piotralski Opublikowano 2 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Mariusz dobrze radzi... Mam w każdym modelu i zapomniałem o timerze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oko 007 Opublikowano 4 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 Ok zamówię przy najbliższej okazji. Na obecną chwilę mam czujnik napięcia każdej celi Muli muli 6s i pomiar już jest dużo dokładniejszy w stosunku pomiaru całego pakietu. A jak jest z prądem zużytym przez serwa ? urządzenie jest na tyle czułe że rejestruje i ten ubytek ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sage Opublikowano 5 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Czesc Tomasz, Rozumiem, ze już jest Tak, MUI jest na tyle czule, ze rejestruje pomiar tak małych pradow. Ja poleciłbym jednak cos innego https://www.sm-modellbau.de/UniSens-E Z jednego urządzenia masz: napiecie, prad, pojemność, obroty silnika, moc, vario, wysokość itd. Bardzo latwe podlaczenie. Wada jest to, ze nazewnictwo jest tylko w jezyku niemieckim (choc przy odrobinie checi można to obejść w softcie W załączniku instrukcja w jezyku angielskim. Unisens-E-v1.11-english.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oko 007 Opublikowano 5 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Witaj Piotrze tak, Jeti dotarło z początkiem zeszłego tygodnia. Wizualnie nadajnik rewelacyjnie wykonany i dość prosty w programowaniu, co oczywiście nie oznacza że już wszystko umiem w nim ustawić tak jak bym chciał. Ale wszystko z czasem się ogarnie, zima długa także luz . Jeśli chodzi o czujnik Unisens to miałem okazję zobaczyć jak działa w Graupnerze, i okiem pospolitego latacza nie było się do czego przyczepić. Jednak ja jak to ja lubię mieć wszystko z jednej beczki i poszedłem w telemetrię Jeti, z myślą że mój Esc ogarnie pomiar prądu itp, lecz trochę się przeliczyłem i teraz muszę zakupić brakujący czujnik Mui. Oczywiście nie wykluczam zakupu proponowanego przez ciebie Unisens-a w przyszłości, do nowego jeszcze nie upatrzonego modelu . Korzystając jeszcze z okazji chciałem bardzo mocno wszystkim podziękować, zwłaszcza tym którzy pomogli w wyborze i zakupie nowego sprzętu. Jeszcze raz wielkie DZIĘKI , pod spodem fotka z sobotniej próby sprzętu, jak na pierwszy lot wszystko poszło zgodnie z planem . 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 5 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Jak chcesz wypróbować któreś z MUI daj znać podeślę Ci, bo mam kilka wolnych - ostatnio luzowałem modele Koszt jaki poniesiesz to przesyłka w te i z powrotem. Jak byś był chętny daj znać na PW ile amper bierze Ci napęd. Lutowane na XT60. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oko 007 Opublikowano 5 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Jak chcesz wypróbować któreś z MUI daj znać podeślę Ci, bo mam kilka wolnych - ostatnio luzowałem modele Koszt jaki poniesiesz to przesyłka w te i z powrotem. Jak byś był chętny daj znać na PW ile amper bierze Ci napęd. Lutowane na XT60. Dziękuję Piotrze ale i tak muszę zakupić . Lecz jeśli możesz podpowiedzieć coś w sprawie Timera to będę wdzięczny, a mianowicie chciał bym włączać timer lotu drążkiem przepustnicy i zatrzymywać go np wyłącznikiem Sa. Jest coś takiego możliwe ? jeszcze lepiej by było gdyby nadajnik sam wyłączał timer wyczuwając np 10 sekundowy bezruch drążków, ale to już chyba moja fantazja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 5 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 To o czym piszesz to nie fantazja a fakt Timerów możesz sobie poustawiać skolko godno . Np. jeden ze scenariuszy....Dzięki MUI zliczasz ile leciałeś na silniku (załączany i wyłączany przepustnicą), a dodatkowo możesz mieć timer całego lotu - timer uruchamiany czym chcesz... PS Na zimowe wieczory http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1693301 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oko 007 Opublikowano 5 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Timer pracy silnika już opanowałem, trudno nie było a nad zatrzymywaniem tego drugiego muszę jeszcze po główkować dzięki za nowe info trochę tego jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sage Opublikowano 6 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Timer całkowitego czasu trwania lotu u mnie zalacza drążek przepustnicy a wylacza przelacznik 'trottle cut' o którym nauczyłem się pamietac po wyladowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oko 007 Opublikowano 6 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Czyli jednym wyłącznikiem obsługujesz dwie funkcje? A ponowne naliczanie czasu następuje po wyłączeniu blokady przepustnicy przełącznikiem? czy tak jak za pierwszym razem drążkiem gazu? ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 6 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Można go też wyłączyć przyciskiem "stop" pod wyświetlaczem. Opcji jest cała masa - kto co lubi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oko 007 Opublikowano 6 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 To też zauważyłem, lecz zrobię chyba tak jak jak radzi Sage będzie prosto i dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oko 007 Opublikowano 6 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Mam pytanie do was odnośnie Flight monitor-a czy jest możliwe że program nie działa na Windows-ie 7 i 8 ??? bo tak się składa że próbowałem instalować na trzech systemach i działa tylko na XP a na 7 i 8 pojawia się ekran startowy, lecz program się nie ładuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek Morawski Opublikowano 6 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Mam pytanie do was odnośnie Flight monitor-a czy jest możliwe że program nie działa na Windows-ie 7 i 8 ??? bo tak się składa że próbowałem instalować na trzech systemach i działa tylko na XP a na 7 i 8 pojawia się ekran startowy, lecz program się nie ładuje... U mnie też nie ruszył :-/ i kupiłem tą ich aplikację do nadajnika - telemetry analysys via graphs za 25 euro i jest super. Na lotnisku bez komputera mogę sobie sprawdzić logi. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 6 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Przecież logi możecie analizować bezpośrednio w aparaturze - Applikations>>Data Analyzer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek Morawski Opublikowano 6 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Przecież logi możecie analizować bezpośrednio w aparaturze - Applikations>>Data Analyzer. W 14 nie ma tej opcji, trzeba dokupić, nazwę wziąłem z faktury, w rzeczywistości tak - to Data Analyzer - bardzo użyteczne narzędzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 6 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 A to sorrki, gdzieś mi umknęło że masz 14tkę. W zasadzie ta aplikacja wystarcza (w 16 jest w cenie ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oko 007 Opublikowano 6 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Wiem, wiem chłopaki że jest tak opcja w aparaturze ale tak po prostu chciałem też mieć podgląd na kompie. Zastanawia mnie tylko w czym jest wina, ale może i to z czasem się wyjaśni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario70 Opublikowano 6 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Hejka, problem z uruchamianiem FM nie wynika z wersji systemu lecz z wersji zainstalowanej Javy. Sprawdzone. Aktualnie używam Win10, zainstalowałem jakąś starszą Javę i NIE POTWIERDZAM jej aktualizacji - trochę wkurzające bo woła o to po każdym uruchomieniu kompa ale się przyzwyczaiłem i ładnie sobie mogę pooglądać logi na dużym ekranie . W temacie "pomysłów" dot. ustawiania Jeti polecam też stronkę rc-thoughts.com: https://www.rc-thoughts.com/2015/08/speed-up-jeti-transmitter-replace-sd-card/ 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oko 007 Opublikowano 6 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Mariusz jesteś wielki zainstalowałem 6 ke i poszło wilkie dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi