bombowiec Opublikowano 10 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 Idzie zima i długie wieczory. Najlepszy czas, aby zamknąć się w modelarni i kleić, kleić, kleić. Tylko, co? Mam silnik MVVS 26 cm parę wolnych serw, odbiornik, pakiet oraz kilka drobiazgów potrzebnych do złożenia samolotu. Przeglądając ofertę sklepów internetowych natknąłem się na makiety firmy Hangar 9(P-51D Mustang 150 ARF, P-47D Thunderbolt 1.50 ARF, itp.). Chcę zasięgnąć waszej opinii. Jeśli ktoś widział, składał bądź latał modelami tej firmy i zechciał się podzielić byłbym bardzo wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eze Opublikowano 12 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 Sa tansze alternatywy tej firmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 12 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 Sa tansze alternatywy tej firmy. Tak jednak Hangar 9 stoi tu naprawdę na wyższym poziomie. Nie miałem styczności z nimi ale spodobało mi się iż modele tej marki posiadają pełną mechanizację płata (której brak u konkurencji) no i na pierwszy rzut oka lepsze wykonanie. Zobaczymy co powiedzą inni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bombowiec Opublikowano 12 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 Sa tansze alternatywy tej firmy. Jakie tańsze alternatywy masz na myśli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eze Opublikowano 12 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 Jezeli chodzi o jakosc wykonania modeli sa naprawde w z gornej polki.Aczkolwiek sa stosunkwo drogie w przeciwienstwie do konkurencji.Moge ci polecic model mustanga z nastika http://nastik.pl/p51d-mustang-brak-p-61.html.Jeden gosc z forum na tym lata i bardzo sobie chwali.no i polowa ceny z hangaru. Model jest naprawde dobrze dopracowany i bardzo ladnie lata widzialem go w akcji Na razie w sprzedazy ich nie ma ale powinny sie pojawic niebawem POZDRAWIAM :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 12 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 http://nastik.pl/p51d-mustang-brak-p-61.html.Jeden podałeś zły link tu jest poprawiony http://nastik.pl/p51d-mustang-brak-p-61.html A teraz wracając do tematu zimy zamiast sklejać trzeba latać ja buduje na zime model z napędem pchającym który jest wysoko na ziemą i spokojne można lądowac w sniegu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 12 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 Skoro idzie zima to raczej KIT a nie ARF. Moze cos od Top Flite? http://towerhobbies.com/products/topflite/index.html Dwaj modelarze z lublina maja zestawik Piper Arrowa - jak na razie sa na etapie skladania (a przynajmniej jeden z nich) - jakosc jak najbardziej satysfakcjonujaca - podobnie jak modele H9 - gorna polka - jakosciowa i cenowa - co zazwyczaj idzie w parze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeos Opublikowano 12 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 alchemique, Wyjąłeś mi to z klawiatury co tu kleić w wersji ARF :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eze Opublikowano 12 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 kleic chyba skrzydla do kupy i ogon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 12 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 moze to bedzie głupie i nie zwiazane z tematem pytanie...ale czy w zime ni mozna latac?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bombowiec Opublikowano 12 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 podobnie jak modele H9 - gorna polka - jakosciowa i cenowa Mówisz tak bo ktoś tak mówił, czy widziałeś konkretny model? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 12 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 Widzialem i macalem Piperka Arrowa od TF jak juz pisalem pare postow wyzej. Bylem rowniez zaiteresowany zakupem Funtany X100 od H9 wiec rowniez dokladnie wymacalem. Pare modeli jeszcze przeszlo przez moje lapki - sam mialem mini funtane od E-flite czyli elektrycznej czesci H9. Co do TF to z tego co pamietam to mozna kupic gotowe (wykonczone) kabinki itd. - co dla mnie wydaje sie calkiem fajnym pomyslem Mówisz tak bo ktoś tak mówił, czy widziałeś konkretny model? Jakis czas temu przestalem pisac o rzeczach o ktorych nie mam pojecia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 12 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 Marcinmb Można latać i jest to całkiem przyjemne, dopóki nie stoisz w strumieniu zaśmigłowym :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 12 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 hehehea jak sprzet??baterie,przewody silniki.....wszystko wytrzymuje mróz?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 12 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 Jasne ze tak latałem przy około -20 stopniach i nic sie nie dzieje poza tym ze wydajność aku jest ciut niższa (ni-cd nie wiem jak jest z li-pol). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcel_Kaszëbë Opublikowano 12 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 A co z silnikami spalinowymi?? Zamierzam na jesień oblatać model, ale korzystać również z płozowego podwozia zimą. Jak wytrzymują i spisują się spalinki zimą?? Co z paliwem... potrafi zamarznąć w przewodach?? Jakie świece trzeba zastosować (domyślam się że ciepłe lub gorące). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 12 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 edit W protescie przeciw durnemu zachowaniu Marcina133 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 13 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2007 ...słonecznie, tak na oko mniej jak -10 st. chyba nie było :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubk Opublikowano 13 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2007 A co z silnikami spalinowymi?? Zamierzam na jesień oblatać model, ale korzystać również z płozowego podwozia zimą. Jak wytrzymują i spisują się spalinki zimą?? Co z paliwem... potrafi zamarznąć w przewodach?? Jakie świece trzeba zastosować (domyślam się że ciepłe lub gorące). Witam, latałem już w zimie spalinami i nie ma z tym dużego problemu. Baterie niestety siadają szybciej , więc trzeba mieć to na uwadze. W nadajniku też ! Paliwo dobrze jest trzymać w samochodzie , by nie schłodziło się zbytnio. Regulacje silnika trochę inne w zależności od pogody. Silnik pracuje trochę inaczej w zimowym suchym powietrzu. Używam też rękawiczek z "obciętymi kciukami". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bombowiec Opublikowano 13 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2007 Jakis czas temu przestalem pisac o rzeczach o ktorych nie mam pojecia:) Dobrze wiedzieć i dziękuje za podpowiedz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.