przemomokry Opublikowano 27 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 Witam Kupiłem kamerke brelok i chcę ją zamontować konkretnie w TOTO-1 ale nie wiem gdzie najlepiej. Tak sobie kombinuje i stwierdziłem że jak dam na górze płata w SC to skierowana do przodu bedzie łapała obracające się śmigło, do tyłu bedzie widać ogon modelu, Jak podczepie na dole to można lądować tylko do ręki bo nie mam podwozia i inaczej zaryje kamerą w glebe. Dodatkowo kamerka to starszy model i nie obraca obrazu wiec zostaje montaż tylko przyciskami do góry i oczywiście musi być do nich łatwe dojście żeby ją włączyć. Macie jakieś pomysły jak to zamontować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 27 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 wysiegnik z boku kadluba pod szkrzydlem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 28 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 Do obrócenia obrazu wystarczy wbudowany [windows movie maker]. Zamontować możesz na płacie od góry, na krawędzi natarcia, poza obrysem śmigła, tylko na drugą cześć skrzydła dołóż przeciw wagę. Wtedy nie musisz nic odwracać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemomokry Opublikowano 28 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 To są już konkretne pomysły. Dzieki. Co do odwracania obrazu to nie jest takie łatwe jak sie wydaje bo mam taką dziwną kamerkę, że jak dam ją odwrotnie to data sie odwraca ale obraz już nie. I jak dbróce wszystko w jakimkolwiek programie to bede miał dobry obraz ale data i godzina bedzie na górze do góry nogami. Chyba że wiecie jak można usunąć całkowicie date i godzine to nie bedzie tylu problemów z montażem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krankor Opublikowano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 Z tych starszych modeli breloków nie dawało się usunąć daty. Dopiero od modelu #11 można było to usunąć bądź włączyć - jak się chciało. A propos mocowania, to na rzepa naklejałem na krawędzi natarcia. "Patrzyła" po skosie w dół i lekko w bok poza kręgiem śmigła, jakieś 20 cm od środka. Latała na orle z depronu o rozpiętości 160 cm, nawet nie zauważył niewyważenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karand Opublikowano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 Potwierdzam to samo co napisał krankor. Latałem MiniMagiem i EG z kamerką - brelokiem zamontowaną w ten właśnie sposób na taśmie piankowej dwustronnie klejącej i też nie zauważyłem niewyważenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi