Dj. Opublikowano 11 Października 2007 Opublikowano 11 Października 2007 Witam Wszystkich. Ja równiez połknąłem bakcyla filmowania z powietrza, zrobiłem to jak zwykle po swojemu... Zdjecia wyjasniają wszystko. W kabinie EG jest umocowany casio exilim EZ 65. Robi całkie przyzwoite filmy. Zrobiłem równiez małą modyfikacje skrzydła, dodałem klapy..., Wychylają sie dwustopniowo. Najpierw o niewielki kąt (jakies 15 stopni)- przy wyłączonym napędzie, na pułapie szalenie uspokaja to lot tego wynalazku. Przy podejsciu do ladowania przestawiam przełącznik i klapy 35st. w dół, a lotki jakies 15st do góry tzw funkcja "crow"..., efekt t znaczne wyhamowanie lotu z jednoczesna utratą wysokosci - opada jak"liśc". Nie musze tu wspominać, że szalenie ułatwia to lądowanie w zaplanowanym obszarze. Pozdrawiam.[
Peter Opublikowano 11 Października 2007 Opublikowano 11 Października 2007 O witam . No to napisz nam cos jescze o modelu,czyli wyposazenie-silnik,radio,baterie itd. Przy okazji poprawi sie fotki (nie wyswietlaja sie)
Dj. Opublikowano 11 Października 2007 Autor Opublikowano 11 Października 2007 Fakt, cos nie weszły fotki... Sprawdze czemu. A model, naped jakiś chinski outrunner, smigó składane 9X6, regulator jeti 12, pakiet 11,1V LiPo 1800mAh 20C, aparat wazy jakies 15dkg i szczerze powiem,że ta waga nie robi na EG żadnego problemu. Kilka filmów robiłem w okolicach kominów elektrociepłowni we Wrocławiu. Najwyzszy ma 190m . Po obejzeniu filmu moge powiedziec,że szybowiec był wyzej, niż on tzn. widac to tak z odległości 1km na pułapie koniec komina był o jakąs 1/3 swojej wys. ponizej linii horyzontu.
Peter Opublikowano 11 Października 2007 Opublikowano 11 Października 2007 Mamy tu w dziale RC-CAM miejsce na filmy z pokladu. Zywie nadzieje ze wstawisz tam filmik,wszak to moje strony (Zerniki,to tak z nostalgi :cry:)
Dj. Opublikowano 12 Października 2007 Autor Opublikowano 12 Października 2007 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6ff135064218db6f.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a1d6f20349ca9122.html
Tomisław Piotr Opublikowano 12 Października 2007 Opublikowano 12 Października 2007 Pokaż jeszcze te filmy i napisz, sfotodrafuj, jak zrobiłeś te klapy. Wszystkich zżera ciekawość Pozdrawiam Tomek
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.