Skocz do zawartości

I Bitwa o Podbeskidzie - 25.08.2012 - Zaproszenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dołączona grafika

Jako nowa formująca się Eskadra Podbeskidzie mamy przyjemność zaprosić Was na I Bitwę o Podbeskidzie która odbędzie się 25.08.2012 w miejscowości Kozy 10 km od Bielska-Białej. Mamy nadzieję że impreza w tym miejscu wpisze się na stałe do kalendarza zawodów ESA.

Spodziewamy się także atrakcji dodatkowych ponieważ obok nas trwać będą jednocześnie Dożynki Województwa Śląskiego. Dla zawodników zapewniamy kawę, herbatę i pyszny dwudaniowy obiad :) a może i jakieś ciasto się znajdzie. Dla większych głodomorów i piwoszy liczne stoiska obok ale już płatne :P

Dla szukających dodatkowych atrakcji w niedzielę można polatać w pobliskim kamieniołomie, każdy który widział filmy Marka Rokowskiego z Tego miejsca już powinien być w nim zakochany :)

Pozwolę sobie wstawić link do filmu Marka

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=Oug1AePS5aw

Miejsce które wybraliśmy na zawody to miejscowe boisko sportowe, dość fajna infrastruktura, miejsca do parkowania dla zawodników i oczywiście dostęp do prądu (tutaj prośba, aby kto ma zabrał ze sobą jakiś przedłużacz lub rozgałęźnik).

Miejsce: 43-340 Kozy ul. Przecznia 3

Link do mapy:

http://goo.gl/maps/dKfm3

Czas: 25.08.2012

Mniej przyjemne - wpisowe 25 zł płatne na miejscu przy rejestracji zawodników

Zapisy trwają do 23.08.2012 do godz 23:59.

Jeżeli ktoś chetny jest do pozostania na drugi dzień na loty w kamieniołomie (prawdopodobnie będziemy biwakować) to także proszę o informację abyśmy mogli uzyskać odpowiednie pozwolenie z gminy.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zgłoszenia na adres: eskadra.podbeskidzie@gmail.com

Treść zgłoszenia standardowo:

Temat korespondencji:

Zapisy - Bitwa o Podbeskidzie

W treści:

Imię:

Nazwisko:

Eskadra:

Miejscowość:

Kategorie

WWI: TAK/NIE

Kanał: /kanał i pasmo/

Modele: /wymienić/

WWII: TAK/NIE

Kanał: /kanał i pasmo/

Modele: /wymienić/

Oświadczam, że wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celach organizacyjnych i informacyjnych przy organizacji zawodów zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997r. o ochronie danych osobowych (t.j.Dz. U. Nr 01 z 2002r., poz.926 z późniejszymi zmianami).

Imię i Nazwisko, data, miejscowość

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zawody rozegrane zostaną wg aktualnego regulaminu dostępnego na stronie ACES POLSKA.

Wszyscy zawodnicy zobowiązani sa do posiadania kasku.

Każdy z zawodników powinien posiadać ubezpieczenie OC od szkód wyrządzonych w wyniku użytkowania modeli zdalnie sterowanych z włączeniem zawodów.

Jeżeli zawodnik nie posiada stosownej polisy ubezpieczeniowej zobowiązany będzie do podpisania oświadczenia o odpowiedzialności jaką ponosi w wyniku szkód wyrządzonych przez model.

Osoby niepełnoletnie

W przypadku uczestnictwa w zawodach osób niepełnoletnich konieczne będzie podpisanie w/w oświadczenia (ubezpieczenie) przez opiekuna prawnego, oraz o wskazanie opiekuna (osoby pełnoletniej) na zawodach.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Harmonogram zawodów:

09:00 - 10:00 -- zapisy i rejestracja

10:00 - 10:15 -- odprawa i rozpoczęcie

10:30 - 12:00 -- pierwsza runda WWI i WWII

12:00 - 13:30 -- druga runda WWI i WWII

13:30 - 15:00 -- trzecia runda WWI i WWII

15:10 - 15:15 -- ogłoszenie wyników oraz składów walk finałowych

15:30 - 15:45 -- finał WWI

15:45 - 16:00 -- finał WWII

16:30 - 17:00 -- wręczenie dyplomów i pucharów, zakończenie zawodów

Jeżeli zaprzyjaźnienie modelarze lub sami uczestnicy zechcą pokazać jakieś większe modele lub helikoptery szerszej publiczności harmonogram niezacznie się zmieni.

W dniu zawodów będzie już wywieszona wersja finalna. Nie zmieni się natomiast godzina rejestracji zawodników.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Organizatorzy zawodów:

Grzegorz Ryszawy - Eskadra Podbeskidzie

Marcin Bożek - Eskadra Podbeskidzie

Wsparcie - Eskadra Kraków

Jeżeli o czymś zapomniałem to pytajcie. jeżeli jest ktoś chętny do pomocy w trakcje zawodów zapraszamy - debiut z naszej strony z zepsuć nie chcemy :D

Opublikowano

Jak będziemy wiedzieli ilu jest chętnych do pozostania spróbuję coś zorganizowac, Ostatecznie namioty w kamieniołomie :)

Ala ja na razie myślę o noclegu z piątku na sobotę.
Opublikowano

Czy można prosić o więcej szczegółów na temat ewentualnego biwaku?

Latałem w zeszłym roku w kamieniołomie i nie mogę odmówić sobie tej frajdy, jestem zdecydowany zostać z własnym namiotem - gdzie?

Jeżeli biwak w tym miejscu w którym urządziliśmy grila w zeszłym roku to juz jadę do sklepu po 24 załączniki w zgrzewce :-)

ms

Opublikowano

Czy można prosić o więcej szczegółów na temat ewentualnego biwaku?

Latałem w zeszłym roku w kamieniołomie i nie mogę odmówić sobie tej frajdy, jestem zdecydowany zostać z własnym namiotem - gdzie?

Jeżeli biwak w tym miejscu w którym urządziliśmy grila w zeszłym roku to juz jadę do sklepu po 24 załączniki w zgrzewce :-)

ms

No własnie o tym miejscu myślę :) , w tym tygodniu załatwimy w gminie formalności i potwierdzę.

Opublikowano

Proszę nie czekajcie na ostatnią chwilę z zapisami ponieważ musimy potwierdzić kilka rzeczy. Jak na razie wpisało się 7 zawodników a został tydzień.

Niedługo podam listę osób które już się zapisały.

Opublikowano

Jak na razie wpisało się 7 zawodników

No to wchodzę do finału WW II ;-)

A jak Rafał pożyczy "Berga" to do WW I też ;-)

A tak naprawdę to liczyłem że będzie więcej osób niż na treningach Eskadry ;-(

Opublikowano

Aktualna lista zawodników na dziś - godz 14.00

Wciaż zapraszamy bo mało nas :(

• Mirosław Skowroński
  • Piotr Kubissa
  • Rafał Mijal
  • Adam Lenik
  • Tadeusz Cieślik
  • Krzysztof Musiała
  • Witold Kula
  • Marek Rokowski
  • Patryk Zagrajek
  • Paweł Tuszkiewicz
  • Marcin Olas
  • Rafał Budzoń
  • Sebastian Musiała
  • Mariusz Weźranowski
  • Kamil Mrowiec
  • Kuba Handerek
Opublikowano

Już w domu po zawodach.

Zawody kameralne, super klimat i organizacja. Podziękowania dla organizatorów, że Wam się chciało :) . Na prawdę miło spędzony dzień.

Gratulację dla zwycięzców. Do zobaczenia na następnej edycji.

Pozdrawiamy

Pracownia IKAR z Katowic

Opublikowano

Co do długości pierwszej wstążki to dokładnie 140 m, potem dowiązaliśmy Markowi jeszcze ok 100 m więc drugi lot ok 240 m. Biorąc pod uwagę że to taśma ostrzegawcza to waga spora a opór powietrza jeszcze większy :)

Pomysł miał świetny :) Jak nam doniesiono ludzie zamiast oglądać imprezy na estradzie wszyscy obrócili się i patrzyli w niebo na te wyczyny :D

Opublikowano

My również dziękujemy że przyjechaliście. Grunt że udało się przeprowadzić zawody do końca pomimo wiatru, chociaż dzięki niemu spokojnie zjedliśmy obiad :)

Mam nadzieje że w przyszłym roku powtórzymy bo nie mamy jeszcze dość :D

Atmosfera przyjemna niezwykle

Gratulacje dla finalistów. I jeszcze raz podziękowania dla Eskadry Kraków za wsparcie i czuwanie nad prawidłowością przebiegu.

Opublikowano

na jedno z dwóch zdjęć, które udało mi się popełnić na zawodach załapał się tigercat Marka... ten właśnie z filmu z taśmą :)

Dołączona grafika

dziękujemy za miłe przyjęcie, smaczny obiadek... no i ognisko w kamieniołomie :D

Opublikowano

Bardzo żałuję, że nie pojawiłem się na tych zawodach, ale dawno temu podjąłem decyzję, że pojadę na zawody do Czech.

Mam nadzieję, ze mi to wybaczycie i że ta dezercja to był kolejny milowy krok w rozwoju ESA.

Wyślijcie mi wyniki na maila to uzupełnię CoRe.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.