koma22 Opublikowano 22 Października 2018 Opublikowano 22 Października 2018 koma 22 napisał w post 36: regulator Turnigy Plush 80A pakiet Dualsky 3800 4s motor Mega 22/30/2 + planeta Mega 3,5:1 śmigło zobaczymy po pomiarach - Aeronaut 14x9 lub 15x8 Jak się sprawuje napęd? Sprawuje się świetnie. Porządnie się zabiera w górę, prądu wystarcza na 4,5 minuty pracy silnika i zostaje porządna rezerwa na drugi krąg.
Artur79 Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Pozdrawiam użytkowników MawiModels XCalibur Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka
Artur79 Opublikowano 15 Lipca 2021 Opublikowano 15 Lipca 2021 Witam kolegów - z powodu braku czasu - powyższy model Xcalibur idzie na sprzedaż, wyposażenie: SAVOX SERWO SC-0252MG DIGITAL SAVOX SERWO SC-0251MG DIGITAL HITEC SERWO HS 5125MG DIGITAL KOŁPAK ALU. 40/5/M3 TURBO SPECIAL (1559) JETI REG.OBROT.ADVANCE 70 PRO OPTO - JETI REG.NAPIĘCIA SBEC Silnik: Roxxy 4260/06 Pakiety - 2x 5s i 1x2s - w zestawie Odbiornik - Spektrum AR9310 - Carbon
MrMichal Opublikowano 14 Października 2023 Opublikowano 14 Października 2023 W dniu 12.03.2013 o 23:22, Gość horn3t napisał: Czytając przytoczone wyżej argumenty wagowe to najlepszym modelem z Mawi pod silnik do termiki wydaje się Extasy tym bardziej, że jest na fajnym profilu S7037. Witam serdecznie. Czy zna ktoś ten model (Extazy) z doświadczenia? Zwrócił ostatnio moją uwagę ale nigdzie nie mogę znaleźć więcej informacji, ani opisów ze składania ani tym bardziej filmów.
awiator Opublikowano 14 Października 2023 Opublikowano 14 Października 2023 Dopasowany Elektroszybowiec - strona 3 - Motoszybowce - Polskie Forum Modelarzy RC
ksdl Opublikowano 15 Października 2023 Opublikowano 15 Października 2023 Czym to otworzy? 19 godzin temu, awiator napisał: Dopasowany Elektroszybowiec - strona 3 - Motoszybowce - Polskie Forum Modelarzy RC 1.68 MB · 45 pobrań
flyszman Opublikowano 15 Października 2023 Opublikowano 15 Października 2023 Miałem model Extazy, ale bylo to dawno i nie pamiętam za dużo. Napewno bardziej mi pasował niż Virus bo ot poprostu latał a nie śmigał Generalnie jak to jeden z Kolegów na forum napisał: "Jak na przecinaka to wazy za mało. Jak na termika to za dużo. Ale i tak radocha będzie." Modelem latałem krótko bo stracił zasięg i poooooleciał w las. Szkoda że nie spróbowałem nim polatać na żaglu. Zresztą on pierwotnie bardziej nadaje się do latania bez silnika (wagi wówczas lepiej się trzyma i nie trzeba doważać). Choć wyszedł ciężko z ówczesnym wyposażeniem to było warto bo był tani i łatwy w pilotażu. Poza tym przecież nie umiałem wtedy dobrze latać i nie byłem świadomy "rynku modeli i technologii ich wykonywania ". Na ogromny PLUS był i pewnie jest kontakt z Producentem. Pozdrawiam. Roland
MrMichal Opublikowano 17 Października 2023 Opublikowano 17 Października 2023 W dniu 15.10.2023 o 17:10, flyszman napisał: Miałem model Extazy, ale bylo to dawno i nie pamiętam za dużo. Napewno bardziej mi pasował niż Virus bo ot poprostu latał a nie śmigał Generalnie jak to jeden z Kolegów na forum napisał: "Jak na przecinaka to wazy za mało. Jak na termika to za dużo. Ale i tak radocha będzie." Modelem latałem krótko bo stracił zasięg i poooooleciał w las. Szkoda że nie spróbowałem nim polatać na żaglu. Zresztą on pierwotnie bardziej nadaje się do latania bez silnika (wagi wówczas lepiej się trzyma i nie trzeba doważać). Choć wyszedł ciężko z ówczesnym wyposażeniem to było warto bo był tani i łatwy w pilotażu. Poza tym przecież nie umiałem wtedy dobrze latać i nie byłem świadomy "rynku modeli i technologii ich wykonywania ". Na ogromny PLUS był i pewnie jest kontakt z Producentem. Pozdrawiam. Roland Dziękuję za odpowiedź i linki do całego tematu. Przeczytałem całą treść, jest też tam poruszony temat rodzaju usterzenia. Moim zdaniem wagę modelu obniżyło by zastosowanie usterzenia V, będzie na pewno lżejszy ogon i tym samym nie trzeba będzie tyle doważać przodu. W podobnej wielkości Virusie 3,1 koledzy forumowi zastosowali podobnej wielkości napęd i wyważyli model bez problemu. Wracając do Extasy, ciekawy model (jak i inne od Mawi), choć niestety waga trochę duża. Jak można to podepnę się do wątku pt "dopasowany elektroszybowiec" bo nasuwa mi się jeszcze parę tematów do podyskutowania a nie chciałbym motać autorowi w wątku o X-Calibur. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi