RobertK Opublikowano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Czemu pytasz ,jakieś problemy wystąpiły ? edit: Właśnie zaktualizowałem , wszystko śmiga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sage Opublikowano 13 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Witaj Piotr (znamy się jeszcze z EP Heli , Zaktualizowalem oprogramowanie w mojej DS-16 zaraz po tym jak zostało udostępnione przez Jeti. Zainstalowalem również LUA. I tu korzystam z 'aplikacji' Pre-Flight check i Battery percentage. Pierwsza aplikacja udostepniona przez Jeti wraz z LUA, natomiast ta druga ze strony RC Thoughts https://www.rc-thoughts.com/battery-percentage/ Latam helikami i płatowcami. Na nowym sofcie wykonałem już z 50 + lotow (zima mi nie straszna) Niestety jeśli korzystamy z systemow FBL zintegrowanych z Jeti (Spirit, Spartan, Brain2 - osobiscie korzystam z FBL firmy Spirit) i 'dzialajacej' LUA aplikacji dla danego modelu i wejdziemy w menu systemu FBL w tym samym czasie system się zawiesza. Procek prawdopodobnie nie daje rady. Dotyczy to tylko nadajnikow DC/DS-16. Pomimo zawieszonego systemu w nadajniku (informacja na ekranie) mamy pelna kontrole nad modelem. W płatowcach nie ma najmniejszego problemu, a sama aplikacja procentowego zużycia zasilania przedstawiona w sposób graficzny bardzo mi osobiście odpowiada zwłaszcza w modelach spalinowych gdy na jednym pakiecie zasilającym RX wykonuje kilka lotow. Jeti już pracuje nad rozwiązaniem Podsumowujac. Jeśli korzystamy z integrowanego systemu FBL z nadajnikiem dla takiego modelu nie zalaczamy scriptu LUA. Pzdr Piotr 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 13 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Dzięki Piotr za obszerne wyjaśnienie. Pewnie że pamiętam Cię z EP Heli, stare dobre czasy .... i "gorące" głowy Latam na MUI i mam na wyposażeniu w każdym modelu, wiec wizualizacja stanu baterii w zasadzie jest mi nie potrzebna - mam ustawione stany alarmowe po zadanym zużyciu. Cieszy mnie, że Jeti nie stoi w miejscu tylko cały czas rozwija swoje oprogramowanie, a dodatkowo napawa optymizm i duży szacunek za to, że nie zostawiają starych klientów - np. odblokowanie dodatkowych kanałów w 16-tce. PS Idę zainstalować nowy soft u siebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sage Opublikowano 16 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Esprit Model udostepnia już wersje Beta 4.22 w której poprawiono pare bledow wersji 4.20 (4.20.1) http://www.helifreak.com/showthread.php?t=773426 Wyglada no to, ze LUA wraz z nowa aktualizacja zostanie udostepniona również dla DS/DC-14. Osobiscie aktualizacji jeszcze nie instalowałem. Czekam na oficjalna 'premiere' na stronie Jeti. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 16 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Też czekam, póki co za oknem zima Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 16 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Ja ograniczyłem się jedynie do instalacji wersji 4.20.1 bez Lua Też czekam, póki co za oknem zima Piotr, może i zima ,ale nie każdemu ona straszna Ja grzeje dłonie między lotami w strumieniu gazów turbiny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sage Opublikowano 17 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Też czekam, póki co za oknem zima Odnosnie zimy Zima, Jeti (co by OT nie było), Falcon, Respect, 450 Pro i termos goracej kawy U nas za oknem od wczoraj już wiosne widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 17 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Z góry przepraszam za OT Sage ,mógłbyś napisać w jakich rękawiczkach latasz i jak Ci się w nich steruje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sage Opublikowano 17 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Z góry przepraszam za OT Sage ,mógłbyś napisać w jakich rękawiczkach latasz i jak Ci się w nich steruje ? Korzystam z takiego 'pokrowca' dostępny tutaj http://www.hacker-motor-shop.com/e-vendo.php?shop=hacker_e&SessionId=&a=article&ProdNr=80001526&t=880&c=8220&p=8220&rdeocl=1&rdetpl=searchpage&rdebox=box2 musze przyznać, ze poza napisami niewiele rozni się od tego dobrze znanego a znacznie tańszego Turnigy z HK W moim przypadku sprawdza się znakomicie. Otwory na dłonie sa wystarczająco duże, ze po starcie 'z reki', dlon bez problemu odnajduje otwor a z kolei rękaw kurtki otwor uszczelnia. Jest już dostepna nowsza wersja http://www.hacker-motor-shop.com/e-vendo.php?shop=hacker_e&SessionId=&a=article&ProdNr=80001631&t=880&c=8220&p=8220 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 18 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Dziękuję za obszerne info i link. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oko 007 Opublikowano 19 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 Chłopaki używa może któryś z was w swoim DC opcjonalny potencjometr w drążku ? np ten http://www.modele.sklep.pl/pl/Katalog/JETI-STICK-WITH-POTENTIOMETER.html?pa=5&producer=3064 ciekawi mnie jego kąt obrotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sage Opublikowano 21 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Wersja 4.22 została dziś udostepniona oficjalnie http://www.jetimodel.com/en/Downloads/DC-DS-Firmware-Update-Version-4-22/ Mysle, ze wieczorkiem dokonam aktualizacji . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 21 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Piotr, ja jeszcze chwilkę zaczekam, ale docelowo pewnie tez update zrobię. Dzięki za info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafModel Opublikowano 26 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Witam Kolegów. Mam takie pytanie. Od początku mojego modelarstwa związałem się z jeti model. Nigdy nie miałem z tym sprzętem problemu. Niestety ostatnio kupiłem odbiornik R12. Kanał 12 jest również kanałem SAT2 więc w jetibox trzeba przestawić z funkcji SAT2 na PPM output. I tak zrobiłem ale cóż nie ma łatwo, serwo na kanale wykonuje w pełnym zakresie ruchu drążka ruch (+max wych - 0 +max. wych.) Czyli krzywa ruchu znajduje się po stronie dodatniej osi 0Y. Zmieniałem wszystko i poległem nie wiem czemu tak się dzieje. Acha - Używam modułu nadawczego 2,4GHz JetiModel GT2 Internal. W poniedziałek zamawiam kabel do wymiany firmware. Ale podejrzewam,że to nic nie da. Czy może ktoś się spotkał z takim przypadkiem? i ma jakieś sugestie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 26 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Rafał, szukałeś tutaj: http://jetiforum.de ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafModel Opublikowano 26 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Dzięki Piotr, wszystko już przekopałem i dzisiaj na modelarni jeszcze raz sprawdziłem ustawienia odbiornika i okazało się że miałem włączone reversy A i B na kanale 12 co skutkowało głupim zachowaniem serwa na tym że kanale. Ale dzięki za odpowiedz. Pozdrawia Rafał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalBuc Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Mikołaj nie dał rady bo sobie wymyśliłem kolor pomarańczowy poszły do USA a zając załatwił bez problemu. Pierwsze wrażenia cieszą oko. Wibracje na drążkach mocna rzecz zbyt nerwowym nie polecam włączać tej opcji potrafi nie źle wystraszyć na najmocniejszym ustawieniu. No i to co najlepsze to głosowe polecenia do wykonania danej czynności dobre nie trzeba przypisywać przełączników mówisz i masz pozostały czas lotu stan zasilania itd. Czy warto w moim przypadku nie żałuję sprzedałem DC-16 i byłem rok bez nadajnika co prawda cena jest wysoka tego nadajnika porównując z DC-16 to nie warto dla tak niewielkich zmian zmieniać. Nie dużo brakowało a ze złości że tak długo czekałem na DC-24 bym przeszedł na Futabe. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Waldku, gratuluję nowego sprzętu i cierpliwości!! Czekam niecierpliwie na Twoje opinie z użytkowania w porównaniu z szesnastką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalBuc Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Z nudów nagrałem dzisiaj dwa filmiki jak działa wydawanie poleceń głosowych w Jeti DC-24. Po pierwszych obserwacjach lepiej działa przez słuchawki od telefonu mam akurat polecane Samsunga i rewelacja miej baboli przeważnie od razu poprawnie wychwytuje komendy. Normalnie: Jeti DC-24 Voice Commands (1) Przez słuchawki: Jeti DC-24 Voice Commands (2) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawkar Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 A czy jest możliwe głosowe uruchaminie kanałow ? np. klapy ,hamulce, podwozie itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi