Dj. Opublikowano 11 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 Witam Wszystkich. Ja równiez połknąłem bakcyla filmowania z powietrza, zrobiłem to jak zwykle po swojemu... Zdjecia wyjasniają wszystko. W kabinie EG jest umocowany casio exilim EZ 65. Robi całkie przyzwoite filmy. Zrobiłem równiez małą modyfikacje skrzydła, dodałem klapy..., Wychylają sie dwustopniowo. Najpierw o niewielki kąt (jakies 15 stopni)- przy wyłączonym napędzie, na pułapie szalenie uspokaja to lot tego wynalazku. Przy podejsciu do ladowania przestawiam przełącznik i klapy 35st. w dół, a lotki jakies 15st do góry tzw funkcja "crow"..., efekt t znaczne wyhamowanie lotu z jednoczesna utratą wysokosci - opada jak"liśc". Nie musze tu wspominać, że szalenie ułatwia to lądowanie w zaplanowanym obszarze. Pozdrawiam.[ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 11 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 O witam . No to napisz nam cos jescze o modelu,czyli wyposazenie-silnik,radio,baterie itd. Przy okazji poprawi sie fotki (nie wyswietlaja sie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 11 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 Fakt, cos nie weszły fotki... Sprawdze czemu. A model, naped jakiś chinski outrunner, smigó składane 9X6, regulator jeti 12, pakiet 11,1V LiPo 1800mAh 20C, aparat wazy jakies 15dkg i szczerze powiem,że ta waga nie robi na EG żadnego problemu. Kilka filmów robiłem w okolicach kominów elektrociepłowni we Wrocławiu. Najwyzszy ma 190m . Po obejzeniu filmu moge powiedziec,że szybowiec był wyzej, niż on tzn. widac to tak z odległości 1km na pułapie koniec komina był o jakąs 1/3 swojej wys. ponizej linii horyzontu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 11 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 Mamy tu w dziale RC-CAM miejsce na filmy z pokladu. Zywie nadzieje ze wstawisz tam filmik,wszak to moje strony (Zerniki,to tak z nostalgi :cry:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 12 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6ff135064218db6f.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a1d6f20349ca9122.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomisław Piotr Opublikowano 12 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 Pokaż jeszcze te filmy i napisz, sfotodrafuj, jak zrobiłeś te klapy. Wszystkich zżera ciekawość Pozdrawiam Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.