TEQ Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 Witam Przeglądając UH znalazłem bardzo ciekawy odbiornik : http://unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/store/uh_viewItem.asp?idProduct=5785 Waga : 4.7g ! Synteza ! Zasięg : 1 Mila ! I mam pytanie ; Co myślicie o tym odbiorniku ? Warto go kupić ? Cena ok. 80 zł. Mnie wydaje się bardzo atrakcyjny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 23 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 Dziękuję wszystkim za ich zdanie wypowiedziane w tym temacie :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 23 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 TEQ sądzisz że nikt nie chce się wypowiedzieć w tym temacie? A może akurat ten odbiornik nie jest jeszcze na tyle popularny? Może Ty jako pierwszy go zrecenzujesz a nie czekasz na innych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 23 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 Dokładnie tak! Najpierw poczekajmy na jakieś recenzje. W tej chwili to po prostu wielka niewiadoma! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batman Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 http://rcsklep.pl/product_info.php?cPath=46&products_id=478 "Wielu modelarzy" - odezwijcie się!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffik Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 dzis dotarly do mnie odbiorniki Corona RP8DI (8 kanalow z synteza, podwojna przemiana) z UH. Opakowanie "cut,mjut i oszeszki" a za opakowaniem typowy Chiniol Jak sie sprawdzi w praniu dam znac za pare/parenascie dni (na pewno nie predzej niz po weekendzie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 nie wiem jak corona z syntezą ale mam 2 corony bez syntezy z pojedynczą przemianą i zasięg i działanie rewelacja. 2 znajomych ma i podzielają moje zdanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 JAk dla mnie super odbiornik do malych modeli i sam uzywam 2 takich.MAja niestety jedna wade. Nie zeruja dobrze serw. Gubia w jedna strone . Jest to nawet w komentarzu jednym z pierwszych pod tym na 35Mhz. Niestety wersja V2 ma to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffik Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 ale byl tam tez update ze poprawili problem centrowania :/ tos mnie rapier zasmucil... mam nadzieje ze w sobote przetestuje jednego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Latamy na małym 4 kanałowym i większym 8 kanałowym, oba z syntezą - 0 problemów. Mały oprócz hali przeszedł testy w modelu 2m szybowca - nie widzę różnicy do 5 czy 7 MPD czy nawet JR 770. Skrajem naszego "lotniska" przechodzi linia 20kV - nie zaobserwowaliśmy wpływu na działanie tych odbiorników. Aktualnie "8" lata w Algolu - taki EPP-owy, elektryczny akrobacik, czasami z uwagi na kierunek wiatru w bezpośrednim sąsiedztwie owej linii - 0 zakłóceń czy problemów z centrowaniem. Pozdrawiam - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffik Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 no dzis przetestowalismy nawet 2 szt. jednen w rwd'ku "paskudku" by me, niestety on (odbiornik) dzialal ok ale smiglo juz nie bardzo i trzeba remontowac model drugi przetestowany zostal w spalince i sprawowal sie b. dobrze. polatamy troche dluzej i znowu cos napisze, czy wystepuja te problemy z centrowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 Cześć mam pytanko jak się sprawdza ten odbiorniczek Corona RP8DI i czy ktoś latał nim z nadajnikiem FUTABY (zakłucenia zasięg itp) Wypatrzyłem go w jednym ze sklepów modelarskich i byłby zainstalowany w modelu samolotu rozp. 1200mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffik Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 wszystko w porzadku... (pisze to raz n-ty juz)... poza bolaczka z switchem do syntezy... (czasami nie stykaja dobrze)... tyle. bylo juz tutaj opisywane... (szukaj?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eze Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Mam 2 takie odbiorniki i niezauwazylem zadnych zaklucen.Centrują dobrze .Zasiegu niesprawdzalem ale model ledwo co bylo widac .Za ta cene bardzo dobry odbiornik.Moj nawet po oblaniu paliwem sprawuje sie bardzo dobrze 0 problemow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Witam Mam 6 kanałową z syntezą latała w 2,5m motoszybowcu do granicy widoczności, przeżyła kreta 2 metrowym szybowcem (100m pionowo w dół w stromej spirali ,włączono drugi nadajnik na tym samym kanale) latała w 3kg spalinie z magnum 52 AR i w usticku na COX 0,8 żadnych zakłóceń ,centruje OK, latam w pobliżu torów kolejowych ,lini wysokiego napięcia ,nad podmokłym terenie w grupie 2kanały dalej. Jedyna uwaga to po włączeni obornika zadrgają serwa ,mój nadajnik to COCKPIT SX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 dzięki za odpowiedź i sory dla rafika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffik Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 spoko spoko nie Ty pierwszy i nie ostatni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek67 Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Witam . Posiadam taki odbiornik , do nadajnika dostroił się dobrze , zasięgu na razie nie sprawdziłem natomiast dzieje się z nim coś innego . Mój egzemplarz przestaje działać przy temperaturze kilku stopni powyżej zera . Z tego powodu zaliczyłem kreta . Po tym zdarzeniu kilka razy celem testu wkładałem go na kilkanaście minut do lodówki i po wyjęciu gdy był zimny nie działał , jak tylko ogrzał się do temperatury pokojowej wszystko było OK . Nie wiem czy wszystkie te odbiorniki tak mają czy tylko mój egzemplarz ? Może Koledzy którzy posiadają taki odbiornik wypowiedzą się w tej kwestii ? Pozdrawiam . Krzysiek . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Występuje gdzieś tzw. "zimny lut". Taką metodą z lodówką sprawdza się montowane układy na poprawność wszystkich lutowań (lub psikanym oziębiaczem). Pozostaje wyjąć płytkę z obudowy i znaleźć wadliwe, źle przylutowane miejsce (sposobów wiele). Radzę to zrobić jak najszybciej. Gdy zimnolutowane miejsce bardziej się w środku utleni, może sie b. utrudnić miejsce znalezienia usterki (bywa wrecz niemożliwe-wyprowadzenie elementu zimnolutowanego na tyle się utleni, że poprawianie spoiny lutownicą nie naprawi niczego). pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek67 Opublikowano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 Witam . Dzięki za podpowiedź , postaram się coś z tym zrobic ale nie sam gdyż nie mam takich umiejętności ani technicznych możliwości . Pozdrawiam . Krzysiek . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.