora Opublikowano 8 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 Wiadomo... dyskusja byla o nomenklaturze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 8 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 Dla mnie nie ma znaczenia zasada pomiaru, ważne by wskazywało w miarę dokładnie obojetnie czy w metrach czy w stopach. Nawet różnica paru metrów przy np 300 czy 600 wskazywanych jest do zazkceptowania przeze mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 8 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 No więc następnym razem jak Pana odwiedzę to zegarek trafi do modelu :wink: :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 8 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 No więc następnym razem jak Pana odwiedzę to zegarek trafi do modelu :wink: :lol2: Tylko po drodze wykup ubezpieczenie :devil: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 8 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 Lepiej będzie jak wezmę kasę na nowy :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 8 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 Oczywiście nie dotyczy to kolegów, którzy obserwowali loty na lotnisku. ... hahha... ale zadałeś mi to samo pytanie na lotnisku i strzeliłem bardzo blisko :mrgreen: Jak holujemy szybowce zauważyłem że nie problem jest z tym że modelu w ogóle nie widać tylko o wiele wcześniej trudno już orientować się czy model się wznosi, opada czy na jaką stronę aktualnie się przechyla - jednym słowem bardzo trudno utrzymać kierunek lotu. Przy locie solo na pewno też same te niedoskonałości w prowadzeniu modelu są mniej widoczne ale w momencie kiedy na holu znajduje się drugi model - widać wyraźnie jak jeden względem drugiego zaczyna tańcować aż do momentu kiedy trzeba się już wyczepiać bo robi się gorąco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chiboogi Opublikowano 8 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 Witam... Panowie czy wiecie i wogole czy mozna kupic takie ustrojstwo zeby pokazywalo mi dana wysokosc ???? ( w modelu sprzet z nadajnikiem a w reku trzymam odbiornik z czytnikiem wysokosci) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 8 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 Tak np. Seagull Wire Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 8 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 chiboogi, wariometr jest ogólno dostępny www.pitlab.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 14 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 Dziś odbyła się kolejna próba, rezultat to... 1183m :!: Raczej nie będę jej pobijał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 14 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 Z pomocnikiem i lornetką czy dałeś radę sam ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 14 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 Lornetka była przygotowana ale zapomniałem zabrać. Tak więc tylko pilot-obserwator :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 14 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 No to gratulacje bo przecież to nie jest duży model. Wytrymowałeś go na wznoszenie po kręgu i tylko obserwowałeś co się dzieje czy przez cały czas lotu mu ,,pomagałeś " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.