hrabiaolo Opublikowano 2 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 Witam serdecznie, Latam troszkę Mentorem firmy Multiplex z różnymi efektami oraz Pionieer'em już całkiem nieźle Po małych doświadczeniach z GoPro na pokładzie wpadłem na pomysł, żeby zmodyfikować nieco Mentora, a w asadzie zbudować nową konstrukcję w oparciu o skrzydła i ustarzenie Mentora. Chciałbym wykorzystać te elementy, ponieważ posiadam zapasowe. Chciałbym wykorzystać cechy Mentora i Pioniera w jednym modelu, tylko z uwagi na mizerną wiedzę teoretyczną nie wiem czy taki projekt ma w ogóle szanse powodzenia. Posiadając skrzydła i usterzenie Mentora chciałbym wykonać z płyty EPP 50mm kadłub (podobnie jak w planach Zuzi), w którym zastosowałbym napęd "pchany" czyli podobnie jak w Pionieerze. Tak sobie koncypuję nieśmiało, że model będzie spokojniejszy w locie (silnik i śmigło robią demona z mojego Mentora oczywiście w odniesieniu do moich umiejętności poza tym byłby lżejszy no i start z ręki a lądowanie na "brzuchu" co jest dla mnie niewątpliwą zaletą. Kolejna sprawa to to, że filmy z Mentora "pływają" mimo wyważenia silnika i smigła przez znajomego "speca". Natomiast problem ten nie występuje w Pionierze. Proszę o opinie czy taki projekt może się udać. Mam wątpliwości, czy profil skrzydła Mentora nadaje się na taką modyfikację. Za wszelkie podpowiedzi, uwagi i konstruktywną krytykę z góry dziękuję. Pozdrawiam Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 2 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 U mnie Mentor przeszedł już wiele modyfikacji i następną opcją będą loty FPV, z kamerą umieszczoną w owiewce. Kamerkę gopro zamierzam zamontować pod spód modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 No i się doczekał I oczywiście piloci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Kolejny dzień szkolenia ,,TERRORYSTY" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi