iwishifly Opublikowano 18 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Witam..Umieściłem kilkanaście sekund nagrania w rozdzielczości HD (720p). Nagranie ma umożliwić pogląd co ta kamera nam modelarzom oferuje.http-~~-//www.youtube.com/watch?v=2A34kBnB6kc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 18 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Daje bardzo ładny obraz, chyba w przyszłości się na nią skuszę. A co do samego filmu... Latanie nad jakimikolwiek zabudowaniami, drogami itp. jest co najmniej mało odpowiedzialne i bardzo niebezpieczne. Ostatnio sam doświadczyłem skutków takiego "wyczynu". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip. Opublikowano 18 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Co zrobiłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 19 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 a filmowanie pustego pola jest mało ciekawe :] 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 19 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Uderzyłem dużą spaliną 20m od uczęszczanej drogi... i 200-300m dalej było blokowisko. Straciłem łączność z modelem i cudem o nikogo i nic nie "zahaczyłem". Niemiłe przeżycie. Hm, to trzeba latać w takich miejscach, aby filmowanie pola było równie interesujące Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwishifly Opublikowano 19 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Latanie modelami już samo w sobie jest niebezpieczne. Ja nie latałem zbyt nisko żeby bezpośrednio groziło uderzeniem w "coś". 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan Opublikowano 19 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Mam tą kamerkę prawie rok. Działa rewelacyjnie. Dobry stosunek ceny co do jakości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daan Opublikowano 20 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Można kupić też drugą wersję tej kamerki, niestety jest dwa razy droższa i ma wagę prawie trzy razy większą, a filmów nagranych przez nią niestety nie znalazłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwishifly Opublikowano 20 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Można kupić też drugą wersję tej kamerki, niestety jest dwa razy droższa i ma wagę prawie trzy razy większą, a filmów nagranych przez nią niestety nie znalazłem. HD Wing Camera II - jest dopiero kilka dni, niestety ciągle w BACKORDER. Jest jeszcze kolejna nowa kamerka w HK. HD Thumbcam 1080p (30fps) 720p (60fps) - jej minus jest taki, że widzi 50*, a ta co ja mam widzi 120*. Trzeba by przymocować jakiś obiektyw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 20 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 to może być ciekawe rozwiązanie: http://allegro.pl/wymienny-obiektyw-fisheye-rybie-oko-do-telefonow-i2482019139.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzdam Opublikowano 20 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Latanie modelami już samo w sobie jest niebezpieczne. Ja nie latałem zbyt nisko żeby bezpośrednio groziło uderzeniem w "coś". Rafał mówi o sytuacji kiedy tracisz łączność z modelem - nie powiesz mi, że wtedy model leci prosto w nieskończoność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwishifly Opublikowano 20 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Rafał mówi o sytuacji kiedy tracisz łączność z modelem - nie powiesz mi, że wtedy model leci prosto w nieskończoność. Jeszcze nigdy nie straciłem łączności z modelem. Jak w coś wlecę to poniosę stosowne konsekwencje i jestem tego świadomy. Po za tym są filmiki pokazujące, że ludzi latają w bardziej ekstremalnych miejscach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzdam Opublikowano 20 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Ja Cię nie przekonuję do takiego czy innego latania - Twój wybór, nic mi do tego. Sprostowuję tylko to, co napisał Skraf - chodziło mu ściśle o utratę łączności. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 20 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 No dobra, latają w bardziej ekstremalnych miejscach... i niech stanie się któremuś tak jak mi. Wiadomo czy nie wleci w wózek z dzieckiem? Np. model o wadze 5kg rozpędzony do +250km/h to śmierć na miejscu. Swoją drogą, to mi też pierwszy raz zdarzyło się, że straciłem łączność. Ja teraz po mojej przygodzie mówię tylko jedno, latajcie tam gdzie jest najmniejsze ryzyko, że komuś może coś się stać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwishifly Opublikowano 21 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Trochę przesadzasz z tymi ostrzeżeniami. Można to porównać do tego: Nie siedź przed kompem, być może sufit spadnie Ci na głowę. Już latanie na pokazach modeli stwarza większe ryzyko. Lepiej przenieśmy dyskusję na rzecz HD Wing Camera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 21 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 To chyba nie było dobre porównanie, ale mniejsza... Kamerkę już kiedyś chciałem kupić, ale jakoś zmniejszył mi się zapał do niej... Po tym filmie zacząłem na nią zbierać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 czy jest gdzies dostepna "od reki" poza hobbykingiem i ebayem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Bywa u nas na forum i na Alledrogo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Witam.. Umieściłem kilkanaście sekund nagrania w rozdzielczości HD (720p). Nagranie ma umożliwić pogląd co ta kamera nam modelarzom oferuje. Podaj link, o której kamerce piszesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny88 Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Skraf ,kolega wrzucił filmik na temat kamerki. Nie jest to temat o bezpiecznym lataniu. Ostatnio na forum bardzo dużo jest ludzi co nad wyraz próbują pokazać jacy to oni są odpowiedzialni.... Prosze co niektórych skończcie z tym... Od razu mówię, że nie chce rozwijac tej dyskusji, ale takie jest moje zdanie, a co do kamerki to bardzo ładnie nagrywa ) Pozdrawiam, Piotrek!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi